Bocsánat kérés Izraeltől.

Quoted post

Livi

#67 Re: Re: Re: Re:

2013-04-06 19:15

#59: Péter66 - Re: Re: Re:

Kedves Samu-Nagy Péter László!

Jézus nem volt zsidó,és ezt a zsidók is nagyon jól tudják.Ezzel nincs is baj.Valahogy meg kéne őket győzni arről,hogy jobb lenne a békesség.Hogy ismerjék már meg jobban azt a népet amelyik befogadta őket.Meg kéne tanulniuk,hogy mi egy másfajta mentalitást képviselünk.Nem vállalunk magunkra EL NEM KÖVETETT BŰNÖKET!!!

Te pedig bátran tájékozódj a témában:Jézus származása /legalábbis ami a testét illeti/       Áldás!

Válaszok

Marika néni

#68 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-04-06 19:19:08

#67: Livi - Re: Re: Re: Re:  

 3 hónapig Izraelben éltem. Érdekes, 3 hónap alatt egy zsidó nem mondta, hogy Jézus nem volt zsidó.

Péter66

#69 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-04-06 23:21:14

#67: Livi - Re: Re: Re: Re:

Kedves Livi!

 

Ugye, ez a név egyifjú hölgyet takar?

Minden játékban benne vagyok. Játsszunk! Tegyük fel, hogy Jézus nem volt zsidó. Akkor a Biblia sok próféciája, a leszármazási vérvonal, Dávid Háza, a zsidó szülőanya, (zsidóvá két módon válhatsz, anya, vagy betérés által)  és minden aspektusa életének, élőhelyének, és minden, ami a zsidóságára mutat, hazugság. Ez esetben a Biblia legalább sokszáz helyen hazudik. Egy ilyen könyv mehet is a kukába, igaz?  Meg innentől, ha a Biblia ennyire szavahihetetlen, milyen létjogosultsága van a kereszténységnek? Hiszen egy össze-vissza hazudozó irományra épül, egy kreált történetre, - mert ugye miért is hinnénk el az Evangéliumokat, ha az egész Könyv szavahihetetlen? -  valami elképzelhetetlen feltámadásról meg érthetetlen megváltásról. Akkor tehát ki volt Krisztus? Milyen nemzetiségű? Vagy nem volt nemzetisége? Távoli bolygóról jött? Ugyan miért halt volna meg az emberekért akkor? Vagy mi volt? És ha nem zsidó volt, akkor mi?

Viccen kívül: ha a Bibliát elhisszük, akkor zsidó az Úr. Folyamatos jelen időben. Ha viszont nem adunk hitelt a Bibliának, akkor semmi kereszténynek (sőt zsidónak) kategorizált fogalomnak sincs értelme, és aki kereszténységről vagy zsidóságról  beszél, az valami fantazmagóriát emleget. Ennek viszont ellentmondanak a nagyszámú embertömegek, akik ide vagy oda sorolják magukat.

Jézus Krisztus Isten egyszülött Fia, aki emberként, emberi testben megszületett, meghalt és feltámadt emberi testben, hogy elvégezze a tökéletes helyreállítást.....Él, és aki hisz Benne, az is örökké él. Ez egy valódi perspektíva! Nekem annyira tetszett, hogy az sem érdekelt, zsidó-e vagy sem.   :)   (Ez persze csak kezdetben volt indifferens...)

És minimálisan heti egy alkalommal tájékozódom az általad ajánlott témában. Ma is onnan jövök. Érdekel?

 

Samu-Nagy Péter László

Péter Rajnai
A petíció szerzője

#76 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-04-08 06:34:42

#67: Livi - Re: Re: Re: Re:

Kedves Livi!

Jézus Zsidó volt. Ezt a Zsidók is tudják. És ez így helyes. Amikért bocsánatot kell kérni, azok a bűnök el lettek követve!