Megvedjuk_Rudas_furdo_noi_nap/Defending_RudasBath_womenonly_day

Quoted post

Peto Andrea

#13 privilégium es közjó

2014-04-23 09:41

Dr Nemessuri Peter hozzászólása két kérdést vet fel: hogyan értékeljük azt a struktúrális hátrányt, amit a nők társadalomban elszenvednek, mert a felmérések szerint lényegesen kevesebb időt töltenek rekreációval, mint a férfiak? Azaz hogyan értékeljük, hogy a nők fizetetlen munkája hozzájárul a férfiak társadalmilag privilégizált időtöltéséhez. Elvárható-e, hogy a struktúrálisan kivételezettől, hogy a saját privilégiumáról lemondjon a közjó érdekében? Másrészt, hogy a keddi napok forgalma (függetlenül attól, hogy ott csak nők vagy csak Marslakók fürdenek) összehasonlítható-e szikár pénzügyi adatok alapján a szombati napok forgalmával (függetlenül attól, hogy kik fürdenek)?

Válaszok


Vendég

#14 Re: privilégium es közjó

2014-04-24 12:13:45

#13: Peto Andrea - privilégium es közjó

Hát ez meg mi? Mi ez az ős primitív, nemi alapon gyűlölködő szektáns feministaság? Ráadásul már a száz évvel ez előtt se volt igaz állapotokra hivatkozva? Hogy kerül ide szóba egyáltalán ez a primitíven sztereotíp szexista baromság? Miért akarod ezzel elriasztani az ügy mellé álló férfiakat és nőket? Az emberek túlnyomó többségének, akár férfi akár nő, már a könyökén vérzik ki a feministák nemi alapú gyűlölködése, miért akarod ezzel romba dönteni ezt az itteni kezdeményezést Itt ugyanis arról van szó, hogy üzleti érdekből, a több bevétel érdekében született meg egy intézkedés. Teljesen hasonlóan, szinte azonosan ahhoz, amikor egyes helyeken a férfiaknak belépőt kell fizetniük, a nőknek pedig annyira nem, hogy egyes helyeken még ingyen welcome drinket is kapnak ajándékba az ingyen belépés mellé. Ebben az esetben se gondolom, hogy a gonosz matriarchatus elnyomó munkálkodása lenne a háttérben. Mi köze ezeknek a dolgoknak a nemekhez? Semmi, ezek tisztán üzleti érdekeken alapulnak. Erre te meg idejössz és belefosol a petícióba a nemi alapú gyűlölködéseddel. Ugye tudod hogy az ilyesmit még a törvény is büntetni rendeli, mert hogy van olyan ami szerint a faji, felekezeti, nemi és stb hovatartozás szerinti gyűlöletkeltés büntetendő. Rasszista is vagy, vagy csak nemi alapon műveled a gyűlöletbeszédet?

Mi itt azért gyűltünk össze már nem is kevesen, hogy a cég üzleti érdekei ellenére hátha mégis sikerül valamilyen kedvező megoldást elérnünk. Légyszíves, ne zavard ezt, ne riaszd el a potenciális támogatókat a harsány primitívségeddel!