Az akác legyen hungarikum!

Quoted post


Vendég

#2863 Re: Re: Re: Re:

2014-02-18 10:08

#2850: - Re: Re: Re:

"Bocs de ebben az országban már erre nem adok, hogy nem akarják. Ha az van leírva, hogy a kivágott akác helyére nem telepíthető vissza akác, akkor az azt jelenti, hogy szép lassan kiirtják az összeset. Ahogy vágásérett lesz, kivágják és a helyébe mondjuk nyárat, vagy tölgyet tesznek. Előbb-utóbb elfogy az akác. Kicsit gondolkozhatnál is." - Kérlek, a jövőben is lehet(ne) ültetni akácot, pusztán a FELTÉTELEK SZIGORODNÁNAK.

Egy példa:

"...például csak érdemi védőtávolság betartásával lehetne őket TERMÉSZETES ÉLŐHELY közelébe telepíteni, csak olyan termőhelyre, ahol nem befolyásolják hátrányosan környezetük vízháztartási viszonyait, stb.). Innovatív módon elő lehetne állni magról történő szaporodásra képtelen akácfajták nemesítésével, és az előremutató intézkedések sora még folytatható..."

Tehát: A homoki faültetvények nyilvánvalóan maradnának.

Válaszok


Vendég

#2871 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-02-18 10:20:37

#2863: - Re: Re: Re: Re:

Idézek neked az 1591 hozzászólásban bemásolt erdészeti szakember véleményéből. Nyilvánvaló, hogy nem olvastad el, mert csak ugyanazt a blog címét másolgatod.

"Az árnyéktűrő bükkel nem tudja felvenni a versenyt. Az akác nem hosszú életű, 40-50 évesen kezd tőkorhadni, és ha nem vágja el az ember, az elszáradt faegyed nem képes jól sarjadni gyökérrel. Mivel rövid életű, ökológiai értelemben hátrányban van, tehát ha 300-400 éves távlatban gondolkozunk, akkor vesztes az akác, hosszú idő alatt kiszorítják az egyéb kemény, lombos fafajok.
A szakember elmondta még, az akác elsősorban a felhagyott, gondozatlan mezőgazdasági területeket és elhagyott zártkerteket foglalja el. Erdőállomány szintjén a megye észak-keleti részére jellemző."

Most erre mit mondasz, vagy a te Molnár Attiládnak mi erről a véleménye? Talán hazudik az erdész?