Ne a puskádat kapd elő, hanem az érveket!

Quoted post


Vendég

#59

2014-01-12 19:02

Szerintem minden kutya véletlenül téved az erdőbe és nem lenne szabad őket kilőni. Pláne nekünk embereknek, mert hát a vadászok is csak emberek, ne legyen szabad kilőni a kutyákat. Esetleg minden vadásztársaságnál el tudnék képzelni...olyan módszert mint a gyepmesteri telep!! Szóval legyenek emberek akik célzottan a kutyusokat fogják be, igen is az erdőből! Miért, ez olyan nagy kérés??? Legtöbbjüket haza várnák!! Na és már ha chip is van a kutyákban, akkor azonosítani is lehet őket.

Válaszok


Vendég

#111 Re:

2014-04-22 13:01:22

#59: -

Ez egy járható út, adják haza a kutyát egy szép vaskos hat-hétszámjegyű csekkel, aztán legközelebb a gazdi megtanulja, hogy a kutyának felügyelet nélkül nincs keresnivalója a portáján kívül, értsd közterület, illetve más személy magánterülete, ugyanis az erdők nagy része is magánterület.

Az egész rendszert szigorítani kéne és nem lenne szükség ilyen nevetségesen megfogalmazott petíciókra, kezdeni azzal, hogy végigjárni a házakat, lakásokat és bechippelni, beoltani minden kutyát a gazdi költségére és mellé egy szép vaskos bírság, a többi is tanuljon belőle.

Ha ez megvan, akkor a szabálytalankodókat jól megbüntetni, értsd a visszaeső közterületen/más személy magánterületén befogott kutyák gazdájára mindig növekvő mértékben kiszabott bírság, majd x eset után az állat elkobzása és az illető kutyatartástól történő időleges, vagy végleges eltiltása.

Különösen kiemelt szabálysértésnek kéne tekinteni az állat felügyelet nélküli kint tartózkodását, a tiltott helyek, mint pl. játszótér, parkok látogatását, illetve az eb ürülékének össze nem szedését. Ha az illetőnek összejön ezekből mondjuk 10 szabálysértése, kutyát elkobozni, 5-10 évre a kutyatartástól eltiltani, ha letelik, új kutyája lesz, megint nem tartja be a szabályokat, a 10. után véglegesen eltiltani a kutyatartástól.

Fontos lenne a kötelező ivartalanítás bevezetése is, így nem lenne kérdés, hogy kóbor-e a kutya az erdőben, vagy sem, mivel nem lenne néhány év után kóbor kutya.