Kedvenc könyvsorozataink folytatásáért!

Quoted post

Bojána

#40 Re:

2013-08-17 15:03

#30: Gatto Negro -

Én is észrevettem, hogy a paranormális-romantikus könyveket nem is reklámozzák. Ha az ember nem bukkan rá magától, vagy valaki nem ismerteti vele, akkor nem is tudja, hogy van. Ha egy kicsit is költenének reklámokra,, komolyan mondom Ward könyveit vinnék mint a cukrot. Most is viszik,ez nem kétség, vagyis inkább vinnék, mert én lassan se az Alexandrába, se a Libribe nem kapok. Szerencsémre eddig hiánytalan a sorozatom, de mondjuk a Lara Adrien könyveimről ez nem mondható el. Kicsivel többet fektetnének bele, és megérné nekik. DE úgy látszik az úszónő könyve fontosabb. És ez asszem elmondható, hogy szégyen.

Válaszok

Gatto Negro

#41 Re: Re:

2013-08-17 19:16:35

#40: Bojána - Re:

Van egy szörnyű érzésem ezzel kapcsolatban. A kiadóknak valahogy ciki ez a műfaj (pedig nem ezekkel a vámpíros-romantikus könyvekkel kezdődött az urban fantasy térhódítása). Nem igazán tudnak mit kezdeni vele. A nagyobb kiadók nem is nagyon foglalkoznak ilyesmivel, a kisebbek meg szerintem félnek, hogy egy bizonyos vásárlóréteg komolytalannak tartja őket, ha ilyen könyveket is meglátnak a kínálatban. De kéne a bevétel is. Hát belevágnak, aztán reménykednek, hogy a könyvnek lesz annyi esze, és majd eladja magát...ha meg mégse, akkor természetesen mi vagyunk a hibásak, mert nem vásároltunk belőle annyit, hogy érdemes legyen kiadni a folytatást...Véleményem szerint valami ilyesmi jár a fejükben: hogy a francba van képe ennek a sok nőcinek olyan könyvet megkedvelni, amit ugyan mi adtunk ki, de igazán jó szívvel nem tudunk reklámozni, mert egy hangyányit cikisnek érezzük a műfajt, amiben íródott...Ahelyett, hogy befognák a  szájukat és azokat a könyveket vásárolnák, amik jobban mutatnak a bestseller listákon meg a kultblogokban.

Ráadásul van egy-két agyonhájpolt szerző, akit mostanában - úgy tűnik - kötelező szeretni. Ilyen az Agavénál Iain M. Banks és Neil Gaiman, az Ulpiusnál meg Fábián Janka (Ribizlinikit inkább hagyjuk, remélhetőleg nem ír több könyvet!). Csak remélni tudom, hogy ha kilábalunk a válságból, akkor a kiadók is merészebben adják ki a kedvenceinket!