munkaszolgálat

Quoted post


Vendég

#290

2011-07-20 23:51

Igen én is érdekelt vagyok ebben, mivel a leányomnak január óta nincs munkája 2 diplomája van és a mult héten behivták a Polgármesteri Hivatalba és felajánlották az utcaseprést, ha nem vállalja akkor nem jár a 28 ezer ft, mely magában ez az összeg is egy szégyenteljes, és megalázó.
Ezt jogállamban megtenni nem lehet, mivel minden embernek van méltósága, és nem hagyjuk magunkat megalázni egy beteg elméjü ember ezt tegye sok ezernyi fiatallal, akik a jobb jövő reményében tanultak, ez az intézkedés mélyen sérti az emberi méltóságot,ezzel nem fognak semmit elérni, mert ugy sem fognak elmenni már több fiatal diplomás mondta, hogy ha utcát kell söpörnie ezt nem Magyarországon tennék.Minden normálisan, emberségesen gondolkodó ember ezt elitéli. Ezt nem türhetjük. Ennek a kormánynak távoznia kell!! Ez csak a kezdet jönnek a beteg rokkantak, szerzett jogot elvenni a legdurvább rendszerben tettek.Ezt, ha nem állitjuk meg itt polgárháboru tör ki, éhséglázadás. Már tegnap is késő volt. Itt ma magyarországon nincs demokrácia, itt anarchia van, kinek vezetője a miniszterelnök Ezt minél több embernek kell eljuttatni, mert itt már nagy a baj, de őszre nagyon nagy baj lesz. Itt gyermekek, felnőttek, öregek éheznek fáznak, nem jutnak megfelelő táplálékhoz. Ez Európában nem megengedhető. Vesszen akinek kell, maradjon aki kell!

Válaszok

vulpes
Vendég

#306 Re:

2011-07-21 11:18:23

#290: -

Sajnos nálunk is ez a helyzet, megvonták a támogatást, mert nem lett elfogadva az egyetemi végzettségű fiatalnak felajánlott baromfi-feldolgozói munka. Ennyit ér a tudás!

Egy fiatal

#460 Re:

2012-01-31 17:07:30

#290: -

Valójában nem azzal van itt a probléma, hogy utcát kell söpörni! Én végzős főiskolásként elmentem a Hírkerhez ujságot szortírozni diákmunkában. Jó volt a társaság, jó fej volt a főnök, jó volt a műszakbeosztás is. Egyedül a fizetéssel volt probléma!

Ha akkor azt mondták volna, hogy nettó 100 at kézbe kapok akkor valószínüleg rábólintottam volna az állandó munkára! mert nem szégyen a munka és valakinek ezt is el kell vállalnia.

Ugyanakkor sokszor a közeli lakótelepen látom, hogy milyen emberek jönnek össze és végzik a munkát közmunka gyanánt. Nem az utcaseprés a megalázó, hanem a pénz amit érte adnak és a társadalmi NEM megbecsülés.

Ezen kellene változtatni!