Összefogás a családi pótlék emeléséért!

Quoted post

Nildi

#48

2014-02-06 21:08

Azért ezt a differenciált emelést át kellene gondolni, mielőtt ezt szajkózzátok. Nálunk a férjem szerencsére jól keres, de lakáshitelt fizetünk, ikreink vannak (tehát a gyed extrából kimaradunk), és az egyik baba tartós beteg. Úgyhogy hiába a párom jó fizetése, azért igenis nagyon megéreznénk ha a családi csökkene.

Válaszok

Teréz Varga
A petíció szerzője

#50 Re:

2014-02-06 22:59:37

#48: Nildi -

Nézd, ez mindenkinek fájó,de:
Vannak a mélyszegénységben élők, akik ha hiszed, ha nem, 22800 ft segélyből, és csp-ből próbálnak ÉLNI!
Enni, rezsit fizetni, gyógyszert venni, öltözködni, gyereket taníttatni, és sorolhatnám.
Mi, akiknek nincs olyan szerencsénk, hogy dolgozhatunk, mert rossz helyre születtünk, és esélyünk nincs elmenni innen, mert még arra sem telik, hogyha állást kapnánk, el tudjunk indulni, mert a mínuszból nem lehet.
Itt nem súlyos 10 ezrekről van szó,sokszor akár 500, sőt 200 Ft-on múlik, hogy a család egyáltalán egy kiló kenyeret tudjon venni, és ne korgó gyomorral feküdjenek le aludni.
Hogy a saját pédámat mondjam: lázas beteg gyerek, nyelni sem tud, olyan tüszős mandulagyulladása van, de az antibiotikumot nem tudom kiváltani, mert nincs rá pénz. /már megoldottam, de ez csak a szerencsén múlott!/
Mi van, ha nem sikerül kiváltanom a gyógyszert, és a betegség, mint ahogy a doktor is mondta, rámegy a veséjére, rosszabb esetben szívére a gyereknek? /aktív, leigazolt sportoló kamaszról van szó!/
Ezzel nem én vagyok így egyedül, sok ezer család NEM LEHET beteg hónap végén, mert nincs miből gyógyulni!
Biztos, hogy sokaknak fájna, ha kevesebbet kapnának, de valljuk be:
Akinek havi 300.000 Ft-ból /és akkor még keveset írtam/ fáj , hogy esetleg 10.000 Ft-al kevesebb jut a kasszába, hát, nem nagyon tudom sajnálni, és akik ezt a petíciót aláírják, bizony inkább az első táborba tartoznak, ők, akiknek sokszor 1 kiló kenyeret nehéz előteremteni, vagy a beteg gyereknek a gyógyszert kiváltani.
Ez a rendszer, ami a szociálisan leginkább rászorulókat támogatja, sok külföldi, sőt, akár szomszéd országban is működik, és nem zúgolódnak rajta, ez így lenne igazságos.
Tudod, kapjak inkább havi 150.000 fizetést, és semmi támogatást, mint 22.800 segélyt, és a megalázóan kevés családi pótlékot.