A közoktatásért!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) A közoktatásért! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#526 Re: tankönyv

2013-03-22 11:37

#525: Elkeseredett - Re: Re: Re: Re: tankönyv

Azt, hogy mi kell nekik, mi már felmértük, márc. 14-re hozták vissza. Azt is felmértük: ingyen kéri-e vagy megvásárolja. Ez utóbbit hogy lehet majd érvényesíteni? Ez volt az egyetlen forrásunk a könyvtár állománygyarapítására (szépirodalmi ajánlott irodalommal).

Elkeseredett

#527 Re: Re: tankönyv

2013-03-22 13:36

#526: - Re: tankönyv 

Igen, ez ami egyik problémánk is. (Mármint mi van akkor, ha az ingyenességre jogosult egyik-másik könyvet meg akarja vásárolni.) A Kello elérhetetlen telefonon, emailt írtunk nekik ez ügyben, válasz nem érkezett. Szerintem különben nem lesz rá lehetőség, ahogy tegnap bepillantást nyertem a rendszerbe. (Igaz, rövid időre csak, mert aztán összeomlott :)) Meg mi van azokkal, akik közben lesznek jogosultak, mert megszületik a kistestvér stb. Lesz lehetőség módosítani az adatokat? Szóval, sok a kérdés, kevés a válasz.

Nem kereshettem meg a szülőket korábban, mert a tankerület nem adott rá engedélyt.


Vendég

#528 Re: Tankönyvi összefoglaló

2013-03-22 15:14

#523: pedagógus - Tankönyvi összefoglaló

Kedves Kolléga! Le a kalapom az írásod iróniád előtt! Csak egy valami téves benne, az elköszönés, az EMMI ugyanis sosem volt ismerősünk, mivel cseppet sem ismeri a helyzetünk és minket magunkat sem...

Pedagógus

#529 Re: Re: Tankönyvi összefoglaló

2013-03-22 16:56

#528: - Re: Tankönyvi összefoglaló 

 Köszönöm! Nagy élvezetet okozott, végre kiadhattam magamból a dühömet!

 

pedagógus

#531 Re: Re: Re: Tankönyvi összefoglaló

2013-03-22 17:23

#529: Pedagógus - Re: Re: Tankönyvi összefoglaló

Van egyébként folytatása a történetnek. Ma levelet kaptam mindnyájunk Arankájától, ill. közvetve Gloviczki Zoltántól, melyben megindokolja, miért is nem jár nekünk olyan díjazás a tankönyvrendelésért, mint eddig. Bemásolom változtatás nélkül. Nem fűzök hozzá kommentárt. Nem is szükséges. Minden szava magáért beszél.

Különösen figyelmetekbe ajánlom a 2. és a 4. pontot! :):):)

"A  hozzánk  forduló  tankönyvfelelősök   nagy  része  legfőbbbb  panaszként   a  KELLO  által  a tankönyvellátási megállapodásban  rögzített  100  Ft/tanuló  díjazást  említi.  Ez  az  összeg jelentősen  eltér  attól  a  díjazástól,  amit  a  tankonyvfelelősök   eddig  kaptak  a  terjesztőktől. (Bevallottan   négy-ötszörösét.   ha  pedig   a  terjesztők   által   a  tankonyvfelelősnek   juttatott

tankonyvenkénti 7 %-ot vesszük alapul, meg nagyobb lehetett ez az összeg.) Az ilyen jellegű panaszok csillapításánál elmondható. hogy a tankönyvfelelősök helyzete —   a magyar iskolarendszerhez  hasonlóan —  átalakulóban van:

  • korábban   elsősorban  piaci  tényezők   befolyásolták   a  tankönyvfelelősök  munkájának  díjazását - országosan  eltérő formában és mértékben.
  • a tankönyvfelelős pedagógusok kiemelt díjazásban részesütek, míg a hozzájuk hasonló nagyságrendű  plusz munkát végző pedagógusok (pl. ünnepségek megrendezői, kiemelkedő osztályfőnokimunkát végzők, programok lebonyolítói, stb.) nem részesülhettek kiemelt díjazásban,
  • a pedagogus-életpályamodell  bevezetéséhez kapcsolódó béremelés a tankönyvfelelősökszámára megfelelő ellentételezése lehet a plusz munkának,
  • a KELLO által kínált kapcsolattartási és szolgáltatasi körülmények jelentősen egyszerűsítik, csökkentik a tankönyvfelelősök munkáját (pl. egységes informatikai felület, a tankönyvek  nyilvántartását-kezelését   könnyítő  funkciókkal).
  • a tankönyvfelelősnek 2013-tól csak egy forgalmazóval kell kapcsolatot tartani, mert mindenmegrendelést a KELLO teljesíti
  • a KELLO tanulói szintű tankönyvcsomagokat szállít az iskoláknak."

Vendég

#532 Re: Maros

2013-03-22 21:51

#16: Maci - Maros

Ha eddig rend lett volna, akkor most nem lenne káosz.

Vicacsilla

#533 Re: Tankönyvi összefoglaló

2013-03-22 22:39

#523: pedagógus - Tankönyvi összefoglaló 

 

Ez csúcs! Szuper írás! Remélem a kedves EMMI elolvassa!

Vendég

#534 Re: Tankönyvi összefoglaló

2013-03-22 22:42

#531: pedagógus - Re: Re: Re: Tankönyvi összefoglaló

Persze mennyivel könnyebb az életünk, igaz? Gépelhetjük a 30 osztály tanulóinak adatait, tantárgyakat rendelehetünk évfolyamhoz, osztályhoz, tanulóhoz, majd a tankönyvet a tantárgyhoz, és a mindent a mindenhez és mindenkihez. Ugye mennyivel egyszerűbb, mint az előző rendelés, ahol beírtuk a darabszámot, majd augusztusban kiszállították és kiosztottuk.... a lakcím, gondviselő begépelése nélkül.

Nagy kegyesen húsvét után ápr. 5. lett a határidő. Vagyis család helyett húsvétkor is gépelhetünk. A szabadság alatt ledolgozott napokat mikor vehetjük ki? (költői a kérdés)

 

direkt-orr

#535 Re: Re: Re: Re: Tankönyvi összefoglaló

2013-03-22 22:51

#531: pedagógus - Re: Re: Re: Tankönyvi összefoglaló

A pedagógus életpálya béremeléséről ennyit:

"...Csak hogy értsük: kirúgják a pedagógus kar 15-20%-át, akiknek a felszabaduló bértömegéből (mert idéntől bértömeg gazdálkodás van ám) az idén még pályán maradók megkapják az emelésüket (Pedagógus I.-re. Vagyis egy 5 éve tanító pedagógus br. 211.680 Ft-ot fog kapni, ami nettó 138.650 Ft.). Aki esetleg kategóriát ugrana a szolgálati évei miatt szeptembertől (kevés olyan pedagógus van, aki nem szeptemberben kezdett tanítani) annak úgyis csak a következő év januárjától jár az emelés, tehát az már a 2014-es költségvetés. Feltéve, hogy 2014-ben elkezdik a minősítő eljárásokat, akár már 2015-től is találkozhatunk olyan pedagógussal, aki elérte a Pedagógus II. kategóriát. (Sőt kategóriaugrás is lehet, ha a minősítő eljárás eredménye azt indokolja, de a nyakam rá, hogy az nem lesz tömeges.)Mi történik? Újabb 4-5000 munkanélkülivel több lesz, ahogy nem lesz kevesebb a túlterhelt, ideges, még mindig messze a nemzetgazdasági átlag alatt kereső pedagógus sem, az oktatás színvonala a pénzkivonás, a tantervi és létszámbeli, intézményfenntartó-váltó kavarások miatt tovább zuhan, de a kormányzati sikerpropaganda csúcsra járhat.
Nem mellékesen kampányolni is lehet vele 2014-ben, hiszen amikorra a rendszer bejáratódik vagy ők kormányoznak, vagy nem. Meg lehet ellenérzéseket ébreszteni a társadalomban, hogy lám-lám, a pedagógusok milyen jól jártak. Pedig nem. Nagyon nem.És a legborzasztóbb, hogy ezt 5 szakszervezet lepacsizta! Csak a PDSZ maradt a gáton.De mint azt az elején is írtam, ne legyen igazam."http://egeszuton.blog.hu/2013/03/20/a_nagy_pedagogus-atveres
Arankának meg üzenem, hogy dolgozzon annyiért, mint mi, és akkor talán el is fogadom, amit mond. De az ő apparátusa pénzéből az egész tanárság bérét lehetett volna rendezni! A másik, hogy árulja már el valaki, ki dolgozik ma 100 Ft-ért? Rajtunk kivűl még valaki diplomás???

Vendég

#536 szuper!

2013-03-22 23:16

Nekünk azt mondta a KLIK igazgatója, hogy azért jó az államosítás, mert így akik többet kaptak eddig az önkormányzatoktól juttatásokban, azok sem fognak, igazságosabb lesz a rendszer. Most komolyan ez az érv, hogy a másiknak is legyen rossz???? Nekem nem adnak a boltban több kenyeret azért, mert a kollégámnak sincs kajatámogatása! Ekkora hülyeséget! Vagy feltételezték, hogy háromszoros hurrával ünnepeljük, hogy a fővárosi iskolák fizetései is a vidékihez süllyednek? Ez a megoldás?
Elkeseredett

#537 Re: szuper!

2013-03-23 10:07

#536: - szuper!

Lefelé nivellál a fizetések szintjén is az új rendszer, ugyanúgy, mint az oktatás egész területén. Több kollégától hallottam, hogy jövőre egyáltalán nem, vagy csak minimális szinten versenyeztet. Még egy adalék a színvonalcsökkenéshez.

Ez lehetne egy esetleges passzív ellenállás eszköze is...


Vendég

#538 re: elkeseredett

2013-03-23 11:15

Gondolod, érdekelne valakit a passzív ellánállás? Érdekel valakit, hogy 30-40-es osztálylétszámok mellett nem lehet a gyereket fejleszteni (főleg a mostani generációt)? Érdekel valakit, hogy 3 órás közismereti tárgyak mellett azt sem fogják tudni, ki volt Petőfi, vagy olvasni sem tudnak? Érdekel itt valakit a valódi színvonal? Dumában igen, amikor hivatkozni kell rá! Amúgy meg az oktatás olyan gyorsan halad a lejtőn... Csak össze kellene hasonlítani a 15 évvel ezelőtti diákok mag a mostaniak tudását!

csakazértis

#539 Re: Re: szuper!

2013-03-23 12:42

#537: Elkeseredett - Re: szuper!

Kivel szúrsz ki azzal, ha nem versenyeztetsz?

Elkeseredett

#540 Re: re: elkeseredett

2013-03-23 12:43

#538: - re: elkeseredett

Pedig valamilyen eszközt be kellene vetnünk, mert a sztrájk egyre reménytelenebbnek tűnik. A minőség tényleg nem érdekel senkit a kormányban, de talán ha elég sokan vállanák, hogy nem versenyeztetnek egyáltalán és mondjuk visszautasítanak minden visszautasítható megbízást (pl. munkaközösségvezető), akkor talán ez jelezne valamit a kormány felé. Ezeket a posztokat eddig pótlékkal honorálták, de hát a szép új világban egyetlen csodafegyver létezik, az életpályamodell, amiben ugye nincsenek pótlékok, tehát anyagi veszteség se éri az embert. Persze ha órakedvezményt kínálnának, az már más, mert ínséges idők jönnek, minden óra számítani fog....

.


Vendég

#541 valóság

2013-03-23 14:23

Ó, kedves Elkeseredett, te még mindig túl idealista vagy! A tanári karból bárki szívesen vállalja helyetted, amit te nem, ugyanolyan széthúzás lesz, mint amilyen a sztrájkkal kapcsolatban van! Mert ha az iskolák teljes létszáma sztrájkolna, ugyan kinek eshetne bántódása? Ezt nem bírjuk felfogni a diplomás agyunkkal? Sőt, ha beindulnak az életpálya minősítések, egymást fogják taposni a portfoliókészítéssel, hogy pár ezerrel többet kapjanak. Ez a tanárság siralmas helyzete, itt mutatkozik meg, menniyre sikerült megfélemlíteni, pénzfüggővé tenni, lebutítani azokat, akiknek az ország értelmiségi, gondolkodó rétegét kellene alkotni. Szégyen!
Elkeseredett

#542 Re: valóság

2013-03-23 14:32

#541: - valóság

Miközben írtam, nekem is volt egy ilyen hátsó érzésem, félelmem. De azért igyekeztem elnyomni. De azt hiszem, minden szavad igaz. :( :( Nem tudom, mit tehetnénk....


Vendég

#543 őrület

2013-03-23 14:59

Olvasta valaki ezt? Ezt írta alá az PSZ és a többi megalkuvó... Semmi konkrétum, minden csak majd rögzítésre, monitorizálásra meg kidolgozásra vár. Ez igen!
http://www.pedagogusok.hu/index.php?cikk=030366_a_szakszervezetek_es_a_kormany_altal_kotott_megallapodasbol_kovetkezo_feladatok
csakazértis

#544 Re: valóság

2013-03-23 16:32

#541: - valóság

  • Azért a pár ezer forinttól minden bizonyal jóval több.
  • Aki előbb minősül, mindig többet fog keresni, mert az újabb kategória 0. szintjére lép
  • Pedagógus I. köteles minősíttetni magát pedagóus II-be, mert ha záros időn belül nem teszi meg, elbocsátják - ha jól emlékszem a leírásra. http://www.kormany.hu/download/1/da/70000/nefmi_cxc_tajekoztato_03.pdf
pajdagogosz

#545 Re: Re: valóság

2013-03-23 17:29

#544: csakazértis - Re: valóság

Elolvastam. Szép kilátások! Összegzem: pedagógus szakvizsgám van doktori fokozattal, megyek szeptembertől pedagógus 1-be, s majd, ha egyszer kedvük támad kijelölni a minősítő eljárásra, feljebb léphetek, beletelhet 3-5 évbe is. Ergo, a jogos kategóriámnak megfelelően évekig NEM fogok keresni!

csakazértis

#546 Re: Re: Re: valóság

2013-03-23 17:37

#545: pajdagogosz - Re: Re: valóság

Pontosan.

Ha egy 32 éves kolléga hamarabb minősül, mint egy 52 éves, akkor jobban fog keresni. (A mester és tudóstanárt hagyjuk ki.) Ráadásul ez a különbség soha nem fog eltűnni. Csak azért, mert korábban esett rá a választás.

pajdagogosz

#547 csak kérdezek

2013-03-23 17:45

És tele vagyunk információval: majd minősítenek valakik valamikor valahogyan, valahol kipróbálás alatt van a rendszer szeptemberig (de hol?), a próbának lesz valamilyen eredménye (csak ki tudja meg és mikor?), valahol és valamikor képzik a minősítőket, valahogy lehetett jelentkezni (ki tudja?), valamilyen fokozattal majd rendelkeznek azok a valamilyen szakosok, akik valaha majd minősítenek engem valahogyan? Mint a mesében!

Vendég

#548 Re: csak kérdezek

2013-03-23 23:05

#547: pajdagogosz - csak kérdezek

Aki nem tudja, az tanítja - aki tanítani sem tud, az elmegy szakértőnek :-(

Nekünk kellene vizsgáztatni őket! Előtte beküldeném néhány órát megtartani nálunk, majd másnap vizsgáztathatna.

egyanya

#549 nincs sztrájkhangulat

2013-03-24 02:32

A fiunk sulijában "nincs sztrájkhangulat". Ott nem fognak tüntetni. Sajnos. Én szülőként "sztrájkpárti" vagyok. Én szülőként kevés vagyok. De szeretnék segíteni abban, hogy ez a szörnyű rendszer megszűnjön és a gyermekeimet nyugodt, kiegyensúlyozott, jól fizetett, nem a rendszerrel küzdő, hanem energiájukat a fejlődésükre fordító, demokráciához illően oktató tanárok foglalkozzanak nap, mint nap. Most nagyon gyorsan távolodunk a közoktatástól. A kisebbik fiunkat már nem is engedtük be...
Minden elismerésem a tiétek!!! A kormány nem bízik a pedagógusokban, de én igen!!! Hajrá!!!

Vendég

#550 Re: nincs sztrájkhangulat

2013-03-24 03:37

#549: egyanya - nincs sztrájkhangulat

Hát ebben az országban nem tudod kikerülni a közoktatást. A magánintézmények csak tompítani tudnak, de rájuk is vonatkozik majd minden hülyeség. Sajnos csak országváltással tudja kivonni magát az ember.