Augusztusi vizsgaidőszak

Quoted post

911

#42

2013-06-28 08:52

Hunyady profnak talán picit nagyobb rálátása van a dologra, mint ezt a "petíciót" aláíró 9xx hallgatónak. Nem kibas*ásból, nem meggondolatlanságból, hanem okkal vetette fel a javaslatot. Egy ilyen kérdésben jobb lenne, ha nem a több "lájkot" kapó és hangosabban hőbörgő, hanem a kompetensebb döntene.
És igen, sokkal nagyobb problémát okozna az egészségügynek, ha ostoba, hozzá nem értő, élettan vizsgán huszadjára kegyelem kettessel megszánt hallgatókra bíznák betegek életét, mintha kevesebb, de jobban felkészültekre.

Válaszok


Vendég

#43 Re:

2013-06-28 09:07:49

#42: 911 -

Jó ég innen látszik, hogy semmi közöd az orvosihoz. "kevesebb de jobban felkészült" Ha csak nem vagy milliárdos egy ilyen rendszerben te lennél az első akit senki nem lát el max egy kutya a kórház mellett. Az élettan vizsga semmit nem jelent majd a praktizálásban tény és való hogy meg kell tanulni de amire szükséged lesz úgyis megtanítják a klinikumban vagy 20x. Ez az alapokat adja meg amit mindenki tisztességesen meg is tanul és senki nem megy el vizsgázni úgy, hogy félvállról veszi és nem azért bukik 20szor hanem azért mert bizony át kell tenni embereket fizetősre, a pre és klinikumi képzésben nincs annyi hely mint amennyit felvesznek az elején ezért szórni kell a népet és többek között emiatt tanulhatsz akár mennyit ha meg akarnak buktatni úgyis meg leszel buktatva mondvacsinált indokokkal. Arról meg nem is beszélve, hogy akik kétszer megbukik annak a háta mögött már minimum 3-4 hetes felkészülés áll ami rendkívül kimerítő dehát gondolom ez is csak nyavajgás az ilyen ember szemében... Hunyadi prof meg x évvel ezelőtt végzett, a tanagyag 7-8 évente duplázódik és itt 3 szigorlat van egyszerre... És már megint ott járunk hogy egy olyan embernek van nagyobb rálátása aki tanítja és nem aki tanulja...