Tiltakozás a homofóbiát legitimizáló hittankönyv ellen

iynas

/ #46 Re:

2013-09-14 19:48

#1: -

A hittankönyv a keresztény vagy keresztyén (mindkettő helyes, utóbbi protestáns) tanrendszert hivatott tanítani. Ez a Biblián alapszik. Minden keresztyén ember hiszi, és vallja a Bibliai igazságokat. A hittankönyv elsősorban keresztyéneknek szól, általában keresztyén szülők iratják be hittanra a gyermekeiket.

A Biblia tanítása (Isten tanítása), hogy a homoszexualitás bűn. Több helyen is ír a Biblia erről. Sodoma és Gomora pusztulása is részben ennek köszönhető. Az Újszövetségben is találhatunk tanítást ezzel kapcsolatban pl.: “Avagy nem tudjátok, hogy a…férfiszeplősítők (ἀρσενοκοίτης (arszenokoitész) vagyis a homoszexuálisok)… nem örökölhetik Istennek országát… Ilyenek voltatok pedig némelyek, de megmosattatok, de megszenteltettetek, de megigazíttattatok az Úr Jézusnak nevében, és a mi Istenünk Lelke által” (I. Kor. 6,9. 11.)

Igen, az egész emberiség történelme alatt jelen volt a homoszexualitás, mint más egyéb bűnök is. A bűn fogalma pedig ilyen egyszerű a Biblia szerint: Isten iránti engedetlenség.

A Biblai igazságok érvényessége ma is teljes mértékben elfogadott a keresztyének között. Isten nem változik, változásnak még az árnyéka sincs meg benne!

Ez nem diszkrimináció. A bűn elítéléséről van szó, és a keresztyének a bűnt utálják, de a bűnöst szeretik. A bűn következménye a halál. Minden bűn halálos, de Jézus által van a szabadulás.

A genetikára hivatkozva had idézzek néhány sort egy keresztyén tanulmányból - "A genetikai adottságra vonatkozó értelmezés, amit napjainkban olyan sokszor lehet hallani, éppen az alapállítását illetően ingatag, noha az érintettek mindig teljes bizonyossággal hangoztatják. A homoszexuális beállítottság genetikai meghatározottsága ugyanis nem bizonyított egyértelműen a tudomány részéről. A homoszexuális szervezetek a bizonytalan, nem eléggé letisztult tudományos eredmények ellenére mégis annyira megfellebbezhetetlenül próbálják képviselni, hogy természetes genetikai hajlamról van szó, hogy végül már maguk is elhiszik, és az őket hallgató emberek is teljesen magától értetődő tényként kezdik elkönyvelni. A pszichikai tömeghatás ugyanis óriási erővel bír: ezért ha valamit sokan és nagyon magabiztosan állítanak, végül elhiszik az emberek, és megváltoztatja felfogásukat, sőt az életvitelüket is, még akkor is, ha nincs valóság a dolog mögött.

Mindenki tudja, hogy a rákos sejtek is genetikai elváltozások eredményei, ezekben az esetekben mégsem beszélünk természetességről, hanem egy deformációs változásról. Ha a homoszexualitás is egy genetikai változás eredményeként jelent meg az emberek között, akkor ez is csak egy deformációra utaló bizonyíték, és nem több. A genetikai tudományra való hivatkozás a homoszexuálisok esetében minden esetben a ködösítés szándékával történik, ílymódon akarnak tudományosnak tűnő alapot teremteni a homoszexuálitás létjogosultságához."