Igazságot a villamosvezetőnek!

Quoted post


Vendég

#9 Re:

2013-06-20 11:42

#2: -

Azt gondlom, hogy a pofon nem lehet elfogadott a mai társadalomban így megérdemelt sem, de tény, hogy túl nagy jelentőséget biztosítnak neki. Ennek a rendes elintézési módja az lett volna, -mivel senki sem sérült meg-, hogy elköszönnek és lezárják az ügyet, szerintem hasonló súlyú hiba történt, talán a kismamáé nagyobb.

Persze én is átmegyek a piroson, mint az emberek többsége, de csak akkor ha tudok rá figyelni. Persze így is érhet baleset, vagy kerülhetek hasonló heyzetben, de nem sértődnék meg ilyen reakcióért.

Ebben a helyzetben úgy gondolom, hogy valamilyen jellegű büntetést a villamosvezető érdemel, de nem olyat, ami kihatással van az életminőségére, anyagi helyzetére.

Úgy gondolom, hogy a villamosvezető helyében a kismamát is feljelenteném, hiszen ő is büntetést érdemelhet, ő bűnös él nem csak áldozat.

Kérdés, hogy mivel lenne másabb a közvélemény, ha nem terhes kismama lenne, ez elsőre nem egyértelmű.

Válaszok

funk

#32 Re: Re:

2013-06-20 12:40:21

#9: - Re:

Kedves 9-es vendég!

 

NE általánosíts, az emberek többsége nem megy át, ha értelmes! A társadalmi szabályok, főleg a közlekedésiek azért vannak, hogy betartsuk, nem pedig azért, hogy megszegjük... Igen, sajnos, sokan átmennek piroson, de ne ez legyen már a vezérelv! Én is szóltam már rá babakocsit piroson áttoló nőre, pedig  szívem szerint én is megpofoztam volna. Egyszer és mindenkorra, a piros az piros. 18 éves lehettem, amikor talán egyszer át akartunk rohanni többedmagammal a piroson, hogy az ingázó vonatot elérjük, és akkor egy öreg bácsi utánunk szólt: Minek rohanni a halálba, az így is úgy is eljön, ha nem akarjuk, akkor is, de minek siettetni? Azóta ez a mondat jut eszembe, amikor itt, Bp-en látom a sok birkát vagánykodásból átmenni, mennyit nyer rajta: 5mp-et? 10-et? Ez az eset különösen azért rossz, mert láthatóan egy lelkiismeretes dolgozó emberről van szó, aki más felelőtlensége miatt jut szörnyű helyzetbe és vele együtt a lánya is! Ez az igazságtalanság igenis empátiát igényelne a BKK részéről is!