Az akác legyen hungarikum!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Re: Re: Tisztelt akác ellenző ökológusok,biológusok,természetvédők
#3954: bpetya75 - Re: Tisztelt akác ellenző ökológusok,biológusok,természetvédők
Önmagadnak rúgsz öngólt ember! Idézlek: "Az invazív fajok elleni védekezés ellenben a mi feladatunk....Ez nem érzelmi, hanem szakmi kérdés. "
előtte meg fikázod a méhészetet meg az erdőgazdálkodókat,hogy gazdasági érdekük fűződik az akáchoz. Igen,mert az meg az ő szakmájuk!
Ez meg a ti szakmátok kérdése,hogy a jövőben mennyi munkátok legyen...egyértelmű hogy az akác irtása rengeteg munkát és pénzt pottyant majd a magadfajták ölébe! Itt van a kutya elásva!
szégyen, az akác a legjobb növény a homok
megkötéséhez,akáccal fékezték a homokot észak pesten is gyerekkoromban és még mindig élnek a fák az utcákban pedig már 70 évesek, ha nem több.
Re:
Én pedig szomorú vagyok, hogy 60 ezer honfitársunkat meg lehetett vezetni egy ilyen rémhírrel. Az egészből annyi az igaz, hogy az Eu (benne Magyarország) fel akarja venni a küzdelmet agresszívan terjeszkedő fajokkal. A tervezetben nincsen szó sem akácról, sem Magyarországról. A fajlista még el sem készült, arra a tagok (pl. Magyarország) adhatnak javaslatot.
80-as IQ felettieknek
http://okologiablog.hu/node/237
Re: Az első tíz...
#4: ifjpalyizoltan - Az első tíz...
Az akácfa valódi "hungaricummá" vált az évszázadok alatt, törvény is kötelezte régebben a gazdákat a fásításra. Az Alföld, a Tiszántúl nagybecsű fája lett, de nem "gyomfa", - ahogy némelyek nevezik, - csak a szakszerű művelést és feldolgozást éppen úgy igényli, mint más fafajok.
Sajnos az erdőgazdaságok is profitorientáltak, a környezetvédelem pedig *rövid-távon ! *nem termel profitot és eluralkodott a nemtörődöm, haszon-hajhászó gazdálkodás.
Pedig az akác neves egzótákkal is állná a versenyt, ha komolyabban foglalkoznánk a fajjal.
Viszont természetes, hogy a jobb erdőtalajokon más fafajokat , tölgy, bükk, szil, kőris stb kellene telepíteni. Ehhez a munkához más szemlélet, célszerű ösztönzés kellene.
Az akác igazi 'hungarikum" ne hagyjuk, hogy sarlatánok szankciókkal korlátokat kreáljanak.
famérnök
Re: 80-as IQ felettieknek
#4008: erdőkerülő - 80-as IQ felettieknek
Én meg erre belinkelem Prof. Dr. Bokor Imre MTA tagjának levelét, amiben leírta, hogy korrupt az MTA és a nagyvállalatoknak kedveznek és nem a magyarországi embereknek, cégeknek. Inkább hiszek neki. Alábbira kattintva olvashatod.
Re: Re: Re: Tisztelt akác ellenző ökológusok,biológusok,természetvédők
#4003: - Re: Re: Tisztelt akác ellenző ökológusok,biológusok,természetvédők
Többszörösen is benézted ember! Egyrészt erdőmérnök vagyok. Másrészt idézz már valamit tőlem, hol fikáztam a méhészeket? Az erdőgazdálkodók más kérdés, róluk valóban meg van a véleményem, tisztelet a kivételnek.
Re: 80-as IQ felettieknek
#4008: erdőkerülő - 80-as IQ felettieknek
Neked mennyi az IQ-d ember? Mit képzelsz Te,hogy itt cinikuskodsz és célozgatsz 60ezer ember IQ-ját illetően? Eszméletlen,hogy mit nem engedtek meg magatoknak! Na és Ti nevezitek magatokat szakembernek? Szánalom a köbön!
Re: Re: 80-as IQ felettieknek
#4023: Ellen erdőkerülő - Re: 80-as IQ felettieknek
Akinek nem inge, ne vegye magára! Azokra céloztam, akik kritikátlanul bedőlnek minden hírlapi és egyéb kacsának. Gratulálok, hogy nem tartozik közéjük.
| This discussion has been closed. |