Tiltakozás a homofóbiát legitimizáló hittankönyv ellen

Quoted post


Vendég

#1

2013-09-13 22:33

A homoszexualisok massaga eletunk resze, azert, mert manapsag mar nyiltan lehet beszelni rola, sokkal egyszerubbnek kene lennie az ezzel kapcsolatos dolgok megitelesenek. Azert, mert regen nem beszeltek rola, a homoszexualitas ugyanugy letezett, de prudsegbol tilos volt tudni hivatalosan a letezeserol.
Amennyiben eliteljuk, halalos bunkent emlegetjuk, az emberiseg egesz tortenelmet at kellene irnunk, beleertve a politikat, muveszetet, mindennapi eletunket. Nem engedhetjuk meg magunknak, hogy embereket diszkriminaljunk eme (altalaban veluk szuletett hibas gen miatti) massaguk miatt.

Válaszok

zordon

#34 Re:

2013-09-14 17:07:49

#1: -

Téged dugjanak se@@be a védenceid!

iynas

#46 Re:

2013-09-14 19:48:38

#1: -

A hittankönyv a keresztény vagy keresztyén (mindkettő helyes, utóbbi protestáns) tanrendszert hivatott tanítani. Ez a Biblián alapszik. Minden keresztyén ember hiszi, és vallja a Bibliai igazságokat. A hittankönyv elsősorban keresztyéneknek szól, általában keresztyén szülők iratják be hittanra a gyermekeiket.

A Biblia tanítása (Isten tanítása), hogy a homoszexualitás bűn. Több helyen is ír a Biblia erről. Sodoma és Gomora pusztulása is részben ennek köszönhető. Az Újszövetségben is találhatunk tanítást ezzel kapcsolatban pl.: “Avagy nem tudjátok, hogy a…férfiszeplősítők (ἀρσενοκοίτης (arszenokoitész) vagyis a homoszexuálisok)… nem örökölhetik Istennek országát… Ilyenek voltatok pedig némelyek, de megmosattatok, de megszenteltettetek, de megigazíttattatok az Úr Jézusnak nevében, és a mi Istenünk Lelke által” (I. Kor. 6,9. 11.)

Igen, az egész emberiség történelme alatt jelen volt a homoszexualitás, mint más egyéb bűnök is. A bűn fogalma pedig ilyen egyszerű a Biblia szerint: Isten iránti engedetlenség.

A Biblai igazságok érvényessége ma is teljes mértékben elfogadott a keresztyének között. Isten nem változik, változásnak még az árnyéka sincs meg benne!

Ez nem diszkrimináció. A bűn elítéléséről van szó, és a keresztyének a bűnt utálják, de a bűnöst szeretik. A bűn következménye a halál. Minden bűn halálos, de Jézus által van a szabadulás.

A genetikára hivatkozva had idézzek néhány sort egy keresztyén tanulmányból - "A genetikai adottságra vonatkozó értelmezés, amit napjainkban olyan sokszor lehet hallani, éppen az alapállítását illetően ingatag, noha az érintettek mindig teljes bizonyossággal hangoztatják. A homoszexuális beállítottság genetikai meghatározottsága ugyanis nem bizonyított egyértelműen a tudomány részéről. A homoszexuális szervezetek a bizonytalan, nem eléggé letisztult tudományos eredmények ellenére mégis annyira megfellebbezhetetlenül próbálják képviselni, hogy természetes genetikai hajlamról van szó, hogy végül már maguk is elhiszik, és az őket hallgató emberek is teljesen magától értetődő tényként kezdik elkönyvelni. A pszichikai tömeghatás ugyanis óriási erővel bír: ezért ha valamit sokan és nagyon magabiztosan állítanak, végül elhiszik az emberek, és megváltoztatja felfogásukat, sőt az életvitelüket is, még akkor is, ha nincs valóság a dolog mögött.

Mindenki tudja, hogy a rákos sejtek is genetikai elváltozások eredményei, ezekben az esetekben mégsem beszélünk természetességről, hanem egy deformációs változásról. Ha a homoszexualitás is egy genetikai változás eredményeként jelent meg az emberek között, akkor ez is csak egy deformációra utaló bizonyíték, és nem több. A genetikai tudományra való hivatkozás a homoszexuálisok esetében minden esetben a ködösítés szándékával történik, ílymódon akarnak tudományosnak tűnő alapot teremteni a homoszexuálitás létjogosultságához."

 

 

Másik vendég

#62 Re:

2013-09-15 15:56:41

#1: -

Kedves vendég !

A momoszexualitás lehet hogy a Te életed része, az enyémnek nem. Amíg van meleg büszkeség felvonulás, amíg fennen hangoztotják "másságukat" mitha erre büszkének kellene lenniük addig ez így is marad. Majd ha normális mederbe terelődik az ügy, a melegek nem viselkedenk úgy, hogy a többséget megbotránkoztató módon éljenek, tegyék dolgukat, nem hivalkodnak másságukkal, csak egyszerűen élik az életüket akkor Én is másként tekintek a kérdésre. Féreértés ne essék, és ezt kiemelem : nem ítélem el azokat a melegeket, akik így éreznek, de azt igenis elítélem Őket amikor kérkednek az állapotukkal, mintha erre büszkének kellene lenni. A meleg is ugyanolyan ember mint aki nem meleg, nem teszek különbséget, amíg tisztességesen dolgoznak, társadalmunk ( társadalmuk ) aktív és becsületes tagjai, amíg maguk a másságukat másokkal nem éreztetik, illetve velem vagy családom bármely tagjával nem próbálkoznak. Utóbbi esetben Isten mentse meg bűnös lelküket. Ámen.

spiritusz

#79 álliberális despotizmus

2013-09-16 07:39:09

#1: -

Minden egyistenhit tanítása szerint (zsidó, muzulmán, keresztény, zoroászter stb.) a homoszexualitás halálos bűn az Isten előtt. Még akkor is ha ez a pesti liberális értelmiségi köröknek nem tetszik. Senki nem mondta, hogy bárkit bántani kell melegsége miatt, de a viselkedést azért lehet helyteleníteni. Ne legyen már kötelező mindenkinek erkölcsi értelemben liberálisnak lenni. Ilyenkor mutatkozik meg, hogy a liberálisok is legalább akkora diktátorok, mint a soviniszta (álkeresztény) magyar jobboldal képviselői, szekértolói. A szabadelvűek akkor lennének igazán hűek a nézeteikhez, ha nem minden egyes alkalommal vernék a kolompot, amikor egy olyan amúgy jelentéktelen dolog történik, ami nekik nem tetszik. Itt pusztán annyi történt, hogy valaki beleírt egy tankönybe egy mondatot, ami megfelel a vallási tanításoknak. Valaki a XXI. századra hivatkozott. A felvilágosult 20. század már megmutatta, hogy mire képes az európai kultúra erkölcs nélkül. A drogtól kezdve a szifiliszen át az emberirtásig minden belefér. Köszönjük szépen, nem kérünk belőle többet. (spiritusz: baloldali katolikus)

Csengőszó

#84 Csengőszó

2013-09-16 10:04:22

#1: -

Aggasztó, hogy a magát kereszténynek mondó Európa legfőbb szellemi vezetője, a római katolikus egyház feje lojális a homoszexualitással kapcsolatosan és békülékeny, toleráns, mondhatni elfogadó, megértő hangot csendít meg velük kapcsolatosan. Tessék mondani, ezután majd az jön, hogy ha valaki kirabol egy bankot, vagy megöl egy embert, akkor vele is megértőnek kell lenni, mert nem tudott ellenállni a kísértésnek, vagy mert hibásak a génjei?? A pápa, a katolicizmus mindez idáig védelmezője volt a házasságnak, elítélte az abortuszt és a melegházasságot is. EDDIG. A pápának is ismernie kellene Bibliát, amelyben az áll a III. Mózes 18:22-ben:Férfiúval ne hálj úgy, amint asszonynyal hálnak: útálatosság az.Hát ha ezt már az egyház sem veszi komolyan mi lesz akkor itt? A korai egyház tagjai mártírhalált haltak a hitükért. Kérem tessék elolvasni a Quo vadis-t. Hol van ez a tiszta hit az egyházban? Sodoma Gomora veszte is a homoszexualitás lett. Aki ismeri a Bibliát, az azt tudja, és aki olvassa, márpedig ez az egyházaktól elvárható, hát vegyék komolyan és képviseljék! Örülök, hogy a hittankönyv bűnnek tartja a homoszexualitást. Sajnálatos, hogy a pápai udvar is szivárványosodik....


Vendég

#86 Re:

2013-09-16 11:30:20

#1: -  

 

„Így van nehogy már diszkrimináljuk a homosexulitást! Minden természetellenes magatartás támogatni kellene, nem csak a melegeket, hanem a pedofilokat, nekrofilokat, zoofilokat hiszen ez a demokrácia, nem?! Micsoda nácizmus, hogy korlátozunk mindenfajta kisebbséget? Már sikerült mindenféle agymosással, marketinggel elérni, hogy a jóléti társadalmakban a szexuális eltévelyedést, mint a homosexualitást pozitív színben tüntessük fel, így néhány év és a pedofilok, nekrofilok, zoofilok előtt is megnyílhat az út, csak mindenütt úgy kell feltüntetni az eltévelyedett embereket, mint szegény áldozatokat, nem?!” „TÖBB ZOOFILT AZ EUROPAI PARLAMENTBE!!!! ÉLJEN AZ ÚNIÓ!!!”
Biff

#117 Re:

2018-08-08 12:51:00

#1: -  

Érdekes egy felvetés ez az ügy. Ha már hittan könyvről van szó esetleg valakinek végig futott már az ágyán, hogy Istennek mi az álláspontja a homoszexualitásról? Mert gyűjtögethetitek az aláírásokat, hogy így gondoljuk másként meg úgy, de ha Isten bűnnek tekinti ezt a gyakorlatot, - márpedig ne legyenek kétségeink - akkor talán jobb lenne neki személyesen benyújtani a panaszotokat. Írjatok Istennek egy nyílt levelet, amiben érveltek ,hogy bizony nem jól látja Isten a dolgokat, személy válogató és egyébként is micsoda dolog ez?!Most tényleg nem érzitek ezt röhejes nonszensz dolognak? Holnap mi ölén fogtok tiltakozni, a pedofília elítélése ellen? Vagy tartsuk tiszteletben a nemi erőszakot elkövetőket is, mert,hogy mások mint mi, de ettől színes a világunk? Ébredjetek már fel! Ha valamiről Isten azt mondja bűn, akkor az nem jó! Akárhogy fényezed, rossz marad. Legyen már annyi alázat bennem,hogy elfogadom, hogy aki megalkotott mindent jobban ismer, és tudja mi jó és mi nem az. Csak egy pozitív és követendő dolgot említsünk meg abból, miért jó a fekáliás peniszű emberek ilyen szexuális gyakorlatát elfogadhatónak tartani? És ne szépítsük most a dolgot, mert ez folyik két férfi között. Magánügy, de azért ne gondoljuk, hogy nem fut át az emberek agyán, amikor a melegeket meglátja. Tegye, csinálja, de amit vet az ember, azt fogja aratni is. Ha bűnt vetettem, abból nem lehet kincset aratni, mert nem lesz. Én meg ha nem baj, hagy ne asszisztáljak ehhez. A homoszexualitás Isten előtt súlyos erkölcstelenség, ezért kéri Isten ezeket az embereket, hogy hagyjanak fel ezzel az életmóddal.