TABÁN megmentése

Quoted post

Melani Mama
Vendég

#44 Egy Édesanya

2011-04-29 07:58

Hosszú évek óta élek itt az I. kerületben, maradok is még nagyon sokáig, remélem. Itt született meg a gyerekem is, itt sétálunk minden nap a Tabánban. Napközben ha van egy kis időm leülök 5-10 percre az egyik padra és gyönyörködöm a tájban. Imádom ennek a kerületnek a hangulatát, olyan mintha egy kis mesehős lennék. A játszótér ötlet remek dolog, a kis játszótér (kék színű mászókákkal) csupa rozsda, tele gazzal, szeméttel. Szanaszét üvegszilánkok. A jó idő beköszöntével jönnek vissza a hajléktalanok a bokrok alá lakni. Az egyik orgonabokor alatt épp tegnap láttam egy ébredező alakot. Az Oxygen Wellness központot nem nekünk építették, a kerületi lakosoknak a kedvezményes jegy ára is nevetséges, valami 3-4.000.- HUF/nap. Ki ér rá egy egész napot eltölteni ott? Nincs gyermekjegy. Teljes árú jegyet kell venni a gyerekeknek is. Sőt az a vicces, hogy eredetileg tanuszoda is lett volna, de nincs 120 cm-es medencéje (a legkisebb 150 cm-es), így a gyerekek nem oda járnak úszni tanulni. A kis játszóteret is ledózerolták a sportpályán (Czakó). A Rácz-fürdő valakinek jó befektetés volt, most egy szellemkastély, néha-néha felbukkanó munkásokkal. Autók mindig állnak előtte. Remélem a sikló már nem fog elkészülni. A boros pincékre nagyon nincs itt szükség, alakítsák át a Várbazárt és legyenek ott a boros placcok. Onnan is szép a kilátás a Dunára illetve hátraarcban a Várra :) A kutyások néha megijesztenek, főleg amikor a rottweilerek csaholnak felém, majd hirtelen mozdulattal továbbfutnak... olyankor majd kiugrik a szívem. De isteni illat van most is a Tabánban, nyílnak a virágok, érezni az orgona illatát, gyönyörű a panoráma, jó itt élni... Itt sétált régen az írónő Claire Kenneth (Kölcsey Kende Klára) is, aki később az USA-ba menekült. Ennek a városrésznek megvan a LELKE. Maradjon meg a miénk. Gyerekeinknek tényleg lehetne itt színes, hangulatos meseparkot kialakítani, mint a Franklin lépcsőnél. Persze előtte írtsuk ki a kullancsokat, mert abból van itt millió... A Gellérthegy utca egyirányú utca, hiába a sok fekvő rendőr, döngetnek le a motorosok. Mennyi autó parkolna ott később? Sok-sok ismert ember él ezen a környéken, szerintem "nevekkel és arcokkal" is megvédhetnénk a MI TABÁNunkat.

Válaszok


Vendég

#92 Re: Egy Édesanya

2011-05-01 14:50:19

#44: Melani Mama - Egy Édesanya

Kedves Édesanya! - Köszönjük a remek hozzászólást, ami igen sok igazságot tartalmaz, de van amivel nem értek egyet:

- Én évek óta járok a Tabánba, de kullancsot még nem találtam, pedig nagyon utálom őket (laktam a Börzsönyben is, na ott tényleg van!).

- Rottweiler egy van, rohangálni nem szokott, mert nem természete, és harapni nem tud, mert általában mindig labda van a szájában. Egyébként az itt "rohangáló" kutyák azért vannak szabadon engedve, mert megbizhatóan békések, még ha ugatnak is, a sétálókra véletlenül sem veszélyesek. Ellenkező esetben felelős gazdáik nem engednék szabadon rohangálni őket, és felelős gazdáik nélkül ez a csodás park igen szemetes lenne, mert ők még a hajléktalanok után is takaritanak a napi többszöri séták alkalmával. És nélkülük ez az alirásgyüjtés sem indult volna el, és reméljük a segitségükkel soha nem kell Önnek a Tabánban borozgató részegeket kerülgetnie.

Reméljük továbbra is sok örömét leli a "MI TABÁNunkban"!