Béremelést a Szociális szférában dolgozóknak.

Quoted post


Vendég

#7

2013-05-17 17:10

Azt nem értem,aki eldöntötte az eü.dolgozóknak a béremelést az valaha járt-e idősek otthonában, ahol Demens, Szenvedély és Általános, 18 életévüket betöltött betegekkel foglalkoznak.Aki ismeri ezeket az otthonokat az tudja,hogy az itt dolgozó nővérek,gondozónők,szociális munkások szinte ugyanazt a munkát végzik,mint akik a kórházakban az ápolási osztályon,krónikus belgyógyászaton dolgoznak.Mi szoc.területen dolgozók csak arra lennénk kíváncsiak,ha szoc.területen dolgozók bérét emelik nekünk azt mondják,mi azért nem kapunk béremelést mert eü.dolgozókhoz tartozunk,vagy fordítva is így van .Vajon mi hova is tartozunk???????? Egyébként megérdemlik az eü.dolgozók a béremelést,de szerintem minket sem kellene kihagyni ebből a dologból.Vagy mégis..........

Válaszok

bladedancer

#38 Re:

2013-06-04 21:38:05

#7: -

Aki "eldöntötte" az elsősorban egy tárgyalássorozat eredménye. Ugyanakkor a két ágazat akármennyire is "testvéri" ,mégis két államtitkárhoz tartozik. Az eü. Szócska államtitkár úrral tárgyalt akinek nincs rálátása az szoc.szférára. Erről nem az eü. vagy az államtitkár tehet. A szoc. ágazat Soltész államtitkárhoz tartozik.Ez az alapállás. Tehát a tárgyalásokat nem lehet egyben lezavarni sajnos. Senki nem vitatja a szoc.szférában dolgozók erőfeszítéseit,kilátsátalanságát az eü. dolgozók közül.Tudjuk,ismerjük a problémákat és bele is látunk. De még 2010 végén szerettük volna ha karöltve harcolunk mindkét ágazatért de minden kezdeményezésünk ami a szoc.irányba elindult,kudarcba fulladt,érdektelenség miatt. Így csak az eü-t tudtuk képviselni a tárgyalásokon. Erről mi nem tehetünk sem most,sem akkor.Kidolgozott komplett programmal indultunk,ami a szoc.szférát is érintette volna,de hát mint fentebb említettem ez nem érdekelte a szférát. Most itt a lehetőség mert már hivatalosan is megalakult a szoc.tagozatunk. Ismét eláírásokba kezdtünk mert nem hagyjuk a szoc.ágazatot lecsúszni. Szerencsére elég sok támogatónk van és úgytünik,most végre sikerrel járunk az aláírásgyűjtésünkkel és megtörténhet egy komoly áttörés a szoc.ágazat felzárkóztatásáért.

Ami nagyon fontos még,hogy ne ellenségeskedjen az eü és szoc.szféra. Elsősorban egymást kell elismernünk mert anélkül képtelenség eredményt produkálni. Tudatosítani kell mindenkiben,hogy a két rokon ágazat nem ellensége egymásnak és ki is állnak egymásért.