Válasszunk állatbarát önkormányzatokat!

Quoted post


Vendég

#25 Re: Re:

2014-03-10 21:20

#21: - Re:

Már ne haragudj, de mielőtt valaki kutyát visz haza, mérje fel, hogy anyagilag, fizikailag, pszichésen alkalmas-e a tartására.

Az államkassza nem egy feneketlen erszény és az oda kerülő adóforintjaink sokkal fontosabb dolgokra sem elegek.

A köteleő ivartalanítás nagyon jó ötlet! Én nem szeretném, ha még egy bőrt lehúznának rólunk adófizetőkről azért, mert egyesek mindig az államtól várják a sültgalambot. Kutyát, macskát, egyéb hobbiállatot tartani nem kötelező! Aki kutyát/macskát akar tartani, az ivartalaníttassa, ha nem akar erre áldozni, akkor nem kell kutyát tartani, aztán kész!

 

Mégis hogy lehetne kezelni egy a kezelhetőség mértékén túlnőtt problémát? Sehogy!

Nagyon sok nemzetiparkban még a védett állatokat is gyérítik, ha azok túlszaporodtak. Mára a kutyák száma elérte a kezelhetetlen mértéket, így racionális döntés, hogy szelektáljanak közöttük, hiszen a többségük sosem fog gazdisodni.

Válaszok

állatbarát

#50 Re: Re: Re:

2014-03-17 17:54:58

az én adómat legyenek oly kedvesek ivartalanításra fordítani és ne stadionok építésére. Tessenek 1 stadionnal kevesebbet építeni és rögtön meg van oldva az ivartalanítás kérdése.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2014-04-16 09:04:15


Állatbarát

#148 Re: Re: Re:

2014-08-28 13:18:01

#25: - Re: Re:  

Ez most komoly. Hát az emberek között sem ártana szelektálni, hiszen pont miattuk van a gond, mert nem gondolkodnak! Nem a gyilkosság a megoldás. Hanem az ha a kormány kötelezi a felelős állattartásra az embereket és szigorubban nyomon követné a tenyésztőket/szaporítókat.

Kötelező lett a chippelés, de ugyan ki ellenőrzi??? Hát senki, pedig abból gyűjthetnébek az állam kasszába és pluszban több kutyába kerülne, ami megelőzhetné azt hogy egyáltalán menhelyre, sintértelepre kerüljön a kutyus!

A normális menhelyeken, azért a kutyáknak nem rossz. Természetesen jobb egy saját gazdi.

Pl.: Elek-Ágh én voltam ott. Minden kutya nevét tudják, szeretik Őket, az egy nagy család.

Egyik kutya sem akart megszületni! Mindenről csak is az ember tehet és megoldaná oly könnyen hogy altassuk csak el! Gratulálok hozzá! Mert a felelősség már büdős igaz, olyan lényekért akik nem tudnak magukról gondoskodni. Az embereket kell elő venni, nem a kutyákat gyilkolni!!!!

okina48

#168 Re: Re: Re:

2015-10-27 05:07:11

 

25: - Re: Re: Túlságosan leegyszerűsíted a dolgot!Az ember nem mindíg saját jószántából tart kutyát,macskát! Én egész életében kutyás voltam.Miután a két utolsó kutyám elment-ne tudd meg mennyit fizettem a fiatalabbik műtétjéért-úgy döntöttem,hogy nem vállalok be több állatot,mert nem vagyok már elég fiatal hozzá! A sors fintora! Bedobtak egy vemhes cicát a kerítésemen,négy cicával ajándékozott meg,majd pár nap múlva elütötte egy autó. Két óránként cumiztatva felneveltem őket,de csak egynek sikerült gazdát találni.Így most van három lánycicám,akiket ivartalanítani kellene!Remélem az árral tisztában vagy!Ráadásul az utamba került egy pár hetes kutyus,aki úgy döntött,hogy én leszek a gazdája!Nem mértem fel a lehetőségeimet,mert akkor utcára kellene raknom őket,vagy sintérkézre adni! Amúgy ha lehetőséged van,örökbe fogadhatnál egy cicát!