Mentsük meg Gomezt - Save Gomez

Quoted post

G. D.

#43 Gomez

2013-11-11 12:03

Az a baj, hogy ez Magyarország, ahol az állatvédelmi törvényt nem az állatokért hozzák, hanem azért, hogy valaki akarata érvényesülhessen. Lényegtelen apróság az, hogy a törvény betartásával élőlényeket pusztítanak el (mint jelen esetben is). Nekünk szükségünk van időnként néhány kellően eltökélt emberre aki képes megpróbálni változtatni ezen a helyzeten (mivel ha meg sem próbálunk változtatni, akkor minden marad úgy ahogy van). Sajnos ismerve a "Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség" sajátságos felfogását és az ott dolgozó döntéshozók szellemi kapacitását, erre sok esélyt nem látok (bár a társadalmi megmozdulások ereje képes lehet még őket is meghátrálásra kényszeríteni). Az első és legnagyobb hiba az volt, hogy az alapítványt olyan helyre jegyezték be, hogy ezen idióták fennhatósága alá tartozzon és így mindent ide kelljen beadni. Máshol talán még sikerült is volna, de itt erre csak icipici esély van.

Viszont minden ilyen kezdeményezést támogatni kell, mert ha csak csendben tűrjük mint a birkák, hogy a hivatal packázzon velünk, akkor megérdemeljük! Szóval nem kifogásokat keresni meg másokat leszólni, hanem tessék TENNI is valamit ezen ügy érdekében. Nem csak ezt az egy madarat kell megmenteni, hanem minden hasonló sorsú társát is. A hivatalnak ez csak egy tétel az aznapi aktatologatásban, de ezek érző ÉLŐLÉNYEK! Minden eset egyedi és minden élet számít. Nem szájhősködni kell, itt a lehetőség tenni is valamit az ügy érdekében.

Válaszok


Vendég

#44 Re: Gomez

2013-11-11 12:23:28

#43: G. D. - Gomez

Ebben teljesen igazad van! Ez Magyarország. Sosem lesz annyira fontos senkinek az aktakukacok között, hogy foglalkozzanak azzal, hogy a madárnak mi a jó. Ezért mondom én, nem szabad hivatalos ügyre terelni ebben az Országban semmit ami él, hanem csöndben a madár igazi sükségleteit nézve elhelyezni úgy, hogy senki de SENKI nem tudjon róla, így el sem kobozható. Akinek meg nem kell papír vagy gyűrű nélkül, annak nem is szabad odaadni. Leginkább azt kéne szorgalmazni, NE LEGYENEK TENYÉSZTŐK, akkor egy tollas sem kerülne a természetes élőhelyétől távól egyedül tolltépetten társ és foglakozás nélkül (Természetesen tudom, hogy vannak felelősségteljes madártartók akik mindent megtesznek értük!!!!) de ezeknek a madaraknak a természetben a helyük. 18 db. mentett madaram van, ebből 7 Gomezhoz hasonló állapotban került hozzám ( a többi "csak" családi okok miatt eladóvá vált) Mindent megteszek értük, de ha tehetném az élőhelyén látnám őket a legszívesebben.  akkor lennék igazán a helyemen, ha esély lehetne az igazi otthonukba visszaengedni őket. Nagyon sokan bele sem gondolnak mivel jár egy ilyen madár tartása, ráunnak, csíp... stb. Gazdáról-gazdára kerülnek. Ez nem élet. Nem szabadna őket tenyészteni, vagy egymagában árulni. Ezek társas lények és sajnos amíg a tenyésztők örülnek ha egyet is megvesznek, nem fog változni semmi.