Közalkalmazotti bértábla

Quoted post

Vendég

#137

2014-07-10 12:47

Nagyon örülök a kezdeményezésnek,reméljük sikerül.Nem beszélve a gazdasági ügyintézőkről,akiket senki nem említ,pedig az Ő munkájuk nélkül nem tudom mi történne(akik a teljes munkaügy,gazdaság KIR,pénzügyet végzik)!

Válaszok

egy gazdaságis

#143 Re:

2014-07-11 03:39:05

#137: Vendég -

Talán kevesekhez jutott még el a petíció. Örülök, hogy végre valaki a gazdasági ügyintézőket is megemlíti! Érthetetlen módon mi az egyéb munkakör kategóriába kerültünk a köznevelési törvény szerint, míg az iskolatitkár, rendszergazda és pedagógiai asszisztens kollégák nevelő-oktató munkát közvetlenül segítők lettek.

Mindenkinek megvan a maga keresztje... de sajnálatos tény, hogy egyre kevesebb az őszinte mosoly, és egyre több a feladat. A pedagógus életpálya modell bevezetése üdvözlendő. Azonban a bérek tekintetében szakadék keletkezett a pedagógusok és technikai dolgozók között, megjelent a bérfeszültség. Jómagam - két diplomával - jelenleg 70 ezer forinttal kevesebbet keresek nettóban, mint a korábban azonos besorolású pedagógus kollágáim. Szeptembertől ez az arány még kedvezőtlenebbül alakul a technikai dolgozók részéről. Ez nem megalázó?

Egy intézmény szekere csak úgy jut előbbre, ha mindannyian egy irányba húzzuk. De ha a lovak nem egyformán kapnak zabot, megkérdőjeleződik a hatékonyság.