Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért

Quoted post

Valaki aki nem érti

#308

2014-06-01 21:59

Mivel köztudott, hogy nem csak a magnó a hibás, elmentek a hivatalba is, ugyanúgy ahogy többen az iskolák felé is jelezték a problémát. A statisztika pedig megmutatja, csak össze kellene vetni az előző évi eredményekkel, csak erre már nem hajlandóak pénzt költeni...és ez a legnagyobb baj

Válaszok

Napolini- külföldről!

#310 Re:

2014-06-02 06:55:40

#308: Valaki aki nem érti -

Meg az is nagy baj, hogy a diákok így beletörődnek és nem nyúlnak radikálisabb lépésekhez!

Itt kinn olaszországban átlag évente van olyan megmozdulás amin országszerte részt vesz 1-2 millió ember. Összehangolt-országos akciók amikkel megbénítják az ország valamelyik stratégiailag fontos ágazatát (közlekedés, kormányhivatalok, oktatás) 2008 óta vagyok kinn, nem egy ilyet átéltem már, és itt az emberek ennek köszönhetően el is érik a céljukat.
Figyelem az otthoni eseményeket is, sőt unokahúgom érintett is a mostani angol érettségi botrány kapcsán! Hiszek neki, de az tény, hogy nincsenek az állításukra bizonyítékok. Nem mondom, hogy nincs igaza, de ismerve a hazai körülményeket, látván, hogy néhány netes fórumon kívül maguk a diákok se mernek lépni -holott ők a fő érintettjei az egésznek- így a szakemberek is kussolnak- féltik az állásukat.... Na és ha megszólal egy-egy. Ugyan ki fog majd mögéjük állni, ki fog majd értük az utcára vonulni, ha elveszítik a munkájukat és egzisztenciájukat?
Úgy fognak majd járni mint fél éve az a volt NAV ellenőr aki kitálalt a nagynyílvánosságnak. Utcára ment kb 200 ember akik tettek egy kört a belvárosban majd haza mentek. De ki emlékszik már erre! Akkor ott volt 200 ember, mindenki felháborodott, jól megmondták a neten, de ma már a kutya nem emlékszik az egészre. Mi lett azzal a NAV ellenőrrel? -már rég eltűntették. Na és akik ellen vallott? -élik világukat az adótokból, sőt mégtöbbet lopnak.

Pedig megsúgom, itt olaszországban milliós tömegeki is anno az utcára mentek a maffia ellen- akkor mikor a hatóságok tehetetlenek voltak és napi szinten lőtték agyon egymást az utcán. És volt értelme- volt eredménye!

Ha odahaza az utcára vonulnátok elárulom annak is lenne értelme és eredménye- nem olyan erős otthon a hatalom, hogy fel tudna-fel merne lépni nagy tömegek ellen. Elég csak a 2006-os eseményeket az orra alá dörgölni- de erre is ki emlékszik már.....

De a ti dolgotok, a ti országokot, a ti életetek.

-ha ez nektek így jó hajrá!

Tigris

#312 Re:

2014-06-02 13:16:17

#308: Valaki aki nem érti -

Nem tudom, mire célzol, de tárgyi bizonyítékról, ami mást alátámaszt, nem tudok. Problémát jelezni lehet, amit bizonyíték nélkül túl komolyan nem vesznek. A statisztika mást is mutat, minden évben mást és mást, de tudomásom szerint statisztika alapján még sem költségvetési támogatást, sem vizsgálatot nem kezdeményeznek. Nem csak most, egyáltalán. Aki azt hiszi, majd most, az naiv.