munkaszolgálat

Quoted post


Vendég

#141

2011-07-17 20:50

Ezek szerint van vagy lesz munka Magyarországon!!!
Ha van MUNKA akkor, miért nem egy cég vállalja fel a munkát, és fizet a dolgozóknak munkabért és munkásszállást utazási költséget.pl napi 8 órára, és a dolgozók után az államnak a kötelező adókat járulékokat. Az állam, mint a munka megrendelője pedig fizeti a a felvállalt munkáért járó szerződéses díjat a vállalkozónak. A stadionépítés, gátépítés igencsak nagy volumenű feladatok, ahol a szakképzett és szakképzetlen munkaerőre egyaránt szükség van.
Akkor mire való ez a un. kényszermunka ügy. Szerintem tisztességes munkabérért nagyon sokan elmennének dolgozni ilyen fajta munkára is Ez is munka!!!!!A munkáért tisztességes bért kell adni és akkor a munkavállaló a vállalkozó és az állam is megkapja azt ami jár neki, vagyis rövid és hosszútávon is mindenki jól jár. Ezek a munkák nem alkalmi jellegűek, tehát nem is úgy kell fizetni.
Még eszembe jutott egy gondolat ha napi 4 órában akarják havi kb 25-30 eFt-ért munkára bírni az embereket akkor a nap maradék 20 órájában mit fognak csinálni ezek az emberek messze a családjuktól. Hol és miből fognak lakni? utazni? és a családjuknak is pénzt adni? Építeni jelenüket jövőjüket? Ez a heti pénz maximum az élelemre, és arra a ruházatra elég ami ilyen típusú munkához elengedhetetlen.
Javaslom a kitalálónak, hogy amikor ezt a fantasztikus találmányt élesben működtetni fogja, akkor azonos feltételekkel álljon be a kényszermunkások mellé minimum 6 hónapra dolgozni. Vajon akkor is ilyen fantasztikusnak találná az ötletét.
Emögött az ügy mögött valami sandaság van? Jó lenne megtudni, hogy mi? Ki fizet kinek, mennyit és miből? Kinek van ebből igazán haszna? Szóval kérdéseim sora végtelen.

Válaszok

1945

#458 Re:

2012-01-31 14:56:49

#141: -

Nagyon jól rátapintottál a lényegre. bújtatott munkaszolgálat mindig is volt Magyarországon 2004-ig amikoris eltörölték a sorkatonai szolgálatot. A rendszerváltás előtt, de még utána is kiskatonák tömegét vitték villát, építeni a Rózsadombra illetve szőlőt szüretelni Tokajba. Mindezt havi 1-2 ezer forintért. De a polgári szolgálatosok sem voltak jobb helyzetben. Többségüket az egészségügybe osztották be szintén bagóért!

A legjobb munkaerő az ingyen munkaerő. mert nem kell semmit se fizetni. A termelt javak előállítása kevesebbe kerül eladásán nagyobb profitot lehet elérni!

Ebben a közmunka programban biztos, hogy benne lesz jónéhány nagyvállalat. Eddig a naygberuházásoknál az volt a gyakorlat, hogy alvállalkozóknak adták tovább a munkát, akiket aztán nem fizettek ki.-Hány és hány ilyen botrány volt az elmúlt években amik azóta se rendeződtek-Lásd Megyeri híd Budapesten!

-most már legálisan tudják majd ezeket a kinem fizetéseket intézni és a munkavállalók még csak szólni se szólhatnak.

Ha tehetnék szerintem vissza állítanák a rabszolgaságot!