Kazincbarcika - Tardona - Dédestapolcsány útszakasz felújításáért

Quoted post

Így látom és Te... és Ön?

#16

2013-05-22 19:12

Emberek!......Tardonaiak!
Ébresztő van már! Önöket 23 év óta "megvezetik" és a többség (a rokonok, a haverok...) ezt akarja is. Sajnos amilyen a VEZETŐJÜK, olyanok Önök is. Lásd a 23 évet! Ezért van ott a falu, ahol.....Egyre jobban NEM ÉLHETŐ, öregedő, nincsenek ésszerű tervek, programok, nincs lokálpatrióta elkötelezettségű, agilis, karakán Polgármesterük!!! (Sose volt!)Mire is büszkék??? - van ilyen? Mert Önök - a többség- ilyeneket akart. Volt (van) aki saját maga körül nem tudott(tud)vezetni, gazdálkodni, élni - akkor majd egy falut irányítani....Igen. Rosszul gondolták!
Késő ugyan, de jó lenne ha végre GONDOLKODÁS UTÁN mennének SZAVAZNI a VÁLASZTÁSOKON.

Vegyék már saját kezükbe sorsukat! - Nézzenek már körül, hogyan haladnak mások, és miért?....

Itt Tardonán minden Polgármester a vagyont eladta, a pénzt a működésre (de milyen lábon élésre!)felélte, a 400 ezer bruttó mellett még több 100ezer Ft-os költségtérítés havonta jár neki, karácsony előtt a jó munka jutalmaként a képviselőtestület milliós prémiumot szavaz meg... az adónkból... mert mindegyik megérdemli, virágzik a falu (lásd a ládákat! - Jaj!)

Miért is maradt volna pénz a belső utakra, honnan....hitelből. Lehet ha megjósolja valaki, hogy az Orbán kormány az adósságot rendezi - itt is nullázta - akkor mennyi ment volna még a "jóéletre"???
Volt is vagyon "kótya-vegye" : Havas H. erdő, mező, föld-bagóért, az ingyen kapott laktanya 17 millióért (ugyan ki van-e már fizetve az ott lakó vevő által?), több ÖK-i földterület 10 Ft/négyzetméter áron ( a sajátját nem adta volna ennyiért!), a Jókai-ház támfalra kétszer felvett vissza nem térítendő támogatás (ki járt jól?), a szenyvíztelep kétszeri megépítése (kérdezte ezt valaki?), a 10 milliós "fehér-ház" először a haverok ingyen lagzijának, több éve közmunka program-értékteremtés nélkül, ............sok-sok minden, de ez már elmúlt- sajnos van akiknél nyom nélkül, a falun nyomot hagyott - a gyenge összkép, a kuszaság, a rendezetlenség, a nemtörődömség általi nyomok maradtak emlékül.

Ébresztő!!!!!!!!! Meddig megy még így? .... vagy jó ez így, lesz egy-két választási út, egy-két "mézes-mázas" szép beszéd.... Jaj de okos ember ez a ...... Majd újabb 4 évek - de minek?
A megválasztottnak JÓÓÓÓÓÓÓÓÓ! Nem kell szinte semmit tenni, a Hivatalba- onnan haza és egyéb a Mi adónkból kocsikázni, a faluba azt sem tudni ki kicsoda, hol, mi, hogyan és miért .... de a szép beszéd Mari bácsit és Józsi nénit fiastul, unokástul meghatja.........DE a falunak belső ÚTJA A VEZÉRE ÁLTAL NEM LESZ- akkor hogyan lenne általa Dédes vagy Barcika felé - de élhetőbb környezete, települése sem.
Jaj de várjuk - remélem Ön és Te is - a "Tardona üdülőfalut,lovastanyát és lovasturizmus centrumot, a Lillafüred-Nagyvisnyó (Tardonán át) kisvasútat, a Havas-i szálloda és kongresszusi központot, a laktanyai ingyen konyhát...SOK ÚJ MUNKAHELYET...(?) - mint volt a hatékony, nyereséges pelenka csomagoló, hypó üzem stb" hogy midez végre meglegyen - MERT EZEKKEL A KÁBÍTÓSZERES PIRULÁKKAL LETTEK A POLGÁROK EDDIG finoman - elkábítva (BEHÜ....VE) TE is, Ön is Kedves falu lakó, EZ A FALUNK, ENNYI!

Támogatom legyen út, sok ÉS JÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Válaszok

Sz. P. Orsolya

#18 Re: Kérés

2013-12-03 18:34:36

#16: Így látom és Te... és Ön? -

Kedves....
Örülnék, ha felvenné velem a kapcsolatot!

nik

#19 Re: erős, de igaz :)

2013-12-18 08:29:22

#16: Így látom és Te... és Ön? -

Szerintem sokan így látják, de mivel nincs összefogás a faluban, mindenki elvan a maga kis gondjával és a közös, a falu problémáiról általában csak az utcában naponta 10-20 szor összetalálkozó idős néniktől, hogy szépen fogalmazzak, hallani, vagy a borozgatáshoz összegyűlt jónép vesézgeti. Szerintem, legalábbis én még tettekről nem hallodtam. Könnyebb szídni a felelősöket.

Remélem nem hal ki a falu, nem minden fiatal költözik el, hogy végre valaki aki tud tesz is vmit. :)

És ha mégsem így lenne, legalább járható utat kapnánk :)


Vendég

#21 Re:

2013-12-30 21:39:06

#16: Így látom és Te... és Ön? -

Sok igazságot leírt, egy biztos, ha nem lesz normálisan járható út ezen a szakaszon, mindenki kerülni fogja Tardonát. A falun belül elősször a vízelvezetést kellene az utakról megvalósítani (azt is normálisan megtervezve lásd az ellenkező példáját a Hunyadi út mellett lévő gödörnek).  Egy műszaki beállítottságú "falugondnok" kellene aki odafigyelne ezekre a dolgokra. Két évtized óta a  buszmegállók előtt bokáig ér a víz erre se találtak még megoldást. A környező falukban a közmunkások ezeket a dolgokat teszik rendbe, itt nem láttam még közmunkást se az út szélén. A Tardona patak partjáról és környezetéről ne is beszéljünk-példát lehetne venni Dédestapolcsányban a Bán patak és Nekézsenyben a Csernely patak medréről. Lenne ebben a faluban mit csinálni, de úgy látom mint kívül álló ember minden fordítva működik itt Tardonán...