Az akác legyen hungarikum!

Quoted post


Vendég

#2850 Re: Re: Re:

2014-02-18 09:47

#2836: - Re: Re:

#1591 Talán inkább ez az igaz az akácról, nem amit a "természetvédők" hirdetnek

 

 

Nekem ez a hihetőbb írás. Inkább olvasd el ezt. A bejegyzésben lévő idézetet szakember írta, aki a fákhoz is ért.

"NEM akarják kiírtani az akácot, fogd már fel!!! Onnan nyilvánvalóan nem fogják és nem akarják majd eltüntetni."

Bocs de ebben az országban már erre nem adok, hogy nem akarják. Ha az van leírva, hogy a kivágott akác helyére nem telepíthető vissza akác, akkor az azt jelenti, hogy szép lassan kiirtják az összeset. Ahogy vágásérett lesz, kivágják és a helyébe mondjuk nyárat, vagy tölgyet tesznek. Előbb-utóbb elfogy az akác. Kicsit gondolkozhatnál is.

Egyébként meg célt itt nem érsz, ez biztos. Nagyon sok ember csalódott az eu-ban, az ország kormányaiban, mert hazudnak folyamatosan. Az emberek már sok mindent elhittek és mindig át lettek verve. Semmi bizonyítékod nincs amivel meggyőzhetnéd az embereket, hogy nem a gazdasági tönkretétel a cél. A duma meg már keveseket győz meg. Valaki mondta, hogy "ne azt nézzék mit mondok, hanem azt hogy mit teszek" . Remélem ismerős.

Válaszok


Vendég

#2863 Re: Re: Re: Re:

2014-02-18 10:08:37

#2850: - Re: Re: Re:

"Bocs de ebben az országban már erre nem adok, hogy nem akarják. Ha az van leírva, hogy a kivágott akác helyére nem telepíthető vissza akác, akkor az azt jelenti, hogy szép lassan kiirtják az összeset. Ahogy vágásérett lesz, kivágják és a helyébe mondjuk nyárat, vagy tölgyet tesznek. Előbb-utóbb elfogy az akác. Kicsit gondolkozhatnál is." - Kérlek, a jövőben is lehet(ne) ültetni akácot, pusztán a FELTÉTELEK SZIGORODNÁNAK.

Egy példa:

"...például csak érdemi védőtávolság betartásával lehetne őket TERMÉSZETES ÉLŐHELY közelébe telepíteni, csak olyan termőhelyre, ahol nem befolyásolják hátrányosan környezetük vízháztartási viszonyait, stb.). Innovatív módon elő lehetne állni magról történő szaporodásra képtelen akácfajták nemesítésével, és az előremutató intézkedések sora még folytatható..."

Tehát: A homoki faültetvények nyilvánvalóan maradnának.

bpetya75

#2913 Re: Re: Re: Re:

2014-02-18 13:20:14

#2850: - Re: Re: Re:

Elolvastam az 1591-esben szereplő cikket. Ha van elfogult vélemény az akácról, akkor ez az. A kedvencem: "A 2009. évi erdőtörvény sorolta az akácot az idegenhonos fafajok sorába, és ezt a magyarországi erdész társadalom nehezen élte meg" Elég nagy baj lenne, ha egy közismert tényt nehezen élne meg az erdésztársadalom.

Az meg, hogy az akác invazív fafaj nem véleményes dolog. Nagyon meg lennék lepődve, ha a zalaiak igazgatója ilyen ostoba csúsztatásokat adott volna elő, amiket az újságíró leírt.