Esélyt a sintértelepi kutyáknak!

Quoted post

Óvd Védd Az Állatokat

#9 Re: Re: Re:

2014-06-10 09:58

#8: - Re: Re:

A másik, amiért közdünk, a megfizethető árú, akár támogatott ivartalanítás, legalább a keverék kutyák esetében kötelező jelleggel, aztán a cvégcél, hogy a törzskönyves kutyáknak is csak a tenyészszemléken kiválasztott része maradhasson ivaros.

Ez egy nagyon nehéz és hosszú harc. És másik petíció...

Válaszok


Vendég

#10 Re: Re: Re: Re:

2014-06-11 07:13:52

#9: Óvd Védd Az Állatokat - Re: Re: Re:

Mégis miből gondolod a támogatást? Még több adóból? Az ország lakosságának harmada a létminimum alatt él! Hány bőrt lehet lenyúzni az emberekről?! Az országban élő gyermekek 50 %-a nem jut rendes táplálékhoz.

Ezek a célok mind nagyon szépek, DE egyelőre ebben az országban sokkal nagyobb gondok vannak, emberek halnak éhen, fagynak meg. Az állattartás, így a kutyatartás is egyéni döntés eredménye kell, hogy legyen, előre mérlegelve az ezzel járó kötelezettségeket, kiadásokat. Ha valaki ezt nem teszi meg és utána sír-rí, az felelőtlenség.

Másrészt valahogy az került a köztudatba, hogy csak a kutya az állat, pedig van itt ennél még nagyobb probléma, a macskák által végzett pusztítás évente több, mint egymillió védett madár, csak Magyarországon. Velük is foglalkozni kéne, de sürgősen.

 

A másik dolog, hogy mindennek meg kell teremteni a forrását. A probléma orvoslását az állattartási fegyelem terén kéne kezdeni, mert itt vannak a legnagyobb elmaradások, mint a kutyák csavarogni hagyása, nem teszik rá a pórázt, nem takarítanak utánuk, nem ivartalaníttatnak, még a kötelező oltások és a chip is hiányzik a kutyák többségénél és még az összeírásról ne is beszéljünk.

Szóval, ha kedves gazdik háza táján rendet teszünk, sikerül elérni, hogy ne csavarogjanak a kutyák, ne vigyék őket olyan helyre, ahol tilos, ne vegyék le a pórázt, csak a kijelölt futtatón, takarítsanak össze utánuk, chipeztessék be a kutyát, oltassák be a kutyát, jelentsék be a kutyát és (ezt ki kéne terjeszteni a macskákra is) ivartalaníttassák az állatot, akkor a többi probléma nem lenne többé probléma. Ha minden kutya ivartalaníttatva lenne, nyilvántartásba lenne véve, akkor senki nem tudná kidobni, szélnek ereszteni, mert azonnal meg lenne a gazdája.

Van egy kevésbé támogatott petíció, ami éppen erről szól és jól összeszedett: http://www.peticiok.com/a_betegseget_kezeljuk_ne_a_tuneteket