A Roma történelem oktatásának megakadályozása iskolai szinten

Quoted post


Vendég

#76

2013-08-29 16:25

kedves László remélem láttad az első sorokat ... én igen is paraszt vagyok cigány férjjel! és tudom és ismerem a paraszt szó jelentését ... csak nem bírom elviselni amikor mindenkit egy kalap alá vesznek !!! itt is ott is van normális ... egy kis faluban lakom ,bizony több a hazug .csaló paraszt mint a roma .na de nem is ismersz, ugyan honnan tudod az én intelligenciámat hogy mennyi? védem őket mert tudom hogy embere válogatja !!!!! és mert utálom a rasszizmust !!!

Válaszok


Vendég

#77 Re:

2013-08-29 17:05:20

#76: -

Hölgyem az én barátnőm cigány és egyetértek. Példáulaz én barátnőm jobban útálja a sajátját, merrt miattuk béleyegzik meg.

Nem az a gondja, hogy cigány vagy nem cigány valaki, hanem a viselkedés. Sok esetben a negatívum összefort a cigánysággal, mert statisztikai adatok szerint a börtönök 60% cigánnyal talitatt.  Ráadásul az Északi-Magarországi régióban nagy részt közülük kerülnek ki a bűnözök.

Én is ismerek tiszteséges cigány embert. Szaktársam volt. Tanárként a kollégáim között is van. Azonban Ő is azon a véleményen van, mint én és ma együtt írtuk alá ezt a peticiót.

Történelem tanár vagyok. Olyan külön óra pedig nincs, hogy német történelem vagy francia.

Vagy amennyiben van akkor külön német nemzetiségűekben. Viszont a cigányok esetében nem lehet nemzetiségi iskola, mert az szegregálás lenne. Nos ez a felháborító. Nyíregyházán, Tatabányán azért zártak be iskolát, mert születési számok okána térségben többségbe kerültek az iskolában. Arány számot nézve 80%-kal. Ez pedig már "szegregáció"-nak számít.