Petíció Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatához

Quoted post

Nagy Tibor Balázs
A petíció szerzője

#46 Re: Dobó tér

2014-03-04 14:39

#44: Cséfy - Dobó tér

Tisztelt Cséfalvay Gyula!

Igaz, hogy jómagam az ELTE BTK magyar nyelv és irodalom szakán végeztem, ezért építészeti kérdésekben nem igazán vagyok kompetens. Ám valamennyi esztétikai érzékkel - és művészettörténeti ismerettel - azért talán rendelkezem, s bár szakmailag kellően alátámasztott és megalapozott választ nem adhatok önnek - ezt esetleg megteszi egy hozzáértő kollégája -, a hozzászólása utolsó, szinte már-már a személyeskedés határát súroló részére szeretnék reagálni.

Nem értem, hogy arról, akinek valamilyen markáns ellenvéleménye akad pl. jelen esetben egy tér átalakítása kapcsán, miért feltételezhető, hogy a tömegdemokrácia áldozata, akit az orránál fogva vezetnek a döntéshozók, s evidensen a kereskedelmi média fogyasztója, aki csupán színvonaltalan valóságshow-k nézője, buta celebek rajongója. Ezt kikérem magamnak. Az alapvetően konzervatív - nemzeti szabadelvű - világnézetemmel, felfogásommal nehezen férne össze az éppen aktuális VV XY-ra való szavazás. Ellenben aki azt megteszi, nem magától értetődő, hogy egy megtévesztett, orránál fogva vezetett áldozat. Igaza van: mindenhez nem lehet érteni, de önnek sem szakterülete pl. a médiaszociológia.

Tisztelettel:

Nagy Tibor Balázs

Válaszok

Cséfy

#49 Re: Re: Dobó tér

2014-03-04 23:10:03

#46: Nagy Tibor Balázs - Re: Dobó tér

Kedves Nagy Tibor Balázs,

nem személyeskedésről van szó, sajnálom, ha félreértette! Én el tudok képzelni véleményeket a Dobó téri átépítés ellen és mellette, csupán arra szerettem volna utalni, hogy ehhez szakmai érveket kell megfogalmazni. Az itt leírt érveket nem tartottam megfelelőnek. A médiaszociológiához valóban nem értek, általánosságban írtam egy jelenségről, amely már sok fejtörést okozott nekem a hazai demokrácia elmúlt 25 évével kapcsolatban. Engem is rángattak ide-oda ezek az erők, amikor a nyilvánossággal kapcsolatba kerültem köztisztviselői praxisom során. Éppen azért, mert nagyrabecsülöm azt, ha valaki olyan közösségi szerepet vállal mint ez a petíció, szerettem volna elmondani, hogy miért nem tartom jónak a felhozott érvet. Ezzel nem akartam azt mondani, hogy nem lehet szakmailag fogást találni a projekten, csak arra utaltam, hogy ez az érv szerintem nem jó. Tisztelettel üdvözli: Cséfalvay Gyula