Tégy a szexista reklámok ellen

Quoted post

szerintem is

#92 Re:

2014-04-04 15:32

#79: Bubu -

Nem értem mi tart vissza, hogy te is fémeztelenük járj? Mutasd meg, hol van az a törvény, ami ezt megtiltaná? Vagy hozzunk egy olyat, ami ráparancsol a közvéleményre, hogy kinek kiről és miről hogyan legyen kötelező gondolkodnia? Úgy hozod föl ezt a fémeztelenes példát, mintha a férfiak tömegei járnának így az utcán. Ezen kívül van némi különbség, a nők mellei nem ugyanolyanok, mint a férfiaké, hanem erőteljes nemi jelleget hordoznak. Ilyen alapon rossz az összehasonlítás. Hasonlítsd inkább ahhoz, mintha a férfiak deréktől lefelé félmeztelenül járnának. Szállj magadba, gondolkodj el el kicsit, ha ilyenkor szatírt kiáltanál. A ribancság kérdése is ehhez hasonlóan más. Mások a természetből fakadó indíttatások és elvárások. Ez se véletlen, hogy így alakultak a történelem folyamán.

Hogy a nők hol és milyen arányban szerepelnek, az egy összetett kérdés. Sok olyan terület van, ami iránt eltérő a két nem érdeklődése. Érdékes kérdés a parlamenti arány. Azt hangoztatjátok, hogy nincsenek képviselve a nők érdekei. Erre viszont rácáfol, hogy egyre másra születnek a nőket kedvezményező törvények. Ti valamiért mégis úgy képzelitek el, mintha a férfiak csak a férfiak, a nők pedig csak a nők érdekeit képviselnék. Tehát el is hiszem, hogy ti tényleg így is tennétek, figylemen kívül hagyva a férfiak és a társadalom összérdekeit.

A jövedelem különbségekhez: “A nők férfiakkal szembeni hátránya az egész világon ismert jelenség, belénk van nevelve. Ezt az illúziót a bérekkel kapcsolatban is elfogadjuk, ezért engem is meglepett, hogy a nők bérhátránya inkább kivétel, mint szabály.”  – Mondta Sík Endre a TÁRKI Társadalomkutató Intézet vezető kutatója, aki az Egyenlő Bánásmód Hatóság által 2009 és 2013 között az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósított kutatás eredményeiből vezette le megdöbbentő végkövetkeztetéseit."

http://www.egyenlobanasmod.hu/tamop/data/TAMOP_EBH_1_szakertoi.pdf

http://index.hu/gazdasag/allas/2014/02/10/megfizetnek_a_nok_a_rugalmatlansagert


Tudom mire gondolsz azzal, "amiket az egyetemeken is oktatnak". A gender... csak tudod, ha részt vettél ilyenen és odafigyltél, emlékezz csak rá, azt is elmondták mindjárt az elején hogy ez nem egy bizonyoított tudomány, hanem csak egy folyamatosan formálódó, fejezetenként időről időre javításra szoruló kísérleti eszmefuttatás. Ezért a hallottakat senki ne vegye készpénznek és nem bemagolandó. Nem baj, lehet ezzel foglalkozni, de fontos lenne, hogy csak egy bizonyos értelmi szint elérése után.

Ezt írtam én: "Ha kiteszem a pénztárcámat és ellopják, igenis van benne felelősségem saját magamnak is. A bűnt valaki más követte el, de én voltam aki az elővigyázatlanságommal felhívtam rá a figyelmet és ezt elősegítettem." Erre te ezt válaszoltad: "Attól még, hogy valaki kint hagyta a pénztárcáját, nem az a hibás, aki kint hagyta, hanem aki elvitte. Remélem érthető!... A bűn elkövetéséért nem az áldozat a felelős, hanem a bűnöző!!!Tehát az áldozat viselkedésé nem menti fel az elkövetőt."Nem értem, hol passzol össze a kettő? Hol írtam én olyat, amire te ezt válaszolhatnád?
Ezeket a lózungokat szó szerint jól bemagoltad és mindig, minden értelem nélkül ellövöd őket, ha kell ha nem? Figyelj oda máskor, sokkal jobban!
Végül definiáld légyszi a "patriarchális" szó jelentését. Nézz utána. Nem azt jelenti, mint amire te tévesen használod.

Válaszok

Bubu

#100 Re: Re:

2014-04-04 23:35:18

#92: szerintem is - Re:

„nagyon fontos még, hogy elég gyorsan megtörténjen az igazságszolgáltatás. Ezeket érdemes tudni, ha valaki nem csak vakon vagdalkozni akar, hanem valóban el akarja érni a kívánt hatást.”

Hát eddig még nem tűnt fel, hogy ez a rendszer elérte volna a kívánt hatást..

„A gender... csak tudod, ha részt vettél ilyenen és odafigyltél, emlékezz csak rá, azt is elmondták mindjárt az elején hogy ez nem egy bizonyoított tudomány, hanem csak egy folyamatosan formálódó, fejezetenként időről időre javításra szoruló kísérleti eszmefuttatás. Ezért a hallottakat senki ne vegye készpénznek és nem bemagolandó.”

Az lehet, de valahogy mégis csak oktatják az egyetemeken!

„Végül definiáld légyszi a "patriarchális" szó jelentését. Nézz utána. Nem azt jelenti, mint amire te tévesen használod.”

„A patriarchális (apajogú) családban a család legidősebb férfitagja rendelkezik a család vagyonával, ő irányítja a családtagok munkavégzését, felügyeli magatartásukat, képviseli kifelé a családot”

„Ezeket a lózungokat szó szerint jól bemagoltad”

Akkor kérlek mutasd már meg szó szerint, hogy mégis honnan vettem!

És végül én azt tudom mondani, ha nem is értesz velünk egyet, de FOGAD MÁR VÉGRE EL, HOGY NEKÜNK EZ A VÉLEMÉNYÜNK!!! És azért írtuk alá ezt a petíciót, mert egyetértünk vele, és valóban így gondoljuk!!!

Mi nem akarunk Téged megváltoztatni, és nem mondjuk a gondolkodás módodra, hogy hülyeség. Ezért Te is fogadd el a mi gondolkodásmódunkat, a tiéddel egyenrangúnak!!!