Az akác legyen hungarikum!

Quoted post


Vendég

#3091 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-02-19 07:44

#3083: bpetya75 - Re: Re: Re: Re:

Hát így nem fogsz célt érni :).

Természetvédőkkel annyi a kapcsolatom, hogy több díszmadártenyésztővel is baráti viszonyban vagyok. Nevetségesnek tartom, hogy a Németországból behozott tenyésztett, gyűrűzött különböző tengelic típusokat, bastardokat is lefoglalták a nagy természetvédők. Majd szabadon engedték. Azokból egy darab sem maradt életben, mert generációkon keresztül nem éltek erdőben. De a tudatlan természetvédők ezt nem ismerték el, mert Ők az okosok.

Egy ismerősöm szintén madarakat tenyészt. Spanyolországból túzokokat kapott, hogy oldja meg a szaporítást, mesterséges körülmények között. Érdekes sikerült neki (mellesleg egy egyetemen tanít). Majd valami vad természetvédőnek a fülébe jutott és mentek lefoglalni. De szerencsére volt a minisztériumba is ismerőse, mert tanácsadó is volt. Mielőtt összeszervezkedtek volna a spanyoloknak vissza lett juttatva az eredeti 6 madár és vagy 10 növendék is. Nekünk nem lett volna jó, ha megbízták volna a kutatásai folytatásával. Á nem, nekünk az a jó, ha járják a határt és ami tojást esetleg találnak, azt kikeltik és azt juttatják vissza.

Tévedtek már sok dologban mégis tévedhetetleneknek hiszik magukat.

Az én szememben hiteltelenek!

 

Egyetértek legyen hungarikum az akác, még keresek embert.

Válaszok


Vendég

#3098 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-02-19 08:07:01

#3091: - Re: Re: Re: Re: Re:

Akkor ezért van a spanyoloknál ennyi túzok, mert ott a természetvédők gondolkodnak és összfognak a madártenyésztőkkel. Nálunk ilyen elképzelhetetlen, hiszen a magyar természetvédőnél okosabb ember nem létezik.

"Az egykor kontinensünk legtöbb országában honos túzok kapitális kakasai a ma élő legnagyobb súlyú röpképes madarak. A kakasokat a múltban súlyosan érintő vadászat, az intenzív mezőgazdasági termelés és egyéb civilizációs ártalmak következtében Európában már csak Spanyolországban, Oroszországban, Portugáliában, Ukrajnában, Németországban, valamint Magyarországon és Ausztriában fészkel nagyobb számban; Angliában visszatelepítésével kísérleteznek. Magyarország túzokállománya nem haladja meg az 1.500 példányt, azonban az Európai Unióban mindössze egy állam, Spanyolország büszkélkedhet a magyarnál lényegesen nagyobb számú - kb. 23.000 - túzokkal."

1500 és 23000. Nem kevés különbség.

bpetya75

#3110 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-02-19 09:13:57

#3091: - Re: Re: Re: Re: Re:

Hidd el, nem ezzel kezdtem. Harmadik napja próbálom áttörni a tudatlanság falát, sikertelenül.

Az, hogy fogalmatlan környezetvédők okoztak már jelentős károkat, nem kérdés. Én is tudok esetet mondani a Sopron környéki hegyilegelőkkel kapcsolatban például. Csakhogy ez nem jelenti azt, hogy a többek által többször is citált Molnár V. Attilának ebben az esetben ne lenne igaza.

Nem fenyegeti a kiirtás veszélye az akácot. A körülötte kialakult hepaj viszont nagyon eltoltja a demagógia felé a kezelésének kérdését. Ne azok mondják meg, hogy hogyan gazdálkodjunk vele, akik a "Szeretem az akácvirág illatát!" meg "Az akácméz nagyon finom és egészséges!" szintjén állnak a kérdéshez.