Követeljük a PTK módosítását - legyen szabad a fotózás

Quoted post

blog.volgyiattila.hu
A petíció szerzője

#1

2014-03-12 06:18

Ha nem tetszik a képmáshoz fűződő jogok jelenlegi szabályozása, akkor írd alá a petíciót és buzdíts erre másokat is!

Válaszok


Vendég

#53 Majd én azt eldöntöm, hogy mikor fényképez le valaki.....

2014-03-19 07:28:47

"A petíciót aláírók követeljük, hogy az Országgyűlés törölje a törvényből a személyes képmáshoz fűződő jog védelmét."

Persze! Már a saját képmásomhoz se legyen jogom? Mégis mit akartok elérni? Akinek ez kell, az menjen Kínába vagy Koreába, ott egyáltalán nem tiltakozhatnak, és nem rendelkeznek szinte még a saját testükkel sem.
A tisztelt "fotósművészurak" kitalálták, hogy elérik ezt, mert nekik akkor egyszerűbb  fotózni.  És hogy elérjék, úton útfélen azzal ijesztgetik az embereket, hogy még az asszonyt sem tudják fényképezni, ha valaki hátul beszalad a képbe. Pedig ez nem így van, az egész csak egy műbalhé! Értelmezzétek a törvényt.
Én is a fényképezés megszállotja vagyok. De úgy gondolom, ha csak nem tömeget fényképez az ember, vagy olyan rendezvényen, ahol amúgy is tudja mindenki, hogy felvétel készülhet róla, akkor azt a kép készítője csak engedéllyel hozhassa nyilvánosságra.
És mi lesz ennek a vége? Először a saját képmásomhoz nem lesz jogom, aztán később már a saját testemhez sem, vagy mi? Majd én azt eldöntöm, hogy mikor fényképez le valaki, vagy hogy mikor tesz fel az internetre a "művészi" alkotásai közé, a nagyonmenő faszbúúkos "Jancsifotographie" oldalára.