A közoktatásért!

direkt-orr

/ #535 Re: Re: Re: Re: Tankönyvi összefoglaló

2013-03-22 22:51

#531: pedagógus - Re: Re: Re: Tankönyvi összefoglaló

A pedagógus életpálya béremeléséről ennyit:

"...Csak hogy értsük: kirúgják a pedagógus kar 15-20%-át, akiknek a felszabaduló bértömegéből (mert idéntől bértömeg gazdálkodás van ám) az idén még pályán maradók megkapják az emelésüket (Pedagógus I.-re. Vagyis egy 5 éve tanító pedagógus br. 211.680 Ft-ot fog kapni, ami nettó 138.650 Ft.). Aki esetleg kategóriát ugrana a szolgálati évei miatt szeptembertől (kevés olyan pedagógus van, aki nem szeptemberben kezdett tanítani) annak úgyis csak a következő év januárjától jár az emelés, tehát az már a 2014-es költségvetés. Feltéve, hogy 2014-ben elkezdik a minősítő eljárásokat, akár már 2015-től is találkozhatunk olyan pedagógussal, aki elérte a Pedagógus II. kategóriát. (Sőt kategóriaugrás is lehet, ha a minősítő eljárás eredménye azt indokolja, de a nyakam rá, hogy az nem lesz tömeges.)Mi történik? Újabb 4-5000 munkanélkülivel több lesz, ahogy nem lesz kevesebb a túlterhelt, ideges, még mindig messze a nemzetgazdasági átlag alatt kereső pedagógus sem, az oktatás színvonala a pénzkivonás, a tantervi és létszámbeli, intézményfenntartó-váltó kavarások miatt tovább zuhan, de a kormányzati sikerpropaganda csúcsra járhat.
Nem mellékesen kampányolni is lehet vele 2014-ben, hiszen amikorra a rendszer bejáratódik vagy ők kormányoznak, vagy nem. Meg lehet ellenérzéseket ébreszteni a társadalomban, hogy lám-lám, a pedagógusok milyen jól jártak. Pedig nem. Nagyon nem.És a legborzasztóbb, hogy ezt 5 szakszervezet lepacsizta! Csak a PDSZ maradt a gáton.De mint azt az elején is írtam, ne legyen igazam."http://egeszuton.blog.hu/2013/03/20/a_nagy_pedagogus-atveres
Arankának meg üzenem, hogy dolgozzon annyiért, mint mi, és akkor talán el is fogadom, amit mond. De az ő apparátusa pénzéből az egész tanárság bérét lehetett volna rendezni! A másik, hogy árulja már el valaki, ki dolgozik ma 100 Ft-ért? Rajtunk kivűl még valaki diplomás???