deviza alapú csalás ellen

Quoted post


Vendég

#3

2014-01-27 10:59

HOZZÁSZÓLÁSOM! Immár a sokadik!
Azt kérdezném először is: MIlyen alapon tehetik oda arra a lapra a "HITEL- AKCIÓJUKAT" bármely Bank- vagy Bankok, amelyeken éppen az ilyen ráfizetéses hitelek vannak megvétózva?! Íme, pld. ez az alábbi is?! Nagyon csábítónak olvasható, ám a végeredmény a lejárat környékén, majd épp oda vezet, ahonnan fentebbi PETÍCIÓK elindultak! Vagyis a becsapottságokhoz, s nem a hitelező fog becsapódni ...
Ezen reklám szöveg ellen is tiltakozom: „Gyorshitel Saját Autóra szabadhitel.hu/Szabadfelhasznalasu
1 millió forint autófedezetes hitel 60 hónapra csak havi 22 758 forint!”
Miért kell százszor megrágni- megrágatni ezt, amikor már régen kötelezni kellett volna a jelzett Bankokat a kártalanításra, s hogy térítse vissza azon összegeket, amelyek már lassan a háromszorosai lettek a tőlük hitelként felvett összegeknek. S itt már nem csak a Svájci- Deviza hitelekről van szó: Ami nálam is (!) horribilis összeggé felturbózott vélt- tartozás; melyről már régebbi hozzászólásomban írtam ...
Gondolom nem csak nálam van így, avagy hasonlóképpen! Íme: A Tartozásrendező Hitelem 329.000 Ft- ot- már négy éve fizetem, közel 10.000Ft/ hó. S még mindig (!) 206.000 Ft fölött van az állítólagos követelésük! Csak nagyjából számolva: évente 120.000 FT- ot fizettem be, az négy év alatt 4x 120.000Ft. Összesen: 480.000 Ft. s még mindig, mint írtam fentebb, 206.000 Ft fölött van (?) volt- a (szerintem csak vélt) tartozásom!
Mert kamat ide, kamat oda, már az uzsora kamattal számolva is horribilis összeget nyertek csupán rajtam! Hát a többi, megszorongatott adósokon vajon mennyit? Tudom, kamat az mégiscsak jár, no de ez már nem kamat- hanem alávalóság a Hitelező Bank(ok)tól!
Na, ezzel foglalkozzanak már! Ne csak erre - meg arra hivatkozzanak, Kedves Menyhért Péter úr és többiek, hanem megtörtént valós tényeket is közöljenek, s közöltessenek (!), és azokat, mint megoldandó- és orvosolandó embertelenséget tetessék jóvá! S ami a fő: ne engedjék (!) ne engedjük: hogy a Hitelező Bankok Vezérigaz-gatóinak zsebébe vándoroljanak ezen horribilis összegek; legyen nekik is mondjuk, egy éven keresztül csupán a „létminimum” Na, akkor majd rájönnének mekkora gazemberség az, amit most tesznek velünk, adósokkal, s természetszerű, hogy a családjainkkal is!!! (Szigethalom, 2014.január 27.)
Üdvözlettel, jókívánságokkal ... és végre már, ténylegesen segítségnyújtó választ is várva, N. Pető Ilona

Válaszok

Szabó Jankó

#6 Re:

2014-01-27 19:06:52

#3: -

A Ptk. szerint a hitel vissza nem követelhető. Legalább ilyen oldalakon ne keverjük össze a fogalmakat és kölcsönökről beszéljünk. Abban a pillanatban láthatóvá válik mindenkinek, hogy a folyósított összeg a KÖLCSÖN az forint és nem deviza.


Vendég

#7 "Adósságrendező hitel"!!Re:

2014-01-28 09:44:16

Na kérem ez az igazi aljasság a bank, bankok részéről! Akkor amikor 300-300 ezer forintos bevásrlókártya munkanélküliség miatti átmeneti havi törlesztési nehézsége merült fel, kértük a banktól ( CIB BANK ZRT!!)azt a fajta segítséget, hgy az általuk kimutatott 670 ezer forint törlesztését havi ütemezéssel a kártya blokkolása mellett törleszthessük.Ettől mereven elzárkóztak és "felajánlották" szinte kikényszerítették az ún. "Adósságrendező hitel"-t, azaz annak aláírását, elfogadását! Nos így lehetett a banknak ( C I B   B A N K  Zrt!!) 670 ezer forintból 1500000.-ft-ot kreálni 84 hónapos futamidővel!! Kérdés: hol volt az annak idején PSZÁF-nak nevezett műintézmény, hogy ezt a szabadrablást annak idején engedélyezte a banknak,bankoknak, ezért is szükséges azt azonnali és végleges hatállyal visszavonni, normális módon rendezni és a bank általi megváltoztatás lehetőségét ellehetetleníteni annyira csak, amennyire ezt ők tették és teszik még a mai napig is! Szóval a meglevőnél sokkal hatékonyabb és erőteljesebb kormányzati intézkedésekre van szükség a banki gátlástalanságok visszamenőleges és végleges hatályú lerendezéshez!! " A tetű élősködése kellemes bizsergés" a banki viselkedésekhez és gyakorlati intézkedéseikhez képest!!

#3: -