Tégy a szexista reklámok ellen

Quoted post

The Justice

#158

2014-04-16 15:13

Átfutottam megint. Az elemzéssel több fogalmi problémám is van. Úgy fogalmaz, a reklámokban szereplő férfiak elvesztették a FÉRFIASSÁGUKAT- nem pedig az emberi mivoltukat. Miért is? Mert elvesztették az eszüket, úgy viselkednek, mint egy primadonna (onnan idéztem)- tehát az "ész" egyenlő a férfiassággal, az ész elvesztése egyenlő a nőiességgel? Ezt nem tudom elfogadni, ne haragudj. Ez az elemzés diszkriminatív, lealacsonyítja, hülyének festi le a nőket. Petíciót kellene ellene indítani. :)

"Alapvetően a nők támogatására szorulnak, vagy a nők gondoskodásának tárgyátképezik. A reklámférfi, mint fogyasztó a nők által jön csak létre, önmagábanéletképtelen."

A kutatás itt újra fogalmi problémát produkál. A hasonló reklámok- és ez az én bajom- nagy részében a nő is valaki másnak a vonatkozásában szerepel. Mint családanya, aki főz a családnak, mint szexi barátnő, aki várja a férfit, mint női családtag, nagymama, aki unokákat látogat. Gondolom a "hölgy" ezt nem vizsgálta, hanem természetesnek vette.

Ez kettős mérce.

"2013-ban a reklámokban megjelenő fogyasztói univerzumban a férfiak totálisanimpotenssé váltak."

Ezt a mondatot nem lehet értelmezni. Ha a leírt jelenség miatt váltak impotensé, akkor a reklámokban a nők 80%-a is frigid, hiszen igencsak ritkán mutatják be őket kompetens, sikeres, önálló emberként. Inkább valaki függvényei. Valaki más miatt szépítkeznek, valakinek az anyukái, valaki más kedvéért akarnak "jól kinézni". Még a hajukat is azért mossák olyan samponnal, hogy a végén beletúrhasson egy férfi! Hol marad az önálló, független nő? Majd elfogadom, ha a nőkről szóló reklámokat is hasonló mérce szerint méri, addig nem vagyok hajlandó többet foglalkozni ilyen gyerekes butaságokkal.

Válaszok

Tibi a galádabbik fajta

#160 Hááát?!

2014-04-16 15:24:16

#158: The Justice -

Justice! Ennek a nőnek egyetlenegy diplomája életképesebb mint a te Curriculum Vitae-d zusammen! Könyveket írt piackutatásról, marketingről, egy szaktekintély... egy féléves kutatás egyértelműen levezetve... biztosan meg tudod te ezt ugrani? De hozhatok neked 50 NŐT csupa szaktekintélyt akik engem igazolnak ellenedben... ha már üvegplafon/feminizmus