A Klauzál utca megvédése

Quoted post

Péter

#1 De miéért?

2014-06-17 12:11

Undorítóan néz ki a Klauzál utca, szerintem örülni kéne ha bármilyen fejlesztés történik ott. A macskakő botrányos állapotban van. Ha fel is újítanák ekkora forgalom mellett két hét alatt ugyanígy nézne ki. Miért nem foglalkoztok inkább a Klauzál utca házaival? Láttátok már a Klauzál utca 9-et? Azt mi a fenének kellett műemlékké nyilvánítani? Vagy ha már műemlék miért nem érdekel senkit az állapota? Minden esőzésnél nagy darabokban omlik. Ha UNESCO felügyelet alatt van az utcakép akkor a Klauzál 11 hogyan kerülhetett oda, egyáltalán nem illik az utcaképbe. A Greenpoint szintúgy. És a parkolóudvarok? Azok odavalók? azzal miért nem foglalkoztok? Szóval legyen csak szépen felújítva az utca ahogyan a többi utca is a környéken egész jó lett (Kazinczy u, Síp u.) és felejtsétek el a macskakövet.

Válaszok

Norbert Tóth
A petíció szerzője

#5 Re: De miéért?

2014-06-17 14:12:01

#1: Péter - De miéért?

Nem az a gond, hogy felújítják, hanem az, hogy milyen módon. Újítsák csak föl, de vegyék figyelembe az utcaképet, illetve a környék jellegét, ha már az UNESCO védi. Használjanak a felújításhoz például vágott kockakövet, ami kerékpár- és autósbarát, és megőrzi az utca hangulatát.

A többi dolog, amit említettél szintén az Önkormánzat ilyen hozzáállása miatt született meg. Az, hogy "csak" annyi nem oda illő épület került a környékre, az a civilek ellenállásán múlott. Mi most a kockakövek eltüntetése ellen küzdünk, remélem, sikerrel.