A közoktatásért!

Quoted post

pedagógus

#531 Re: Re: Re: Tankönyvi összefoglaló

2013-03-22 17:23

#529: Pedagógus - Re: Re: Tankönyvi összefoglaló

Van egyébként folytatása a történetnek. Ma levelet kaptam mindnyájunk Arankájától, ill. közvetve Gloviczki Zoltántól, melyben megindokolja, miért is nem jár nekünk olyan díjazás a tankönyvrendelésért, mint eddig. Bemásolom változtatás nélkül. Nem fűzök hozzá kommentárt. Nem is szükséges. Minden szava magáért beszél.

Különösen figyelmetekbe ajánlom a 2. és a 4. pontot! :):):)

"A  hozzánk  forduló  tankönyvfelelősök   nagy  része  legfőbbbb  panaszként   a  KELLO  által  a tankönyvellátási megállapodásban  rögzített  100  Ft/tanuló  díjazást  említi.  Ez  az  összeg jelentősen  eltér  attól  a  díjazástól,  amit  a  tankonyvfelelősök   eddig  kaptak  a  terjesztőktől. (Bevallottan   négy-ötszörösét.   ha  pedig   a  terjesztők   által   a  tankonyvfelelősnek   juttatott

tankonyvenkénti 7 %-ot vesszük alapul, meg nagyobb lehetett ez az összeg.) Az ilyen jellegű panaszok csillapításánál elmondható. hogy a tankönyvfelelősök helyzete —   a magyar iskolarendszerhez  hasonlóan —  átalakulóban van:

  • korábban   elsősorban  piaci  tényezők   befolyásolták   a  tankönyvfelelősök  munkájának  díjazását - országosan  eltérő formában és mértékben.
  • a tankönyvfelelős pedagógusok kiemelt díjazásban részesütek, míg a hozzájuk hasonló nagyságrendű  plusz munkát végző pedagógusok (pl. ünnepségek megrendezői, kiemelkedő osztályfőnokimunkát végzők, programok lebonyolítói, stb.) nem részesülhettek kiemelt díjazásban,
  • a pedagogus-életpályamodell  bevezetéséhez kapcsolódó béremelés a tankönyvfelelősökszámára megfelelő ellentételezése lehet a plusz munkának,
  • a KELLO által kínált kapcsolattartási és szolgáltatasi körülmények jelentősen egyszerűsítik, csökkentik a tankönyvfelelősök munkáját (pl. egységes informatikai felület, a tankönyvek  nyilvántartását-kezelését   könnyítő  funkciókkal).
  • a tankönyvfelelősnek 2013-tól csak egy forgalmazóval kell kapcsolatot tartani, mert mindenmegrendelést a KELLO teljesíti
  • a KELLO tanulói szintű tankönyvcsomagokat szállít az iskoláknak."

Válaszok


Vendég

#534 Re: Tankönyvi összefoglaló

2013-03-22 22:42:05

#531: pedagógus - Re: Re: Re: Tankönyvi összefoglaló

Persze mennyivel könnyebb az életünk, igaz? Gépelhetjük a 30 osztály tanulóinak adatait, tantárgyakat rendelehetünk évfolyamhoz, osztályhoz, tanulóhoz, majd a tankönyvet a tantárgyhoz, és a mindent a mindenhez és mindenkihez. Ugye mennyivel egyszerűbb, mint az előző rendelés, ahol beírtuk a darabszámot, majd augusztusban kiszállították és kiosztottuk.... a lakcím, gondviselő begépelése nélkül.

Nagy kegyesen húsvét után ápr. 5. lett a határidő. Vagyis család helyett húsvétkor is gépelhetünk. A szabadság alatt ledolgozott napokat mikor vehetjük ki? (költői a kérdés)

 

direkt-orr

#535 Re: Re: Re: Re: Tankönyvi összefoglaló

2013-03-22 22:51:56

#531: pedagógus - Re: Re: Re: Tankönyvi összefoglaló

A pedagógus életpálya béremeléséről ennyit:

"...Csak hogy értsük: kirúgják a pedagógus kar 15-20%-át, akiknek a felszabaduló bértömegéből (mert idéntől bértömeg gazdálkodás van ám) az idén még pályán maradók megkapják az emelésüket (Pedagógus I.-re. Vagyis egy 5 éve tanító pedagógus br. 211.680 Ft-ot fog kapni, ami nettó 138.650 Ft.). Aki esetleg kategóriát ugrana a szolgálati évei miatt szeptembertől (kevés olyan pedagógus van, aki nem szeptemberben kezdett tanítani) annak úgyis csak a következő év januárjától jár az emelés, tehát az már a 2014-es költségvetés. Feltéve, hogy 2014-ben elkezdik a minősítő eljárásokat, akár már 2015-től is találkozhatunk olyan pedagógussal, aki elérte a Pedagógus II. kategóriát. (Sőt kategóriaugrás is lehet, ha a minősítő eljárás eredménye azt indokolja, de a nyakam rá, hogy az nem lesz tömeges.)Mi történik? Újabb 4-5000 munkanélkülivel több lesz, ahogy nem lesz kevesebb a túlterhelt, ideges, még mindig messze a nemzetgazdasági átlag alatt kereső pedagógus sem, az oktatás színvonala a pénzkivonás, a tantervi és létszámbeli, intézményfenntartó-váltó kavarások miatt tovább zuhan, de a kormányzati sikerpropaganda csúcsra járhat.
Nem mellékesen kampányolni is lehet vele 2014-ben, hiszen amikorra a rendszer bejáratódik vagy ők kormányoznak, vagy nem. Meg lehet ellenérzéseket ébreszteni a társadalomban, hogy lám-lám, a pedagógusok milyen jól jártak. Pedig nem. Nagyon nem.És a legborzasztóbb, hogy ezt 5 szakszervezet lepacsizta! Csak a PDSZ maradt a gáton.De mint azt az elején is írtam, ne legyen igazam."http://egeszuton.blog.hu/2013/03/20/a_nagy_pedagogus-atveres
Arankának meg üzenem, hogy dolgozzon annyiért, mint mi, és akkor talán el is fogadom, amit mond. De az ő apparátusa pénzéből az egész tanárság bérét lehetett volna rendezni! A másik, hogy árulja már el valaki, ki dolgozik ma 100 Ft-ért? Rajtunk kivűl még valaki diplomás???