Közalkalmazotti bértábla

Quoted post

Egy rendszergazda

#121 Re:

2014-07-09 08:29

Az sem mindegy és most itt azt hiszem a rendszergazdák nevében írhatok, hogy én 200 gépre és 15 szerverre figyelek , egy ismerős 30 gépre 1 szerverre, és ugyan annyit keresünk... Úgy gondolom rajtam kicsit nagyobb a teher mint rajta, ez még sincs megbecsülve...

Válaszok

egy másik rendszergazda

#166 Re: Re:

2014-07-11 19:35:13

#121: Egy rendszergazda - Re:

Kedves Kolléga, nálunk is így megy ez! Székhelyintézményben dolgozom (700< tanuló és 52< pedagógus, plusz a titkárság, igazgatóság), 100+ gép + megannyi laptop, digitális táblák... stb (a többi tagintézmény is simán kérheti, hogy menjek ki, mert nem jó a rendszerben valami- persze gyalog, vagy saját költségen), ráadásul még az oktatástechnikai feladatkör is rám hárul (folyamatos fénymásolgatás, hanganyagok rögzítése, rádiós hirdetések, wordben dolgozatok kérés alapján való összeállítása...stb), mert idézem: "nincs pénz külön felvenni arra a posztra embert". Fel is emészti szépen minden időmet! Ezek mellé még jön amikor pályázatból sok-sok PC-t kapunk esetleg, és kicserélni a régieket, termekben hálózatot kiépíteni, Wi-fi hálózat fejlesztése, folyamatos hibaelhárítás, mert a pedagógus kolléga nem dugta be a konnektorba a digiális táblát, és "nem működik", mindezt azonnal, most, és sürgősen!

Megcsinálom, persze, ez a munkám, de ennyi pénzért (ugyanúgy 77.000Ft ) borzasztó fárasztó, nem beszélve arról hogy mindeközben semmibe néznek, sajnos minden órában van olyan, hogy beront az irodámba valaki kopogás, köszönés nélkül, ledob egy köteg papírt, annyit mond, hogy ebből 100-at MOST, majd kimegy (nem túloztam!). A legszebb az egészben, hogy a munkaköri leírásom végé van egy félmondat, így hangzik: "Egyéb"...

Sokszor eljátszottam a gondolattal, hogy mi van, ha esetleg nem lennék egy hétig, mert beteg lennék? Megállna az élet az iskolában!

Szóval a fő probléma nem csak a fizetés (hiánya), hanem maga az hogy az embert szarba se nézik (elnézést a kifejezésért), illetve a folyamatos túlóráztatás, amit természetesen nem fizetnek ki és nem is bírom lecsúsztatni, mert mindig bent kell lennem.

Rajtam verik le, ha készlethiány van tonerekből (közel fél éve hogy nem tudnak a pedagógusok nyomtatni!!!), ha nem működnek a nyomtatók mert szervizelni kéne, holott minden esetben jelzem a titkárságra, és szerencsétlen titkárságon dolgozó sorstársaim pedig a KLIK-nek, ahol megvonják a vállukat, mondván: nincs pénz. Köszönjük szépen, aki a KLIK-et kitalálta az is egy lángész volt!