MAGYAR NŐK KÉRÉSE AZ AMBULÁNS SZÜLÉS BIZTOSÍTÁSÁÉRT

Quoted post

BVLDora

#32 .

2013-05-17 11:40

#16-os vagyok megint

Abszolút egyetértek azzal, aki azt írja, hogy nincs kapacitás arra, hogy minden vizsgálatot, papírmunkát stb. lerendezzenek a szülést követő órákban és anyuka mehessen haza. Nem is feltétlenül a szülést követő órákról van szó, akkor én még járni sem tudtam, nem hogy hazamenni… De másnap, vagyis 1 nap kórházi tartózkodás után a zárójelentéssel és a legalább már egyszer megvizsgált babámmal a kezemben már elmentem volna haza.

- Az anyakönyvhöz szükséges dolgokat egyszer már megkérdezték a szülés előtt a betegfelvételnél, nem értem, miért kell még egyszer végigjárni a szobákat.

- Jó volna, ha a kórházi védőnő sem jönne a szobákba, hanem az ő szobájába mehetne az, aki igényli a szoptatási tanácsokat. Aki többedszerre szül, annak már nem feltétlenül van szoptatási problémája.

- A nőgyógyászati vizit abból állt, hogy az orvos bejött (rosszabb esetben csak bekukkantott az ajtón) és megkérdezte, hogy ’ugye jól van mindenki?’. Ennek így semmi értelme…

- A látogatókat simán ki lehetne tiltani a folyosóról, néhány Bp-i kórházban csak egy központi váróhelységig lehet menniük, anyuka pedig majd kimegy oda hozzájuk, ha akar.

- A reklámajándékosokat és a fényképészeket pedig úgy vágnám ki a kórházból, hogy a naprendszert is elhagynák.

Hozzánk mind a védőnő, mind pedig a gyerekorvos házhoz jött az első napokban kérés és hálapénz nélkül. Ha ezt nem lehetne máshogy megoldani, hiszen ők is nagyon túlterheltek, még az is elfogadható lenne, hogy valamennyi díjazás ellenében tegyék ezt meg azoknál, akik az ambuláns szülést választják és lemondanak a kórházi gyerekorvosról az első napokban.

#25-sel is egyetértek, aki bizonytalan és segítséget szeretne, az maradhasson a kórházban. Nem akarlak elkeseríteni, de nekem a nővérek semmit sem segítettek… :-( Éppen a túlterheltségük miatt! Több idejük maradna az elsőgyerekesekre, ha a rutinosabbak rögtön hazamehetnének.

#26-os, neked is igazad van, a kórháziak ott vannak, ha baj van. Bár ilyen szempontból a 3-4 nap nem ér semmit. Vagy jöhessünk azonnal haza, vagy maradjunk 7 napig, mint anno anyáink, mert egy hét alatt már kiderül, ha valami baj van a babával. Általában a hazamenetel napján (3. nap) indul be a tej úgy igazán, és a babák is akkortájt kezdenek el besárgulni. És sajnos fulladás meg miegyéb később is bármikor előfordulhat, amikor már tök egyedül vagyunk otthon és csak magunkra számíthatunk.

Válaszok

Lány

#50 Re: .

2013-05-23 21:55:28

#32: BVLDora - .

Nálam is,már hazajövetel másnapján megjelent a védőnő,és 2 nap múlva a gyerekorvos is eljött,és a védőnő is elkísérte. Annyi kérés volt, ha megszületett a baba, telefonáljak, hogy akkor be tudják számítani a hetirendjükbe. Ez akár ambuláns szülés esetén is kivitelezhető lenne.