Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!

Quoted post

Nem oda Buda

#11 Legyen sorállomány a libsiknek.

2011-05-18 13:41

De miért gond ez? A sorállományú katonaságnak az előnye békeidőben főleg katasztrófahelyzetnél érzékelhető. Azon kívül a magukkal semmit kezdeni nem tudó fiataloknak némi regulázást tesz kilátásba. Azok az örök lázadók akik úgy gondolják hogy azt csinálnak amit akarnak ráfáznak. Régi szlogenek még anno "A katona legfőbb erénye a feltétlen engedelmesség" vagy humorosabb " A parancsot ne ba...tok meg mert szaporodik". Bele gondolok a sok teljesen antiszociális idióta bekerűlne a darálóba. Előre dörzsölöm a kezem micsoda melberúgás lesz ez a sok "nem tudom ki vagyok és mit akaromkának". :) Remélem úgy lesz és megin lesz sorálományú hadserege Magyarországnak. (Tény és való mindent el lehet cseszni. Ezt is! De ha jól csinálják leht haszna nem is kicsi.)

Válaszok


Vendég

#16 Re: Legyen sorállomány a libsiknek.

2011-05-18 15:06:07

#11: Nem oda Buda - Legyen sorállomány a libsiknek.

Aki a "mellberúgást" egy l-el írja, annak a véleménye sem sokat számít! Tanítsd meg a billentyűzetedet magyarul írni, azután tégy úgy, mintha véleményed lenne, vagy pláne - gondolkodnál...


Vendég

#37 Re: Legyen sorállomány a libsiknek.

2011-05-19 00:05:13

#11: Nem oda Buda - Legyen sorállomány a libsiknek.

remélem nincsenek fiaid !!! meg remélem, nem vagy még negyvenen felül...akkor leet még neked is részed benne ! mert nem csak a lázadó-unatkozó-lézengô stb, fiúkat hívják be, hanem azokat is, akik tanulni szeretnének, családot alapítani....meg akiknek már van munkájuk+családjuk, azokat is !!!! nem olyan vicces ez !!!!!

Barno

#66 Re: Legyen sorállomány a libsiknek.

2011-05-19 16:34:00

#11: Nem oda Buda - Legyen sorállomány a libsiknek. 

 Te hülye barom állat, téged jól bedaráltak, nem is vagy ember! Legyen mindenki ilyen, mint te?! És aki ember akar maradni, az dögöljön meg?! Én nem tudnék a tükörbe nézni, ha hagynám, hogy ugráltassanak, mint valami szaros kutyát! Parancsra csak kutya cselekszik, az embernek indok is kell.

Egy volt Határör

#89 Re: Legyen sorállomány a libsiknek.

2011-05-20 10:43:53

#11: Nem oda Buda - Legyen sorállomány a libsiknek.

És arra is dörzsölöd a kezed,hogy mennyi pénzbe kerülne ez az országnak és neked mint adofizetönek.A ktonaságnál nemcsak jot hanem több rosszat is megtanulnak az általad nevezett librisek ott mégtöbb narko vagy koko vagy hasonlo kábszer fogyna és lehet hogy elsök közt lennél aki vinne be a saját gyerekének inni ha voltál katona akkor tudnod kellene,hogy egy ingyenélés volt és fölösleges pénzkidobás volt az egész értelme nemvolt.Vagy ha eggyetlen példát a gátépitésen kivül feltudsz hozni akkor nosza.De kérdem én hogy anyagilag megért annyit  hadsereg,hogy gátat épitsen mert azt meg nem kellett mindennap.A sok lögyakorlat a sok harckocsi repülö stb sorolhatnám mennyi pénzbe is volt számolj és utána akard vissza a katonaságot.

De, oda Buda

#176 Re: Legyen sorállomány a libsiknek.

2011-05-22 11:27:58

#11: Nem oda Buda - Legyen sorállomány a libsiknek.

Egyet felejtenek el (sosem tanultak meg) a "népnevelők": azt a szocializációs deficitet, amit a gyerekeitek 3 éves koruk körül szenvedtek el, húszéves korukban nem lehet bepótolni. Akiből a szülei az iskolás kor előtt nem nevelnek embert, abból a hadsereg sem fog.

K.József

#282 Re: Legyen sorállomány a libsiknek.

2011-06-15 12:09:28

#11: Nem oda Buda - Legyen sorállomány a libsiknek.

Aki a sorállományú hadkötelezettséget visszasírja az vagy beteg vagy náci-komcsi. Vagy egyszerre mind kettő. Ha ilyen nagy a szándék akkor miért azok találják ki akik akkor is kihúzták alóla magukat amikor még volt. Agyatlan náci viktátor imádók.


Vendég

#396 Re: Legyen sorállomány a libsiknek.

2011-12-06 21:38:44

#11: Nem oda Buda - Legyen sorállomány a libsiknek.

Remélem, ezt nem gondoltad komolyan

Kata

#419 Re: Legyen sorállomány a libsiknek.

2011-12-07 10:17:04

#11: Nem oda Buda - Legyen sorállomány a libsiknek. 

 

kedves nem oda buda. Üdv, nem tudom ki vagy de el tudlak képzelni.... :@ , én egy Anya vagyok és NEM értek egyet a véleményeddel!!! Két gyermekem van, egyik fiam még beleesett a kötelező sorkatonai időbe ,a másik már nem,de nincs különbség a két gyerek segitőkészsége között, egyformán és önként résztvettek hordani a homokzsákokat még barátaikat is vitték magukkal !!!!...(amig mások csak a tv-ben nézték)...Megette a fene azt a társadalmat, ahol az emberek már csak "kötelezőből" segitenek egy katasztrófa esetén.....Nevelés kérdése is ám , hogy hogyan állnak gyermekeink az emberekhez és az élethez !!!! Talán törődni kellett volna velük, mikor még kisgyermekek voltak !!
KPZ

#549 Re: Legyen sorállomány a libsiknek.

2011-12-19 13:27:56

#11: Nem oda Buda - Legyen sorállomány a libsiknek.

Pontosan azért baj a sorkatonaság, mert engedelmes és alázatos embereket farag a kreatív fiatalokból. Továbbá elfogadhatóvá és nem mérlegelhetővé teszi akár az emberölést is. Egy egészséges társadalomnak pedig nem mentálisan megnyomorított, hanem szabad és alkotó emberekre van szüksége. Aki ezt nem látja, maga is korlátolt.

Arról már nem is beszélve, hogy ennek a fenntartása gazdaságtalan. a gondolkodásról való lenevelés pedig ki sem muitathatóan károsítja nemcsak az egyént, a családját, de a nemzetet is. Az igaz, hogy a hatalmat birtoklók számára egy engedelmes nyáj tűnik hasznosnak, hiszen az nem veszélyezteti a hatalmát, sőt, akár fegyveresen meg is védi...

Egyébként azok, akik fiatal korban még nem tudják, valójában mi is a hivatásuk, általában széles érdeklődésű emberek, akik az élet sok területén lesznek hasznára az országnak és környezetüknek. Szemben az együgyű szakbarbárokkal, akik általában unalmasak, kevés hasznuk van, mert nem látják át tevékenységük eredményét, és nehézség esetén eltartandó koloncok.


Vendég

#575 Re: Legyen sorállomány a libsiknek.

2012-01-05 17:19:19

#11: Nem oda Buda - Legyen sorállomány a libsiknek.

KOTELEZNI EGY FIATAL EMBERT HOGY OLJON ???

EROSZAKKAL ELHURCOLNI MERT FONT UGY GONDOLJAK ?

NEM ELEG EROSZAKOS A BOLYGONK...?

IGEN, voltam enis kotelezoen...esku alatt elinteztem hogy gyengelkedon legyek, az ablakbol neztem a sok iranyithato babut...nemirtam ala az esku papirjat kikepzes alatt...az akkori (ivadi nevu) ezredes gy valaszolt: nembaj x honved alairjuk maga helyett, tavozhat ... hmmm

NEM leszek soha senki katonaja, sot semmi penzert nem olnek...buta, buta es buta aki kepes gyilkolni parancsra...

Sajnos mindenfele militarista, katona, rendor, stb egy ostoba, tudatlan ember, aki meg nem jott ra egyaltalan hogy van az univerzumnak sajat torvenyei...eszre vesszuk vagy sem, azokat felulirni, biralni, ellenallni NEM lehetseges !!!

Ezek a torvenyek mukodnek bel es kulvilagunkban...nincs sok belolluk es nagyon egyszeruek raadasul

Erre mondhatnam tovabb hogy butasag a birosag, a borton es igy tovabb...

Itelkezhet-e egy ember egy ember folott? Azonos eldontheti-e egy azonos sorsat? Beallhat-e egy ember biranak (Isten)Univerzum es ember koze?


Vendég

#633 Re: Legyen sorállomány a libsiknek.

2012-03-18 19:44:58

#11: Nem oda Buda - Legyen sorállomány a libsiknek.

Bizony hogy kell a katonaság de mennyire hogy kell ott ember lett a legnagyobb tahóból is.