Válasszunk állatbarát önkormányzatokat!

Quoted post


Vendég

#20 Re:

2014-03-10 13:54

#17: tisztán látó -

Az állatok iránti viselkedés hűen tükrözi a rászoruló emberek felé való cselekedeteket. Sajnos sok önkormányzat a szőnyeg alá szeretné söpörni a problémákat!!A menhelyeken a kenneleket úgy is ki lehet alakítani, hogy ne 2x2 méteresek legyenek. Sőt ha segítséget kapnának az állatvédők akkor sokkal egyszerűbb is lenne az a munkamennyiség amit nap mint nap végeznek. Nem biztos, hogy csak pénz kérdése. Csak az a baj mindenki csak az anyagiakra tud gondolni!

Válaszok

emberpárti

#22 Re: Re:

2014-03-10 19:25:56

#20: - Re:

Akkora az adóteher az embereken, hogy már nem bírják. Amíg az alapproblémát nem szűntetik meg (felelőtlen állattartás), addig a tüneti kezelésre csak a pénz folyik el.

Kennelt kialakítani, menhelyt fenntartani pénzből lehet, amiből kevés van és az emberekről több bőrt nem lehet lenyúzni és ennél fontosabb dolgokra sem jut az önkormányzatoknál pénz, pl. normális, használható tömegközlekedésre.

Tisztán látónak igaza van! Egy állatnak a menhelyen élni évekig nem élet, tényleg humánusabb elaltatni pár hét, vagy hónap után, ne károsodjon pszichésen, hisz a többségnek nem lesz gazdája sosem.

embervédő

#26 A kutya nem ember!

2014-03-11 06:57:41

#20: - Re:

Azért ne vedd már egy kalap alá a kutyákat az emberekkel!

A kutya egy háziállat, éppen olyan, mint az összes többi, mindenkinek a magánügye, hogy tart-e, vagy nem.

Előbb a kormány az emberek problémáit oldja meg, mert van bőven, aztán lehet a kutyákra költeni.

Mindenki lássa el tisztességesen a saját állatát, oltassa, chipeltesse, ivartalaníttasa és akkor nem lesz probléma!

Abban igaza van az előttem szóloknak, hogy aki nem vállalja a vele járó kiadásokat és kötelezettségeket, az ne tartson kutyát.

Egyet értek az előttem szólókkal abban is, erre ne az adófizetők pénzét költsük!

Aki úgy érzi, hogy ez fontosabb az éhező gyerekeknél, fedél nélkül élőknél, a rozzant egészségügynél, az öregeknél, a közbiztonságnál, az ajánlja fel az adója egy százalékát, vagy adjon adományt, de ne akarja már ezt a koloncot is a társadalomra rákényszeríteni.

Az önkormányzatok, főleg a kisebbek adósságot adósságra halmoznak így is, miközben az alap feladataikat is nehezen tudják ellátni.

Az állatvédőknek az lenne a feladatuk, hogy felvilágosítsák a lakosságot, de nem csinálnak semmit. Sőt maguk is azzal foglalkoznak, ha mondjuk elütnek egy kutyát, hogy szegényke, meg szemét autós, meg stb., ahelyett, hogy jól fenéken billentenék a gazdát, hogy mit keresett a kutyája az utcán.

Abban is egyet értek az előttem szólókkal, hogy elő kell írni jogszabályban a kötelező ivartalaníttatást és már is meg van oldva a kóbor kutyák újra termelődésének a problémája. Természetesen a jogszabályok betartását ellenőrizni is kéne és bírságolni azt keményen, aki nem tartja be a szabályokat.