Ne a puskádat kapd elő, hanem az érveket!

Quoted post


Vendég

#20

2014-01-09 16:19

Egyetértek azzal, hogy ideje lenne megrendszabályozni a maguknak túl sokat megengedő puskásokat (szándékosan nem írom, hogy vadászokat, mert én csak azt tekintem vadásznak, aki elsősorban a természet védelmét tartja szem előtt, és felelősséggel használja a fegyverét).
De ez a petíció így komolytalan. Ki a címzett? Kinek fogják ezt átadni, ha az aláírások száma elér egy bizonyos számot, vagy már láthatóan nem változik jelentősen? És konkrétan milyen intézkedést vár a petíció irója?
Ugye azt senki nem gondolja komolyan, hogy attól, hogy összegyűlik 500-1000-5000-.... aláírás, és ezt valahol közzéteszik, attól azok, akik indokolatlanul lelőnek egy kutyát egy jogszabály téves értelmezésére hivatkozva, egycsapásra meg fognak változni.
Változást csak az eredményezhetne, ha a jogalkotó - ugyanaz aki a jelenlegi jogszabályt hozta - pontosítaná a jogszabályt és konkrét szankciót fűzne ahhoz, ha azt mégis megsértik. És természetesen a bizonyítás terhe, hogy a szabályoknak megfelelő körülmények között lőttek le egy kutyát, a "veszélyes üzemet" azaz a puskásokat kell, hogy terhelje.

Válaszok


Vendég

#40 Re:

2014-01-10 14:42:46

#20: -

Az internet nagy hatatom ma már! Ha több tízezer aláírás összegyűlik,-arra már lehet hivatkozni külömböző fórumokon!!!!!!! Semmi sem indokolhatja,-hogy egy kutyát kilőjenek a gazdája mellől! Semmilyen körülmények között!!!! Büntessék meg,-ha szabályt szeg,-de a felelőtlensége miatt ne a kutya bűnhődjön!!!!!

934-es aláíró

#68 Re:

2014-01-13 06:13:28

 

http://www.omvk.hu

 

Országos Magyar Vadászkamara

 

Ide kell küldeni a petíciót, személyesen Semjén Zsolt elnöknek címezve.