Tiltakozás a homofóbiát legitimizáló hittankönyv ellen


Vendég

#76

2013-09-15 22:20

A tankönyvírók és egyéb hozzáértők akkor szoktak elkezdeni gondolkodni arról, hogy miről is írnak és beszélnek,amikor felfedezik, hogy a fiaik szekrényében lányruhák is lógnak, vagy az okként és következményként is jelenlévő érzelmi elutasítás miatt fiuk az öngyilkosságot választja. Továbbá sose feledjük, hogy hány "anyás" pap választja családjának az Anyaszentegyházat. Emberek, ne bántsuk egymást.
Hetero

#77 Re: Re:

2013-09-15 22:21

#68: Kri - Re:

Istent nagy betűvel kell írni! Te (is) vagy Isten büntetése ennek az országnak!


Vendég

#78

2013-09-15 23:21

Középkor !
spiritusz

#79 álliberális despotizmus

2013-09-16 07:39

#1: -

Minden egyistenhit tanítása szerint (zsidó, muzulmán, keresztény, zoroászter stb.) a homoszexualitás halálos bűn az Isten előtt. Még akkor is ha ez a pesti liberális értelmiségi köröknek nem tetszik. Senki nem mondta, hogy bárkit bántani kell melegsége miatt, de a viselkedést azért lehet helyteleníteni. Ne legyen már kötelező mindenkinek erkölcsi értelemben liberálisnak lenni. Ilyenkor mutatkozik meg, hogy a liberálisok is legalább akkora diktátorok, mint a soviniszta (álkeresztény) magyar jobboldal képviselői, szekértolói. A szabadelvűek akkor lennének igazán hűek a nézeteikhez, ha nem minden egyes alkalommal vernék a kolompot, amikor egy olyan amúgy jelentéktelen dolog történik, ami nekik nem tetszik. Itt pusztán annyi történt, hogy valaki beleírt egy tankönybe egy mondatot, ami megfelel a vallási tanításoknak. Valaki a XXI. századra hivatkozott. A felvilágosult 20. század már megmutatta, hogy mire képes az európai kultúra erkölcs nélkül. A drogtól kezdve a szifiliszen át az emberirtásig minden belefér. Köszönjük szépen, nem kérünk belőle többet. (spiritusz: baloldali katolikus)

spiritusz

#80 Re:

2013-09-16 07:45

#3: dildiko -

El kell égetni a hittankönyveket?? Gestapo, SA vagy SS egyenruhát mikor veszel magadra, Ildikó? Úgy látom, ilyen tekintetben semmiben nem különbözöl a náciktól. A művészeink egy része elmehet a fenébe. Látható, hogy miként váltak műanyag celebbé.


Vendég

#81 Re: Re: Re:

2013-09-16 07:50

#53: - Re: Re:

"a bibliában olvasottak miat képesek emberek csoportos öngyilkosságot elkövetni...."

 

Nem ártana, ha hivatkoznál konkrét passzusokra, hogy ilyen cselekedetre buzdító mondat hol van a Szentírásban. Rossz hírem van, a mózesi törvények illetve a páli levelek igen erőteljesen hangsúlyozzák, hogy a homoszexualitás bűn. Sőt Pál azt is mondja, hogy a melegek nem részesülhetnek Isten országában. Senki nem állította, hogy bántani kell a melegeket, de azért ne kelljen már mindent helyeselni, amit tesznek.

spiritusz

#82

2013-09-16 07:59

Például nem tudom, hogy Langer Ármin aláíró hol a túróba járt iskolába, de ezserint a kollokviumi anyagot nem sikerült rendesen elsajátítani. Leviticus 18:22, 20:13.

Vendég

#83

2013-09-16 09:07

Belesajdul a szívem azokba a hozzászólásokba, amiket itt olvasok. Jó magam meleg vagyok és ezen felül (kapaszkodjatok meg) katolikus is. Olyan katolikus, aki gyakorolja is a vallását. Az emberek többségének fogalma sincs arról, hogy milyen nehéz ezt a kettőt összeegyeztetni. Hogy a katolikus meleg fiatalok nagy hányada (köztük én is) inkább próbál(t) meg öngyilkos lenni, csak azért, hogy ne kelljen melegnek lennie. De aztán rájöttem valamire. Isten úgy szeret, ahogy vagyok. Nem fog a pokolra juttatni azért, mert meleg vagyok. Ő teremtett ilyennek és hiszem, hogy célja volt ezzel. Nem mellesleg, ha ilyen komolyan vesszük a Bibliában leírtak: "De ha igaz volt a vád, és a lány nem volt szűz, akkor vigyék a lányt apja házának a bejáratához, és kövezzék halálra a város férfiai.." Ez is le van írva abban a hittan könyvben?

Csengőszó

#84 Csengőszó

2013-09-16 10:04

#1: -

Aggasztó, hogy a magát kereszténynek mondó Európa legfőbb szellemi vezetője, a római katolikus egyház feje lojális a homoszexualitással kapcsolatosan és békülékeny, toleráns, mondhatni elfogadó, megértő hangot csendít meg velük kapcsolatosan. Tessék mondani, ezután majd az jön, hogy ha valaki kirabol egy bankot, vagy megöl egy embert, akkor vele is megértőnek kell lenni, mert nem tudott ellenállni a kísértésnek, vagy mert hibásak a génjei?? A pápa, a katolicizmus mindez idáig védelmezője volt a házasságnak, elítélte az abortuszt és a melegházasságot is. EDDIG. A pápának is ismernie kellene Bibliát, amelyben az áll a III. Mózes 18:22-ben:Férfiúval ne hálj úgy, amint asszonynyal hálnak: útálatosság az.Hát ha ezt már az egyház sem veszi komolyan mi lesz akkor itt? A korai egyház tagjai mártírhalált haltak a hitükért. Kérem tessék elolvasni a Quo vadis-t. Hol van ez a tiszta hit az egyházban? Sodoma Gomora veszte is a homoszexualitás lett. Aki ismeri a Bibliát, az azt tudja, és aki olvassa, márpedig ez az egyházaktól elvárható, hát vegyék komolyan és képviseljék! Örülök, hogy a hittankönyv bűnnek tartja a homoszexualitást. Sajnálatos, hogy a pápai udvar is szivárványosodik....

fuhur

#85

2013-09-16 11:26

Ez hülyeség. A homoszexualitás nem a hittankönyv szerint halálos bűn hanem a biblia szerint. A biblia és úgy általában a vallások által tanított hülyeségek ellen kell tiltakozni.

Vendég

#86 Re:

2013-09-16 11:30

#1: -  

 

„Így van nehogy már diszkrimináljuk a homosexulitást! Minden természetellenes magatartás támogatni kellene, nem csak a melegeket, hanem a pedofilokat, nekrofilokat, zoofilokat hiszen ez a demokrácia, nem?! Micsoda nácizmus, hogy korlátozunk mindenfajta kisebbséget? Már sikerült mindenféle agymosással, marketinggel elérni, hogy a jóléti társadalmakban a szexuális eltévelyedést, mint a homosexualitást pozitív színben tüntessük fel, így néhány év és a pedofilok, nekrofilok, zoofilok előtt is megnyílhat az út, csak mindenütt úgy kell feltüntetni az eltévelyedett embereket, mint szegény áldozatokat, nem?!” „TÖBB ZOOFILT AZ EUROPAI PARLAMENTBE!!!! ÉLJEN AZ ÚNIÓ!!!”
fuhur

#87 Re: Csengőszó

2013-09-16 11:33

#84: Csengőszó - Csengőszó

Igazad van. Szexelni csak nőkkel szabad. Igaz a nők alacsonyabb rendüek a férfiaknál, és ha házasságtörést követnek el akkor nyilvánsan kell megkövezni őket.

De a legfontosabb parancsolat amivel szinte senki sem törődik: "Soha ne főzz gödölyét az anyja tejében"


Vendég

#88 Re: Re: Csengőszó

2013-09-16 11:37

#87: fuhur - Re: Csengőszó 

 

Ez valami baromság, demagógia! Kiragadsz egy-két mondtato a Bibliából, ami már egyébként sem vonatkozik a keresztényekre!

Vendég

#89 Re: Figyelem! Ennél többet kell mondani!

2013-09-16 11:40

#19: Kaleidoscope - Figyelem! Ennél többet kell mondani!

"Egyház Katekizmusa nem általában a homoszexualitást nevezi bűnnek, hanem a homoszexuális cselekedetet. Nem tudják, hogy ez utóbbinak a morálteológiai megítélése semmivel sem súlyosabb, mint bármely más, házasságon kívül folytatott, vagy a házasságban a gyermeknemzést kizárva folytatott szexuális kapcsolaté."

 

Ez az egész mélyen felhábórító mert a fent felsoroltaknak a bármiféle "moráletológiaia" elitélése elavult és káros. Az egész katekizmus ellen kell felépni. MEg persze a pedofil papo büntethetőségéért


Vendég

#90 Re:

2013-09-16 11:40

#83: -  

 

Isten szeret, ez biztos, de abba már nem vagyok biztos, hogy ilyennek is akar látni, vagy ilyennek teremtett. Ha Jézus elé vittek egy házasságtörő asszonyt, akkor nem azt mondta, hogy ez az, csak így tovább, hanem megvédte és mondta, hogy eredj el és többé ne vétkezz!

Vendég

#91 Re: Re: Re:

2013-09-16 11:45

#10: vendég - Re: Re:  

 

Gondolom a tolerancia jegyében írtad te is ezeket?!

Vendég

#92 Re: Re: Re: Csengőszó

2013-09-16 11:50

#88: - Re: Re: Csengőszó

"Soha ne főzz gödölyét az anyja tejében"

 

Ez a tízparancsolatból van. A második verzió amit mózes azután hozott le a hegyről, hogy az elsőt összetörte.

http://szentiras.hu/UF/2M%C3%B3z34

 

 

Ja ha nem vonatkozik a keresztényekre akkor miért tanítják. Pláne kötelezően az állami isklkban is?


Vendég

#93 Re: Re:

2013-09-16 11:51

#90: - Re:

De ki vagy te és az összes többi ember, hogy Isten/Jézus nevében beszéltek. Honnan tudod, hogy Jézus mit mondott, amikor elé vittek egy házasságtörő asszonyt? Ott voltál? Vagy esetleg abban a könyvben olvastad, amit több ezer éve EMBEREK írtak. Nem ragadott tollat Isten és vetette papírra azokat a sorokat. Elmondom neked őszintén, hogy hánynom kell az egyháztól. A Pápát pápai helikopter szállítja a pápai nyaralóban. Eközben Mucsaröcsögén a templomban az afrikai éhezőknek gyűjtenek. Minden a pénzről szól. Olyan papok hirdetik Isten szavát, akik gyerekeket molesztálnak. És egyáltalán, miért van helye a hittannak az állami oktatásban? Az én hitemnek semmi köze nincs ehhez az egyházhoz. Ha majd eljön az idő, amikor Isten előtt állok, akkor kiderül, hogy mi volt ezzel az egésszel a célja. De addig senki, de senki ne merje nekem azt mondani, hogy bűnös vagyok a szemében!


Vendég

#94 Re: Re: Re: Re: Csengőszó

2013-09-16 11:59

#92: - Re: Re: Re: Csengőszó 

 

Ja és miért tanítják az iskolában az elmúlt történelmet is? Hogy tanúlj belőle például, gondoltad volna?

Vendég

#95 Re: Re: Re:

2013-09-16 12:05

#93: - Re: Re:  

 

Ha hányni akarsz, megteheted! Hányhatsz azoktól az embertől, akik bort isznak és vizet prédikálnak, vagy azoktól akik demagóg módon uszítanak az egyház ellen, de hányhatsz saját magadtól is, ha így jobban érzed magad. Alapvetően a hittan jóra nevel, még ha nem is értesz vele egyet. Ha nem viszed túlzásba a hittant semmi bajod nem lesz tőle, próbáld ki, ha már ennyire szkeptikus vagy és csak személyesen vagy hajlandó mindennek utána járni!!!

Vendég

#96 Re:

2013-09-16 12:59

#85: fuhur -

Íííígy van!! Fuhur, mint tusk@, itt megmondja mindenkinek a frankót. Minden vallási könyv marhaság. A Baghavad Ghita, a Korán, a Tanakh, a Talmud, a Midrásh, az apostoli levelek, az evangéliumok, az egyházatyák munkái stb. Meg az ezekhez kapcsolódó irodalom: az istenes versek, Dante Isteni színjátéka, a mi Madáchunktól Az Ember Tragédiája, az Elveszett Paradicsom, Faust meg a többi, hogy a festészetről már ne is beszéljünk: Ez mind baromság UGYE????????

‭Tudod, Fuhur, az a baj, hogy az olyan szellemileg alultáplált embereknek a szájából, mint amilyen te is vagy, egyvalami árad:  A SZENNY.

Kri

#97 Re: Re: Re:

2013-09-16 13:53

#77: Hetero - Re: Re:

Isten nevét akkor kell nagybetűvel írni, ha arról a bizonyos keresztény istenségről beszélsz. Ha viszont gyűjtőszóként használod, mint pl. görög istenek, vagy mint egy fogalmat, akkor kisbetű. Mint a nap-Nap, hold-Hold és társai.

Minekután én egy istenben sem hiszek, nekem minden isten ugyanolyan, és kisbetűvel írom, mert mint teológiai fogalomról beszélek róla.

Amúgy a kérdésemre miért nem válaszolsz?

Kri

#98 Re: Re: Re: Csengőszó

2013-09-16 13:57

#88: - Re: Re: Csengőszó "

"Kiragadsz egy-két mondtato a Bibliából, ami már egyébként sem vonatkozik a keresztényekre!"

Miért, te mit csinálsz, te IQ fighter?


Vendég

#99 Re: Re: Re: Re:

2013-09-16 14:49

#95: - Re: Re: Re:

Egy szóval sem mondtam, hogy a hittan óra nem nevel. Jómagam 8 évig jártam hittanra, és 12 évig ministráltam. DE a hittan órának semmi keresnivalója nincsen az állami oktatásban. Miért kell ráerőltetni arra, aki például ateista, és ilyen szellemben is nevelik? Aki hittan órára akar járni, az megteheti. Én is megtettem, pedig nem volt kötelező.  Engem nem zavar, ha te ennyire elvakultan állsz az egyház mellett, de tedd ezt a négy fal között. Nem kell ahhoz az egyház, hogy kapcsolatba kerülhess Istennel. És nem kell hozzá heteronak sem lenned, csak hogy visszatérjek a tárgyhoz. És nem utolsó sorban pedig itt szeretném befejezni a társalgást. Az álláspontok nem fognak közeledni, így pedig nincs értelme folytatni. Sem erőm, sem kedvem nincs hozzá. További szép napot.


Vendég

#100 Re: álliberális despotizmus

2013-09-16 14:59

#79: spiritusz - álliberális despotizmus 

Csak egy apró kérdés az emberirtással kapcsolatban: A keresztes háborúk, boszorkányüldözések, Szent Bertalan éjszakája, stb, mégis mi volt? Bizony emberirtás, a fene nagy keresztény erkölcs, meg felebaráti szeretet nevében...