Magyarország önrendelkezése és szuverenitása

Quoted post

Gyuri49

#4856 "Szuverenitás", de kitől?

2013-07-21 09:00

Tudom, hogy ki leszek innen átkozva, de ahogy én olvasom magát a kezdeményezést, a hozzászólásokat, itt mindenki "fordítva ül azon a dakota lovon"!
Kedves Honfitársaim! Nem mi (nem azok akik 1990-ben gyermekek voltak, vagy még meg sem születtek) akartunk Európához csatlakozni? De igen! Nem úgy működik egy szervezet, egy cég, egy házasság, egy szövetség, hogy mindenki felad az önállóságából valamit? De igen! Akkor meg miről beszélünk? Azt védelmezzük, hogy az Orbán Viktor és csapata lenyúlta a magánvagyont, lenyúlta a szerencsétlen, rokkant, vagy csak abból az egy dologból élő dohányüzletek tulajdonjogát, lenyúlta a kisemberek földjeit (és odaadta a haverjainak), elvette a demokráciánkat amikor korlátozta az Alkotmánybíróság jogait, amikor kivette az Alkotmányból azt, hogy az államnak kötelessége gondoskodni a polgárairól ha azok arra rászorulnak (értem alatta: nyugdíj, egészségügyi ellátás), mert ez ma már nem kötelező érvényűen van benne az alaptörvényben, hanem csak annyi van, "lehetőség szerint"! Nem sorolom, a lényeg: az Unió csak a mi érdekünket védi egy, a túlhatalmával visszaélő politikai csoportosulással szemben! Hogy a fidesz a magyar nép többségének felhatalmazásával teszi azt amit tesz? Ez nem igaz! Két szám: a szoclibek is 2,7 millió szavazatot kaptak az előző választáson és a fideszkdnp is ugyanennyit kapott! Az egy más kérdés, hogy a parlamenti matematika szerint ezzel ők 2/3-os többséget szereztek, amivel lehetett volna jól élni, mert ezt várta tőlük a magyar nép többsége, azonban ők visszaéltek a hatalmukkal és mivel az Uniónak ez nem tetszett (mert ugye be kell tartani egy közösségben az alapvető szabályokat, amiket annak idején egyhangúlag fogadtak el a parlamenti pártok, ebben a fideszkdnp is benne volt!), ezért aztán elindította a "szabadságharcát" az Orbán, amiben őt csak egy szűk kisebbség támogatja! Hogy ez a kissebség nagy többségnek látszik? Igen, mert a többség hallgat és retteg! Fél a hatalomtól, fél a hatalomhoz közel állóktól, félti a munkahelyét, az egzisztenciáját! Vagyis, vagy meghunyászkodik, vagy elmegy nyugatra, ahogy azt az a több mint 500 ezer magyar tette és a számuk egyre csak nő! Ezt akarjátok? Ezért akartok harcolni a nyugat ellen? Értem én! Az lenne a jó, ha csak a hívek maradnának, akik haszonélvezői a 32%-os adókulcs eltörlésének, akik haszonélvezői a hatalom által nyújtott alamizsnának! Lelketek rajta! Szent István nem ezt akarta! Emlékezzetek erre!

Válaszok

Dienes Erzsébet

#4865 Re: "Szuverenitás", de kitől?

2013-11-07 19:31:22

#4856: Gyuri49 - "Szuverenitás", de kitől?

Pedig valóban nem mi, hanem csupán az országáruló hatalom akart Európához csatlakozni. Még a törvényen is képesek voltak változtatni amiatt, hogy a csatlakozást "közakaratnak"  állíthassák be.

 

A szavazásra jogosultaknak fele sem  ment el szavazni.  Ki is hát az a mi, akik akartuk? Én ugyan nem, mert 16,24% nemmel szavazó közé tartozom

 

A Magyarország EU-csatlakozásáról
szóló népszavazás eredménye

(2003. április 12.)

A szavazásra jogosultak száma

8 042 272 fő

100%

A megjelentek száma

3 669 252 fő

45,62%

  • Ebből érvénytelen szavazat

17 998

a megjelentek
0,49%-a

  • Ebből érvényes szavazat

Válaszok

száma

százalék

Igen

3 056 027

83,76%

Nem

592 690

16,24%

Összesen

3 648 717

100%