Tiltakozás a homofóbiát legitimizáló hittankönyv ellen

Quoted post

Realista

#2 Homofób vagyok, miért változzak?

2013-09-14 05:52

Létezik, hadd legyen. De igenis maradjon a gyerekeknek meg az a tudat, hogy halálos bűn (érthetőbben: természetellenes, szégyenteljes dolog).

Az ember alapvetően heteroszexuális és nem vegetáriánus. Az ettől eltérő viselkedés betegség, vagy megjátszás, mesterkéltség, s mint ilyen undorító. Tudomásul veszem, hogy vannak különféle hajszínű emberek, de a kékre, vagy világító zöldre festett tarajúak röhejes, megvetendő alakok.

Válaszok

dildiko

#4 Re: Homofób vagyok, miért változzak?

2013-09-14 06:02:33

#2: Realista - Homofób vagyok, miért változzak?

Ne változz. ez a te ügyed, személyes ügy. De a félelemkeltőt hivatalosan kell megbüntetni. Ha neked nem tetszik a vörösre festett haj, ne menj az utcára, vagy nézz félre. De semmi közöd más hajához vagy nézetéhez, amíg téged meg nem támad.

Róza

#8 Re: Homofób vagyok, miért változzak?

2013-09-14 09:40:29

#2: Realista - Homofób vagyok, miért változzak?

Az ember nem alapvetően heteroszexuális. Nem lehet választani identitást! Egy leszbikus, vagy meleg férfi esetleg a társadalmi elvárások miatt megerőszakolhatja magát, és belekényszerítheti magát egy heteró házasságba, még gyerek is születhet belőle. Kérdés, hogy kinek jó ez? Rengetegen élnek így, álarc mögött, boldogtalanul, depressziósan...

Sokkal több a leszbikus nő, mint ahányat a statisztika kimutat, illetve, ahányan fel merik vállalni magukat! Lehet, hogy pont a Te feleséged, barátnőd vagy Édesanyád is az, csak nem meri bevallani. Rengeteg leszbikus nőnek van saját gyermeke!

igazi realista

#33 Re: Homofób vagyok, miért változzak?

2013-09-14 17:06:22


Vendég

#41 Re: Homofób vagyok, miért változzak?

2013-09-14 17:43:04

#2: Realista - Homofób vagyok, miért változzak?

Érdemes lenned meghallgatnod, elolvasnod olyan homoszexuáisok (pl. Steiner Kristóf) történetét, akik már gyerekkorukban érezték, hogy ők mások. Mennyi szorongás, önvád, lelkisimeretfurdalás mérgezte az egyébként is érzékeny gyerekkorukat? Ezt tetézni a "halál" kilátásba helyezésével?

A vegetáriánizmusról: a Teremtés könyvében (igaz ez az Ószövetség), az Úr magokat és növényeket jelöl meg táplálékul a teremtett ember számára. Nézz utána! (Igaz van özönvíz, meg második teremtés történet és ott már szó van húsevésről is, szigorú törvények szerint) A lényeg: mindenki egyen, amit szeretne, éljen akivel boldog és emberileg teljes életet élhet szeretetben, békességben! Egy tankönyv ne fenyegessen, de még egy pap se!

Hozzáteszem: én heteroszexiális vagyok (bár semmi közöd hozzá), de vegetáriánus. Tehát én alapveteöen nem vagyok ember? Vagy csak félig? Vagy hogyan?  Azért nem eszem húst, mert így érzem jól magam. Évek óta van ez így. A vega életmód nagyon is emberi dolog, sokrétű a filozófiai alapja. Az egyik az emberiség túlélése a Föld minél kisebb kihasználása nélkül. Ez nem emberi? Alapvetően?

Én nem vetlek meg téged a véleményed és világlátásod miatt, ahogy a kék, zöld, sárga hajúakat sem vetem meg. Az eltérő viselkedésen csiszolgass egy kicsit, mert fontos kérdés: mihez képest eltérő?

 

 

 

SZL

#44 Re: Homofób vagyok, miért változzak?

2013-09-14 18:23:25

#2: Realista - Homofób vagyok, miért változzak?

és igazad van. alapvetően. viszont az egész életünk "természetellenes", kezdve az orvos tudomány által megelőzött, meggyógyított betegésgeken, a télen fűtött, nyáron hűtött "összkomfortos" lakásokon, a hangszereken, gépeken, fogyatékos embereken keresztül, divatig, lakberendezésig, háborúkig (könyvekig, moziig, a PÉNZig, hatalomig)....

mi ebben a természetes?

egyszerűen megtehetjük, hogy melegek, frigidek, perverzek, fetisiszták, fóbiások depressziósok, megalománok, naivak, törtetőek... legyünk, addig, amíg evvel nem mászunk bele mások életébe...

 

és nem utolsó sorban se a hét főbúnben, se a 10 parancsolatban nincs benne, hogy nem lehet melegnek lenni, ellenben a sikkasztással, családon belüli erőszakkal, a megalázásokkal....

és a kedves szerző kicsoda, hogy bárkit, bármiért elítéljen ? az egyház eddig se volt tévedhetetlen... ( a föld lapos, boszorkányok...)

hiszem azt, hogy a végső számlán, az embernek nem azok a tételek lesznek behúzva, amelyet egy másik embertársunk tart annak... főleg hogy egymást SEGÍTENÜNK kéne nem pedig ujjal mutogatni, hogy ki kivel alszik....

egyébként kívánok boldogságot, és akkor az embernek nem lesz ideje, észre venni, hogy az ember kivel és hogyan boldog :)

 

gigacherry

#70 Re: Homofób vagyok, miért változzak?

2013-09-15 20:45:28

#2: Realista - Homofób vagyok, miért változzak?

Kíváncsi vagyok, ugyanezt mondanád-e akkor is, ha te lennél az az édesanya, akinek a fia tizennyolc évesen öngyilkos lett, mert nem merte bevallani még a szüleinek sem, hogy homoszexuális. Nem, nem betegség és nem is elhatározás kérdése. Biológiai kisebbség. Olyan, mint a balkezesek (akiket egy időben szintén át akartak nevelni, mert természetellenesnek tartották a létezésüket).