Tégy a szexista reklámok ellen

Quoted post

the justice

#117

2014-04-07 17:01

Semmi gond. Teljesen egyetértek. Én soha nem szimpatizáltam vele különösebben. Nem úgy, mint te Nietzschével. :) Bár neki is voltak jó meglátása, ezt a részt elítélem. Mellesleg, már ott hatalmasat tévedett, hogy nőt és férfit kizárólag a társadalmi nem különbözteti meg, ami mesterséges, s lebontva szinte mindenben egyformák lennénk. Elnézést, ha pontatlan vagyok. A férfiak különböznek tőlünk, tehát feltevésem szerint nem lennénk "ugyanolyanok", s e különbségek nem pusztán egyéniek volnának. Másik nagy tévedése, hogy nem szabad hagyni a nőknek, hogy otthon maradjanak, mert túl sokan fogják ezt a lehetőséget választani. Ezt antifeminista "gondolkozók" gyakran fel is használják érvként, a feminizmus ellen. Nos, még ha van is benne igazság, akkor sem mond el többet, mintha azt jelentenénk ki: "nem szabad hagyni a férfiaknak, hogy munkahelyen végzett munka nélkül is megéljenek, mert egyébként túl sokan választanák ezt a lehetőséget."

Válaszok

szerintem is

#118 Re:

2014-04-07 21:13:27

#117: the justice -

Ez a gender okoskodás tényleg nagyon hasonlít a lapos föld elméletéhez. A gének hordoznak nem csak testi, de lelki tulajdonságokat is. Pl hogy nyugodt, vagy izgága természetű, ki mire fogékonyabb és rátermettebb, miért pont a nemekre jellemző tulajdonságok maradnának ki az öröklődésből? A változatosságnak nyilván van szórása, ami bizonyos területeken akár átfedésekbe is mehet a nemek között, de a nagy átlag határozottan hordozza a nemére jellemző külső és belső tulajdonságokat.
Az hogy ki hogyan oldja meg a saját élethelyzeteit, legyen az illető egyén szabad választási joga. Ha otthon akar maradni, maradjon és forfítva. Hogy neki mi az érdeke, mi a kedvezőbb, azt ő tudja a legjobban. Senkit se szabad az akarata ellenére kényszeríteni. Minél több lehetőség közül választhat valaki, annál élhetőbb számára a társadalom.
Nem lenne azzal baj, hogy volt egyszer egy Simone, csak az a helyzet hogy a magyar feministák is szóról szóra követik az elképzeléseit.