Tiltakozás a homofóbiát legitimizáló hittankönyv ellen


Vendég

/ #41 Re: Homofób vagyok, miért változzak?

2013-09-14 17:43

#2: Realista - Homofób vagyok, miért változzak?

Érdemes lenned meghallgatnod, elolvasnod olyan homoszexuáisok (pl. Steiner Kristóf) történetét, akik már gyerekkorukban érezték, hogy ők mások. Mennyi szorongás, önvád, lelkisimeretfurdalás mérgezte az egyébként is érzékeny gyerekkorukat? Ezt tetézni a "halál" kilátásba helyezésével?

A vegetáriánizmusról: a Teremtés könyvében (igaz ez az Ószövetség), az Úr magokat és növényeket jelöl meg táplálékul a teremtett ember számára. Nézz utána! (Igaz van özönvíz, meg második teremtés történet és ott már szó van húsevésről is, szigorú törvények szerint) A lényeg: mindenki egyen, amit szeretne, éljen akivel boldog és emberileg teljes életet élhet szeretetben, békességben! Egy tankönyv ne fenyegessen, de még egy pap se!

Hozzáteszem: én heteroszexiális vagyok (bár semmi közöd hozzá), de vegetáriánus. Tehát én alapveteöen nem vagyok ember? Vagy csak félig? Vagy hogyan?  Azért nem eszem húst, mert így érzem jól magam. Évek óta van ez így. A vega életmód nagyon is emberi dolog, sokrétű a filozófiai alapja. Az egyik az emberiség túlélése a Föld minél kisebb kihasználása nélkül. Ez nem emberi? Alapvetően?

Én nem vetlek meg téged a véleményed és világlátásod miatt, ahogy a kék, zöld, sárga hajúakat sem vetem meg. Az eltérő viselkedésen csiszolgass egy kicsit, mert fontos kérdés: mihez képest eltérő?