Az akác legyen hungarikum!

Quoted post

egy biológus

#3966 Re: Tisztelt akác ellenző ökológusok,biológusok,természetvédők

2014-02-27 09:55

#3951: ValóÖko - Tisztelt akác ellenző ökológusok,biológusok,természetvédők

A globális felmelegedésről és lehetséges hatásairól az ökológusok és klimatológusok 1960 óta folyamatosan beszélnek, minden évben legalább ezerszer elmondják, hogy mivel fog járni. Ötven éve az összes létező fórumon elmondják, hogy ez így nem mehet tovább, csökkenteni kell az üvegházgázok kibocsátását. A gazdasági szereplők pedig meghallgatják, és magasról tesznek rá, mert a kibocsátás-csökkentés pénzügyileg az adott pillanatban mindig hátrányosan érintené őket.

Az, hogy az ökológusok mivel foglalkoznak, és mit mondanak, sajnos úgy tűnik, hogy marhára nem érdekli azokat, akiknek tenniük kéne a folyamatosan hangoztatott problémák megoldására. Meg lehet nézni, hogy ez hová fog vezetni, Ön elég érzékletesen leírta a globális felmelegedés kapcsán.

Lehet azt gondolni és mondani az akác esetében is, hogy biztos nincs igazuk, meg hogy ezek "csak elméleti ökológusok", és nem termelnek semmi értéket, csak marhaságokat mondanak. Meg lehet várni azt az 50 évet (ha lesz annyi...), amíg beüt a dolog. Csak aztán majd ne minket szidjanak, hogy miért nem csináltunk semmit, és miért nem oldjuk meg azt a problémát, amit megelőzni kellett volna. Illetve bocsánat: ez már nem a maguk és a mi problémánk lesz, hanem a gyerekeinké. Ez is egy hozzáállás. Csak szerintem nagyon káros.

 

Válaszok


Vendég

#4000 Re: Re: Tisztelt akác ellenző ökológusok,biológusok,természetvédők

2014-02-27 18:11:55