Mentsük meg Gomezt - Save Gomez

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Mentsük meg Gomezt - Save Gomez petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#26

2013-11-10 13:46

Nagyon szorítok, hogy sikerüljön az örökbefogadónál maradnia!

Vendég

#27 Gomez , aki nem tárgy

2013-11-10 14:47

Kijelentem, mint gondozója Gomez gondoja, hogy sosem adom ki senkinek, semmilyen körülmények között.
Ezt a madárt csak az életem árán vihetik el.

Vendég

#28

2013-11-10 15:05

Sikerüljön!

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2013-11-10 15:21



Vendég

#30

2013-11-10 16:04

Egyetértek Gomez megmentésével!

Vendég

#31 Re: Re: Re:

2013-11-10 16:18

#21: - Re: Re:

Kedves ismeretlenül irogató ellenforradalmár! Neked nyilván az lenne a megnyugtató ha belebuknánk a mentésbe, de úgy látom, hogy nem fogsz tudni kárörvendeni senkin, különösen meg nem Bordás Krisztán. Mi, akik a mentés tagjai vagyunk egyemberként ott állunk mellette, jóban és rosszban és mindent megteszünk, hogy Gomez ügye sikerrel járjon. Számomra elszomorító dolog, hogy vannak emberek, akiknek az okozna kárörömet és még ki tudja mit, ha Gomi ügy elbukna. Remélem onnan fentről szátszorosan is vissza kapod a jóindulatot, amit mások irányába tanúsítasz!


Vendég

#32

2013-11-10 16:50

Gomeznek ott a helye, ahol szeretettel es odaadassal foglalkoznak vele....ott ahol most van, az az ő otthona...ott boldog es el...enelkul nem..
.............
Aki elszakitja a bizalonmal kiepitett eletenek kotelekeit, az az eletet veszi el... :(

szj

#33 Re:

2013-11-10 16:54

#32: -

like :)


Vendég

#34

2013-11-10 17:01

A madárkának ennél jobb helye sehol sem lenne a világon!
Gondoskodásban és nagyon nagy szeretetben él a jelenlegi helyén. Ne hagyjuk, hogy egy olyan helyre kerüljön ahol nem foglalkoznak vele rendszeresen. Biztosan el is pusztulna. :(
Ez az állat megszokta jelenlegi helyét és a legjobb kezekbe van a sok szenvedés után. Gondos szerető családra lelt.

Vendég

#35

2013-11-10 17:33

na most tőlem próbálná elvinni valami barom,tudálékos szervezet!!!!!!!Mi az, hogy elvennék a megmentőtől?! Én ler
úgnám őket a lépcsőn!!!!!!

Vendég

#36 Re:

2013-11-10 17:57

#4: -

Sajnos ezt tényleg nem kamu ezt garantálom. Ez egy megtörtént eset és szerenécsre sikerült jó gazdit találnunk a kis szerencsétlennek.

Gomez

#37

2013-11-10 18:17

A bürokrácia ellen nincs védőoltás!

Vendég

#38

2013-11-10 18:34

Egy hete találkoztam Gomezzel. Szereti az új helyét, velem is barátkozó volt, bár kissé távolságtartó. Beszélt is, pár óra múltán, vagyis megbízik a gazdáiban, és a helyen, ahol van. Nő a tolla amióta az új gazdái vigyáznak rá szeretettel és gondoskodással, egy hivatalnok döntése minden előzetes vizsgálat nélkül több mint embertelenség... Így nem lehet viselkedni egy érző és értelmes állattal!

Vendég

#39

2013-11-10 23:53

.

Vendég

#40

2013-11-11 05:27

Irjátok alá.

Vendég

#41 Re: Re: Re: Re:

2013-11-11 06:04

#31: - Re: Re: Re:

Kesves Forradalmár!

Elősször is: Gomezért szurkolok! Másrészt: 7 Db. különböző Gomezhoz hasonló állapotú madarat mentettem és tartok de úgy, hogy senki nem ismeri a nevemet, vagy bármit rólam. Nekem ez nem arról szól a mentés, hogy mindenki tudja ki vagyok, hogy mindenki ismerjen. És senki nem veheti el őket tőlem, mert nem tud róla senki. Pénzt időt és energiát nem kímélve harcolok az elesett tollasokért, hogy jó életük lehessen . Minden madaramat nem kis összegért vettem, ezért lakok tanyán, hogy a lehető legnagyobb teret , és csöndet tudjam nekik biztosítani.

Ennyit rólam, hajrá GOMEZ!!!!!


Vendég

#42

2013-11-11 08:27

Szólj hozzá!...
G. D.

#43 Gomez

2013-11-11 12:03

Az a baj, hogy ez Magyarország, ahol az állatvédelmi törvényt nem az állatokért hozzák, hanem azért, hogy valaki akarata érvényesülhessen. Lényegtelen apróság az, hogy a törvény betartásával élőlényeket pusztítanak el (mint jelen esetben is). Nekünk szükségünk van időnként néhány kellően eltökélt emberre aki képes megpróbálni változtatni ezen a helyzeten (mivel ha meg sem próbálunk változtatni, akkor minden marad úgy ahogy van). Sajnos ismerve a "Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség" sajátságos felfogását és az ott dolgozó döntéshozók szellemi kapacitását, erre sok esélyt nem látok (bár a társadalmi megmozdulások ereje képes lehet még őket is meghátrálásra kényszeríteni). Az első és legnagyobb hiba az volt, hogy az alapítványt olyan helyre jegyezték be, hogy ezen idióták fennhatósága alá tartozzon és így mindent ide kelljen beadni. Máshol talán még sikerült is volna, de itt erre csak icipici esély van.

Viszont minden ilyen kezdeményezést támogatni kell, mert ha csak csendben tűrjük mint a birkák, hogy a hivatal packázzon velünk, akkor megérdemeljük! Szóval nem kifogásokat keresni meg másokat leszólni, hanem tessék TENNI is valamit ezen ügy érdekében. Nem csak ezt az egy madarat kell megmenteni, hanem minden hasonló sorsú társát is. A hivatalnak ez csak egy tétel az aznapi aktatologatásban, de ezek érző ÉLŐLÉNYEK! Minden eset egyedi és minden élet számít. Nem szájhősködni kell, itt a lehetőség tenni is valamit az ügy érdekében.

Vendég

#44 Re: Gomez

2013-11-11 12:23

#43: G. D. - Gomez

Ebben teljesen igazad van! Ez Magyarország. Sosem lesz annyira fontos senkinek az aktakukacok között, hogy foglalkozzanak azzal, hogy a madárnak mi a jó. Ezért mondom én, nem szabad hivatalos ügyre terelni ebben az Országban semmit ami él, hanem csöndben a madár igazi sükségleteit nézve elhelyezni úgy, hogy senki de SENKI nem tudjon róla, így el sem kobozható. Akinek meg nem kell papír vagy gyűrű nélkül, annak nem is szabad odaadni. Leginkább azt kéne szorgalmazni, NE LEGYENEK TENYÉSZTŐK, akkor egy tollas sem kerülne a természetes élőhelyétől távól egyedül tolltépetten társ és foglakozás nélkül (Természetesen tudom, hogy vannak felelősségteljes madártartók akik mindent megtesznek értük!!!!) de ezeknek a madaraknak a természetben a helyük. 18 db. mentett madaram van, ebből 7 Gomezhoz hasonló állapotban került hozzám ( a többi "csak" családi okok miatt eladóvá vált) Mindent megteszek értük, de ha tehetném az élőhelyén látnám őket a legszívesebben.  akkor lennék igazán a helyemen, ha esély lehetne az igazi otthonukba visszaengedni őket. Nagyon sokan bele sem gondolnak mivel jár egy ilyen madár tartása, ráunnak, csíp... stb. Gazdáról-gazdára kerülnek. Ez nem élet. Nem szabadna őket tenyészteni, vagy egymagában árulni. Ezek társas lények és sajnos amíg a tenyésztők örülnek ha egyet is megvesznek, nem fog változni semmi.

45

#45

2013-11-11 13:34

A tisztelt osztályvezető aki aláírta az elkobzást, ismeri az állatkínzás fogalmát? Az állat szükségtelen, fájdalmat okozó bántalmazása, vagy olyan hatást
eredményező beavatkozás, bánásmód, valamint szükségleteinek olyan mértékű korlátozása,
amely tartós félelmet vagy egészségkárosodást okozhat.
Jattostomi

#46

2013-11-11 13:46

Hajrá Gomez, sikeres rehabilitálást!

Vendég

#47 Re: Re: Gomez

2013-11-11 19:30

#44: - Re: Gomez

Annyit szeretnék pontosítani, hogy a Természetvédelmi Felügyelőségek földrajzi elhelyezkedésüktől függetlenül jogalkalmazók, csak a hatályos jogszabályok keretei között hozhatnak döntéseket! Gomezünk esetében a probléma éppen az, hogy a hatályos jogszabályok alapján a kobzási határozatban megfogalmazottak minősülnek jelenleg a "helyes döntés"-nek. Fellebbezésünkkel és a Vidékfejlesztési Minisztériumba eljuttatott javaslatunkkal éppen azt szeretnénk elérni, hogy a hatályos jogszabályi környezetet finomítsák és hazánkban is lehetővé váljon, hogy állami tulajdonban lévő sérült, fokozott gondozást igénylő egyedet természetes személy gondozásába lehessen adni. Mivel a papagájok iránti kereslet meredeken növekszik, így ha a tenyésztőket kiiktatnák a rendszerből, akkor a "kereskedők" a keresletet e madarak eredeti élőhelyéről szereznék be, ezzel nagyobb kárt okozva, mintha a tenyésztőknél, ellenőrzött körülmények között folyna e madarak szaporítása. Egyetértek Veled abban, hogy ezen madarak jelentős létszámban mint vándorserlegek kerülnek egyik helyről a másikra csupán abból adódóan, hogy  - amint írod is - sokan azt sem tudják mivel jár egy-egy ilyen állat tartása. Sokszor szembesültem azzal is, hogy egyes tartókat a legnagyobb jóindulat vezérli, de az információk hiánya avagy téves volta miatt kárt okoznak madaruknak, miközben ezt a legnagyobb jószándékkal teszik. Azzal is teljesen egyetértek, hogy nem szabadna őket magányosan tartani! Mivel azonban egyre több Gomezhez hasonló sorsú papagájt "termel" ki a jelenlegi állapot, ezért mi nagyon fontosnak tartjuk a vásárlói oldal tájékoztatását, képzését amire évről évre egyre több papagájrajongót tudunk megnyerni! Azzal nem értek egyet, hogy e madarak mentését fű alatt, titokban kelljen végezni, mert szerintem akkor tudnánk hatékony segítséget jelenteni és nyújtani a sérült egyedeknek, ha ezt nyíltan, legálisan és összefogásban tehetnénk. Nagyon sok jóérzésű, segítőkész ember van, akik részt vállalnak vagy vállalnának e munkában és törekvésben és azt se felejtsük el, ahogy azt bizonyára Te is érzékeled, egyre több és több papagáj szorul segítségre és kerül Gomezhez hasonló állapotba. Nagyon nehéz jelenleg a helyzet, de nem megoldhatatlan! Üdvözlettel, Bordás Kriszta

 

bird

#48 Re: Re: Gomez

2013-11-12 07:16

#44: - Re: Gomez

Ezeknek a madaraknak "igazi élőhelye" a röpde, illetve az emberi társaság. Segítség nélkül nem tudnak életbenmaradni. Nem csak azért mert már generációkon keresztül megváltozott éghajlati és táplálkozási körülmények közt szaporodnak, hanem mert ide születtek.  Az emlegetett "élőhely" már nem létezik, miként ők sem léteznének, ha lettek volna kitenyésztve az ember szükségletének érdekében. Ez a szükséglet éppen úgy létezik a már tönkretett természeti környezet igényének és az ember társaság iránti vágyának, vagy csak a szórakozás kielégítésére, mint a haszonállatok tenyésztésének igénye. Ezzel az erővel lehetne azt is írni, hogy sertést csak a tölgyesekben szeretnénk látni, mert ott túrja a makkot. Csakhogy se elég tölgy, sem elég makk, csak a túlnépesedett Föld rajta kényelmes emberkékkel, akik nem látnak túl az őket körülvevő négy fal határain.


Vendég

#49

2013-11-15 13:51

Mentsük meg Gomezt!

Vendég

#50

2013-11-17 15:09

...ezt azert nem! :D