Tiltakozás a homofóbiát legitimizáló hittankönyv ellen

Quoted post


Vendég

#111 FERENC PÁPA szavai

2014-02-05 14:01

"A homoszexualitásod nem számít. Így vagy úgy mindannyian Isten gyermekei vagyunk, ezért a jócselekvés útján kell haladnunk" - mondta Ferenc pápa a telefonba annak a meleg francia férfinak, aki azért írt neki levelet, mert nehezen tudta összeegyeztetni vallását szexuális orientációjával

Válaszok

Attis

#115 Re: FERENC PÁPA szavai

2016-02-23 11:52:03

#111: - FERENC PÁPA szavai 

 

Csak Ferenc, mivel érvénytelen a megválasztása, és semmibe veszi a szenthagyományt. Állítása szerint "Azok akik ragaszkodnak ahhoz, hogy mindíg így volt bálványimádók." A Szenthagyomány mint tudjuk, áll a Szentírásból, és az összes tanításból amit elődeink a hit tisztaságának megörzésére letettek, belértve a sokak által nem kedvelt dogmákat is. Egy pápának pedig alapvető feladata lenne, ezek megvédése, nem pedig az, hogy szelfizzen meg jópofizzon a liberális médiának. Megnyilvánulásai hamarosan akkora felháborodást fognak kelteni, a keresztény körökben, hogy kénytelen lesz tovább álni.

(A Denzingerre visszatérve, már egy része magyarul is elérhető denzinger.hu-n, és folyamatosan töltik fel, hamarosan elérhető lesz a teljes kötet.)