Nyílt levél Balog Zoltán miniszterhez a tankönyvrendelés ügyében

Quoted post

Luca Szalay
A petíció szerzője

#24 Re: Re: Re:

2014-04-19 02:37

#19: thinktwice - Re: Re: Sok ember életét befolyásoló kormányzati intézkedések esetén ezt nem valószínű, hogy szigorúan be lehet tartani.

Kedves "thinktwice"! Kedves KollégákÍ!

Valóban, és ezért nagyon nehéz is ezeket a hozzászólásokat moderálni. Javaslom, hogy állapodjunk meg abban, hogy bizonyos kulcsszavakat (amelyek közül akkor legyen az egyik a "párt", a másik pedig a "kormány", bármilyen szóösszetételben) és a szinonimáikat a továbbiakban itt nem használunk, annak érdekében, hogy a szakmai vita keretei között maradjunk.

Válaszok

thinktwice

#33 Re: Re: Re: Re:

2014-04-20 05:19:20

#24: Luca Szalay:  Valóban, és ezért nagyon nehéz is ezeket a hozzászólásokat moderálni. Javaslom, hogy állapodjunk meg abban, hogy bizonyos kulcsszavakat (amelyek közül akkor legyen az egyik a "párt", a másik pedig a "kormány", bármilyen szóösszetételben) és a szinonimáikat a továbbiakban itt nem használunk, annak érdekében, hogy a szakmai vita keretei között maradjunk.

Sajnálom, hogy a #2-es hozzászólást végül eltávolította, szerintem az abszolút belefért a normális véleménynyilvánítás kategóriájába.

A hozzászólások politikai jellegének kerüléséről pedig annyit:  "A politika szó eredeti jelentése közélet, ebben az értelemben tehát mindenki, aki részt vesz a közéletben, tevékeny (aktív) vagy tétlen (passzív) politikát folytat. (Wikipédia)". A választópolgárok szavaznak a pártra, a párt támogatásával működik a kormány, a kormány hoz rendeleteket, amelyek egyike ellen itt tiltakozunk. Miért kellene értelmes szavakat (ön)cenzúrázni? Ha "jól viselkedünk", akkor javul az érdekérvényesítő képességünk?