Válasszunk állatbarát önkormányzatokat!

Quoted post

embervédő

#26 A kutya nem ember!

2014-03-11 06:57

#20: - Re:

Azért ne vedd már egy kalap alá a kutyákat az emberekkel!

A kutya egy háziállat, éppen olyan, mint az összes többi, mindenkinek a magánügye, hogy tart-e, vagy nem.

Előbb a kormány az emberek problémáit oldja meg, mert van bőven, aztán lehet a kutyákra költeni.

Mindenki lássa el tisztességesen a saját állatát, oltassa, chipeltesse, ivartalaníttasa és akkor nem lesz probléma!

Abban igaza van az előttem szóloknak, hogy aki nem vállalja a vele járó kiadásokat és kötelezettségeket, az ne tartson kutyát.

Egyet értek az előttem szólókkal abban is, erre ne az adófizetők pénzét költsük!

Aki úgy érzi, hogy ez fontosabb az éhező gyerekeknél, fedél nélkül élőknél, a rozzant egészségügynél, az öregeknél, a közbiztonságnál, az ajánlja fel az adója egy százalékát, vagy adjon adományt, de ne akarja már ezt a koloncot is a társadalomra rákényszeríteni.

Az önkormányzatok, főleg a kisebbek adósságot adósságra halmoznak így is, miközben az alap feladataikat is nehezen tudják ellátni.

Az állatvédőknek az lenne a feladatuk, hogy felvilágosítsák a lakosságot, de nem csinálnak semmit. Sőt maguk is azzal foglalkoznak, ha mondjuk elütnek egy kutyát, hogy szegényke, meg szemét autós, meg stb., ahelyett, hogy jól fenéken billentenék a gazdát, hogy mit keresett a kutyája az utcán.

Abban is egyet értek az előttem szólókkal, hogy elő kell írni jogszabályban a kötelező ivartalaníttatást és már is meg van oldva a kóbor kutyák újra termelődésének a problémája. Természetesen a jogszabályok betartását ellenőrizni is kéne és bírságolni azt keményen, aki nem tartja be a szabályokat.

 

Válaszok

Mandy

#29 Re: A kutya nem ember!

2014-03-11 09:47:39

#26: embervédő - A kutya nem ember!

"Előbb a kormány az emberek problémáit oldja meg, mert van bőven, aztán lehet a kutyákra költeni." és "ne az adófizetők pénzét költsük"

Mint adófizető, az a véleményem, hogy ezerszer inkább a kutyákra költsük, akik az embereknek csak jót tesznek (hamár ilyen egoista soviniszta szemmel nézzük az állatokat, nem pedig érző lényként), mint a cigányra, aki kirabol, megtámad, ellehetetleníti a mindennapjaimat, vagy a csövesekre, akik rontják a városképet, undorítóak (koszosabbak és büdösebbek, mint a kóbor ebek!!!), és elfoglalják a helyet a járműveken és a szaguk miatt a normális emberek nem tudnak kényelmesen utazni, valamint a padokon fekszenek, ahova mi nem tudunk/merünk így leülni. Én személy szerint inkább ezeket vitetném el egy sintértelepre, hogy aztán elpusztítsák őket, egyből élhetőbb lenne ez az ország. Nem is beszélve az egyházakról! Mint ateista felháborítónak tartom, hogy ilyen hülyeségre megy el a pénzem, de hát kell a katolikus papoknak a sok drága ügyvéd, a pedofil botrányok végett, ugyebár. A népbutításra, parasztvakításra amúgyis mindig van pénz.

A kutyákat pedig tényleg ne vegyük egy kalap alá az emberrel, hiszen erkölcsösségük, szeretetreméltóságuk, hűségük, kitartásuk, ragaszkodásuk és bizony sokszor a viselkedésük is példaértékű lehetne minden ember számára.

"Aki úgy érzi, hogy ez fontosabb az éhező gyerekeknél, fedél nélkül élőknél, a rozzant egészségügynél, az öregeknél, a közbiztonságnál, az ajánlja fel az adója egy százalékát, vagy adjon adományt, de ne akarja már ezt a koloncot is a társadalomra rákényszeríteni."

Meglesz, meglesz, csak ezzel két probléma van: 1) Sok szervezet nem igényelheti meg az 1%-ot, 2) A nav sajnos sportot űz belőle, hogy mindenféle szánalmas indokra hivatkozva ellopja a szervezetek összegyűjtött pénzét. Érdekes, a beteg gyerekekkel ezt nem merik megcsinálni. +1) Én és sok állatvédő is a társadalom részét alkotjuk, mint ahogy fentebb említettem.

Utolsó két bekezdéssel teljes mértékben egyet értek.

vendég

#32 Re: A kutya nem ember!

2014-03-11 15:12:13

#26: embervédő - A kutya nem ember! Állatvédő!       Nagy szükségét látom, hogy az állatok megfelelő védelmet kapjanak. Rengeteg törvény, paragrafus védi az embert, de mi védi az állatokat!! Fejletebb országokban nagy súlyt fektetnek az állatvédelemre, ugyanis törvények hiányában büntetlenül mészárolhatják öket. Példák sokaságát láthatjuk a nap mint nap. Igaz, hogy a kutya is házi állat de ez azt jelenti, mert állat ezért nem számít???  Felelősek vagyunk a velünk élő élőlényekért. Idézhetnék sok bölcs filozófust akik megfogalmazták mi az ember feladata a földön. Persze vannak nem emberi lények, inkább férgek akik úgy vélik mindenek felett állnak bátran gyilkolják az állatokat. Ezért van szükség törvényekre az állatok védelmében!!!!

 

https://secure-content-delivery.com/ads/impression.php?i=%7BD92A943A-4E5A-41E6-9...