Az akác legyen hungarikum!

Quoted post

bpetya75

#3954 Re: Tisztelt akác ellenző ökológusok,biológusok,természetvédők

2014-02-27 05:59

#3951: ValóÖko - Tisztelt akác ellenző ökológusok,biológusok,természetvédők

Na persze! Toljuk el távolra a problémát, az majd segít megoldani, mi?! Az olvadó sarki jéggel mi a francot tudna kezdeni egy ember? Semmit. De a hulladékát gyüjtheti szelektíven, odafigyelhet az energiatakarékosságra, figyelhet az általa termelt veszélyeshulladék elhelyezésére, és óvhatja a szűkebb pátriájában a természeti értékeket. Vagyis élhet környezettudatos módon a manapság divatos fogyasztói szemlélet helyett. Döbbenetes, hogy egy ilyen csoró országban milyen mélyen gyökeret vert a "Mert megérdemlem!" típusú vásárlói magatartás.

Az akáccal kapcsolatban is ez a helyzet. A méhészek és az erdőgazdálkodók egy része felrakja szépen a rózsaszín szemüveget, hogy az akác mennyire szép és jó és blabla. Közben pedig kizárólag a rövidtávú gazdasági érdekeikre gondolnak. "Enni kell adni a családomnak!" Ugyebár. Csakhogy elvileg nem vírusok vagyunk, és majd a gyerekeinknek is enni kéne adni az unokáinknak, azok meg a dédunokáinkat kéne, hogy fel tudják nevelni. A máért herdáljuk el a holnapot, meg a holnaputánt.

Nem a sarki jéggel kell foglalkoznunk, mert azon csak sápítozni tudunk, az olvadását megakadályozni nem. Az invazív fajok elleni védekezés ellenben a mi feladatunk. És kár azon polemizálni, hogy miért nevezik özönfajnak az akácot, a selymekórót, meg az aranyvesszőt. Azért, mert azok. Ez nem érzelmi, hanem szakmi kérdés. Ahol a hasznuk számottevőbb az általuk okozott kárnál, ott támogathatóak, ahol fordított a helyzet, ott meg küzdeni kell ellenük.

Válaszok


Vendég

#4003 Re: Re: Tisztelt akác ellenző ökológusok,biológusok,természetvédők

2014-02-27 18:19:17

#3954: bpetya75 - Re: Tisztelt akác ellenző ökológusok,biológusok,természetvédők

Önmagadnak rúgsz öngólt ember! Idézlek:  "Az invazív fajok elleni védekezés ellenben a mi feladatunk....Ez nem érzelmi, hanem szakmi kérdés. "

előtte meg fikázod a méhészetet meg az erdőgazdálkodókat,hogy gazdasági érdekük fűződik az akáchoz.  Igen,mert az meg az ő szakmájuk!

 

Ez meg a ti szakmátok kérdése,hogy a jövőben mennyi munkátok legyen...egyértelmű hogy az akác irtása rengeteg munkát és pénzt pottyant majd a magadfajták ölébe! Itt van a kutya elásva!