Válasszunk állatbarát önkormányzatokat!

Quoted post

tisztán látó

#17

2014-03-09 21:22

Megint csak a tüneti kezelésen gondolkodtok! Mégis mondjátok meg, hová tesztek ennyi kutyát, ugyanis jelen pillanatban töredéke a potenciális gazdi a gazdátlan kutyák számának. Éveket a menhelyen tölteni egy kutyának egy 2x2 m-es kennelben vajon élet? Nem inkább vegetálás? Ez nem szenvedés számára?! De az!

A megoldás a törvényben előírt kötelező ivartalanítás lenne.

Kormányt, képviselőt pedig úgy kell választani, hogy megoldja az ország krízisét, aztán lehet egyébbel is foglalkozni. De itt most a tét sokkal nagyobb, mint az állatvédelem.

Válaszok


Vendég

#20 Re:

2014-03-10 13:54:29

#17: tisztán látó -

Az állatok iránti viselkedés hűen tükrözi a rászoruló emberek felé való cselekedeteket. Sajnos sok önkormányzat a szőnyeg alá szeretné söpörni a problémákat!!A menhelyeken a kenneleket úgy is ki lehet alakítani, hogy ne 2x2 méteresek legyenek. Sőt ha segítséget kapnának az állatvédők akkor sokkal egyszerűbb is lenne az a munkamennyiség amit nap mint nap végeznek. Nem biztos, hogy csak pénz kérdése. Csak az a baj mindenki csak az anyagiakra tud gondolni!


Vendég

#21 Re:

2014-03-10 14:38:08

#17: tisztán látó -

Akkor amíg az említett dolgok meg nem oldódnak, meg kell ölni minden kutyát? Helyi szinten igenis fontos, hogy az önkormányzat megértő, segítő szándékú legyen jelen, valóban elkeserítő helyzetben. Ezek a kutyák megszülettek, éppen az emberi felelőtlenség miatt. Kezelni kell a helyzetet, emberségesen: gazdit keresni, menhelyek állapotát javítani. Az említett cél- kötelező ivartalanítás - helyett inkább államilag támogatott ivartalanítást! Ha pedig ivaros marad a kutyus, akkor adót vetni rá. A tenyésztők szigorúbb ellenőrzése, adóztatása, a szaporítók nagyon szigorú büntetése. Ez már tényleg a törvényalkotás feladata.

 

Bár tényleg sok függ a választások eredményétől,az állatvédelem igenis  nagyon fontos!!!

realista

#31 Re:

2014-03-11 14:36:05

#17: tisztán látó - Igazad van, nagyon fontos lenne az ivartalanítás. Ezentúl felszámolni a " kutyagyártó telepeket". DE az állatvédelemi törvények beiktatása a legfontosabb, mert már ez az állapot türhetetlen. Meddig kell még halogatni az állatok védelmét????????????